Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 246
  • 983
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте. Нормално ли е с увеличаване на стойностите на Чхг и времето за удвояване да се увеличава- последно в сряда беше 8463,днес в петък е 14151.Удвоява се на 64,4 часа .На коремен ехограф се вижда плоден сак и жълтъчно мехурче ...

Съвсем нормално е.

# 331
Здравейте отново. Излезнаха ми резултатите и от днес. Малко прогестерона ме притеснява, какво мислите вие?
ПРМ 29.05.2024
Овулация не съм засичала.
Очаквана М. на 28.06.24г
Прилагам снимки. Първия е от 03.07, а втория е от днес.

# 332
  • На изток от Ада
Мн нисък прогестерон!
Иди на преглед ще се види и говори с АГ

# 333
Съгласна съм с Наси - трябва незабавно да се видите с лекар и да вземете мерки. Критично нисък прогестерон. Не искам да Ви плаша, само констатирам факт и давам съвет.

# 334
Здравейте! Пиша тук, тъй като съм малко нетърпелива и ще съм благодарна, ако можете да ми помогнете! Казусът ми е следният - след една химическа бременност веднага с приятелят ми опитахме отново по препоръка на лекаря. Последният ми м.ц. Беше на 01.06, а овулацията потвърдена с тест на 22.06 (доста късна овулация). Днес е 35 ден от м.ц. и все още нямам менструация, но от 3 дена имам леко кафяво зацапване, както и много леки болки точно като преди цикъл (но не толкова силни и чести). Направих си тест - отрицателен и днес си пуснах ЧХГ, което беше само 3,6 .. тоест отново отрицателен. Въпросът ми е дали някой от вас е имал случай на забременяване след толкова късна овулация и дали все пак е възможно да има бременност? Благодаря ви предварително!:hugs:

# 335
Само с преглед и изследвания може да се определи защо има подобно закъснение при неналичие на бременност. При мен понякога при стрес също е закъснявал.

# 336
Ralichka97, При овулация на 22-ри ден от МЦ се очаква цикъл на 36 ден ( в идеалния случай, ако лутеалната фаза е стандартно 14 дни) 22+14=36 , така че утре би трябвало да ви дойде или вдругиден. Зацапването е предвестник. Аз съм с късна овулация и дълъг и цикъл и почти винаги ми зацапва 2-3 дни преди датата и после си идва. Кръвния тест е отрицателен. Няма как да има бременност.

Megi22, прогестерона е критично нисък!!! Цяло чудо е че въобще се движи ЧХГ-то нагоре. Веднага се свържете с доктор да ви види и да ви изпише прогестерон, ако всичко е наред.

# 337
Здравейте отново. Излезнаха ми резултатите и от днес. Малко прогестерона ме притеснява, какво мислите вие?
ПРМ 29.05.2024
Овулация не съм засичала.
Очаквана М. на 28.06.24г
Прилагам снимки. Първия е от 03.07, а втория е от днес.

Стгласна съм с момичетата. Нужен е прогестерон, спешно! Има опасност бременността да спре развитие.

# 338
Здравейте. При редовен цикъл от 28 дни и очаквана дата на менструация 06.07: на 04.07 - ЧХГ 33, на 06.07 - ЧХГ 147.6. В понеделник ще изследвам пак + прогестерон. Притеснява ме , че много бързо нараства. Друг с такъв случай? Моля споделете. На 38 съм, втора бременност

# 339
В началото е нормално да нараства много бързо. После забавя.

# 340
Съгласна съм с Наси - трябва незабавно да се видите с лекар и да вземете мерки. Критично нисък прогестерон. Не искам да Ви плаша, само констатирам факт и давам съвет.
Благодаря за бързите отговори. Още снощи се свързах с моят АГ и ми изписа Утрогестан  . Надявам се всичко да бъде наред до понеделник,когато ще отида при него на преглед.

# 341
Дами, здравейте!
Излязоха и моите резултати - в понеделник бяха 74, а сега са 461. Много съм щастлива, удвояват се на 36 часа или 150% на 48, досега не съм виждала такова нещо. На предишната неуспешна бременност бяха между 20 и 50% на 48 часа... Това е добре, нали?
Прогестерона обаче е 16.5 ng/mL - това как ви се струва?

Дами, радостта ми продължи по-малко от ден Anguished
В началото на тази седмица имах леко зацапване - беше много сухо кафяво, петънца, забелязах го два пъти за 48 часа, отдадох го, че е късно имплатационно, а след него ЧХГ-то нарастваше стабилно... Днес обаче отново се появи, цял ден, на три пъти - леко зацапване, кафяво, но малко по-течно - нямам спазми. Вече съм на дуфастон и ношпа, по препоръка на АГ-то.
Дайте съвет - това колко е опасно?

# 342
Може да е нисък прогестерон, което само с дуфастон едва ли ще се оправи. Хубаво е да пуснеш изследване и да се вземат адекватни мерки.

# 343
  • София
Прогестеронът е важно да се следи, а дуфастон наистина е слаб и синтетичен освен това. При мен имаше резултат с утрогестан вагинално.

# 344
Вчера пуснах точно - беше 16 ng/mL, което е в границите на нормалното - ниско, но не критично - затова и лекарката ми каза дуфастон.

Общи условия

Активация на акаунт