Майски бебета 2024г. - Тема 13

• 28 452
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
Птица, честито бебче! Да е здравичка и много щастлива, а на теб бързо възстановяване 🌷

За роднините - нашите взеха кошарата и количката, отделно майка ми постоянно пазарува дрешки - първо внуче ѝ е и много се вълнува. Свекито постоянно ме пита какво да вземе, а аз си напазарувах всичко и то не остана какво за нея 😀 но сега ще ѝ кажа да вземе стол за хранене. От сестрата на ММ имаме активна гимнастика и слинг, от една приятелка имаме електрическата люлка-шезлонг иии май това е. Никак не са малко нещата като се замисля, доста са ни облекчили бюджета. За погачата не знам, наистина какво да им казвам на хората, ще го мисля на момента

# 91
Честито бебче🌸♥️♥️♥️
Днес ли?18?
Обичам 18 моя рд и термин хахах😁
Днес влизам в 9м

Аз даже предпочитам ваучери сама да си избера от самия магазин😁ако някой ме пита това ще казвам 🌞🙂и вс са доволни 🎉

Като заспи каката май ще сложа нещо в сака.

# 92
Честита радост, Птица! Да ви е жива и здрава и ти бързо да се възстановяваш.

При нас бабите за сега купиха по някоя дрешка, вана със стойка (въпреки че аз изобщо не исках, ама викам айде за една вана няма да правим панаири), пелени, комплект с ножичка, гребенче и такива работи.

За погачата съм намислила:
- килимче/постелка за бебето за пода
- камерата вероятно, освен ако не ни е потрябвала супер много до тогава, но ме съмнява
- кана за топлене на вода с регулиране на градуси (това в случай, че бебето е на смесено хранене или само на АМ)
- електрическа помпа за кърма (ако изобщо има нужда)
- инхалатор
- нощна лампа с мека светлина
- огледало за колата - тези които се слагат на облегалката за глава на седалката пред столчето, за да може да се вижда детето, когато си отпред

И другото вече ще е нещо ако изскочи като се роди и пари. За друго не съм се сетила

# 93
Честита рожба, Птица! Жива и здрава да е кукличката, бързо възстановяване на теб!

Момичета, моля за малко помощ. Вие вече сте сглобили, почистили, подредили, а вкъщи има само количка 🙄, та вече малко тъпо се чувствам и мъжът ми каза, че се подмотваме...
Като цяло чуденките ми са за няколко неща:
1. матрака - търсих вариант за антирефлуксни, не намерих, как си решихте този проблем. Знам, че трябва да лежат на равна повърхност, но, по възможност, с повдигната глава. Кошарата, на коята сме се спрели не се повдига в горната част, има ли вариант за някаква допълнителна подложка? Ще съм благодарна и за препоръка за твърд матрак 120/60
2. Гнездо- до колко месеца всъщност се използва, площ 70/30 ок ли е и пак за колко време?
3. Възглавница за кърмене - върши ли работа обикновена възглавница, ако не, моля за препоръка
4. Чувалчета за сън - задължителни ли са? Може ли да спинка с гащеризонче или е по- добре да е по-неподвижно в чувалче? Ако чувалчето е по-добрият вариант, то на какъв размер се залага, гледах едни 85см, големи ли са?
Ами това е, благодаря Simple Smile)

# 94
Аз тъкмо се връщам от преглед и тонове. Измериха бебка 3,170 в 36+5. Simple Smile Главата все така си върви големичка. Отново нямаше никакви контракции и според АГ изобщо не се е разбързала да излиза, така че нищо чудно да си дочака термина.

Поне ме успокои, че въпросната раничка не изглежда като херпес, а е по-скоро някакъв обрив. А и кръвните изследвания показват, че имам антитела, но не и наличие на активна инфекция.

Относно бебеносенето, когато се родиха племенниците, и за двете погачи подарих на сестра ми слинг и ергономична раница, които тя си беше избрала. Сега се озоваха при мен и се надявам да са ми удобни. Тя живее в друг град и няма как да ми покаже как става номера, но обмислям да отида на консултация когато се роди бебето, защото честно казано нямам идея как се ползват. Simple Smile  А като знам какви са тротоарите в нашия квартал (ако изобщо ги има), ще се опитам да заместя количката с бебеносене максимално.

# 95
Ние взехме матрак Пиер Карден, според мен може да се повдигне под матрака с някаква пеленка или нещо такова. Взехме едно такова чувалче и едно тънко одеалце, та май в последствие ще разберем с какво ще се чувства по-добре.

https://visvitalis.bg/product/snuz-leten-chuval-za-spane-s-cip-s … -0-6-m-grey-stars

# 96
Честита рожба, Птица! Жива и здрава да е кукличката, бързо възстановяване на теб!

Момичета, моля за малко помощ. Вие вече сте сглобили, почистили, подредили, а вкъщи има само количка 🙄, та вече малко тъпо се чувствам и мъжът ми каза, че се подмотваме...
Като цяло чуденките ми са за няколко неща:
1. матрака - търсих вариант за антирефлуксни, не намерих, как си решихте този проблем. Знам, че трябва да лежат на равна повърхност, но, по възможност, с повдигната глава. Кошарата, на коята сме се спрели не се повдига в горната част, има ли вариант за някаква допълнителна подложка? Ще съм благодарна и за препоръка за твърд матрак 120/60
2. Гнездо- до колко месеца всъщност се използва, площ 70/30 ок ли е и пак за колко време?
3. Възглавница за кърмене - върши ли работа обикновена възглавница, ако не, моля за препоръка
4. Чувалчета за сън - задължителни ли са? Може ли да спинка с гащеризонче или е по- добре да е по-неподвижно в чувалче? Ако чувалчето е по-добрият вариант, то на какъв размер се залага, гледах едни 85см, големи ли са?
Ами това е, благодаря Simple Smile)
Да ви успокоя, че не сте сами с мотаенето 😁

Първото ми дете беше с жесток рефлукс, повдигах матрака при главичката с одеало отдолу. Гнездото го ползвахме до към 3 месечна възраст, когато започна да се върти го махнах. Относно възглавницата за кърмене, никога не съм използвала такава или пък обикновена. Държах го, а като поотрасна и натежа го слагах да легне на леглото и аз до него.
За чувалчетата за сън още се колебая честно казано, мисля да заложа на антистрес пелена, защото в началото докато изчезне този рефлекс на Моро беше нещо страшно. Но пък табличката на Angel baby върши добра работа да се ориентира човек за необходимия размер.

Последна редакция: чт, 18 апр 2024, 11:45 от Denittsa

# 97
Според мен, ако има нужда, може да се вземе антирефлуксна възглавница. https://spalnobelio.bg/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B5%D1%8 … BD-60-36-30003024

Чувалчетата са вместо завивки - чаршаф или олекотена през зимата. Затова имат различен тип плътност. То пак ще си е по боди отдолу, но за да не се отвива е по-удобно с чувалче. За размери си пише по месеци как са, първото е 0-6 м.

# 98
Честито бебче! Relaxed

При нас свекърите ни взеха next-to-me, че държаха да вземат нещо, а от моя страна майка ми ме снабди с шишета, дрехи, козметика... Периодично се обажда да ме пита искам ли еди какво си, че била в някакъв магазин и го видяла, а аз само я режа Sweat Smile Братовчед ми ни даде дрехи от тяхното бебе, баба ми се е подготвила с пари и общо взето е това. Кумовете не ги интересуваме - кумата не ме е потърсила даже да ме пита как съм и какво се случва с мен, след като разбра, че съм бременна, та не очаквам нищо - нито от нея, нито от приятелки (то аз и нямам много приятелки, де). Всичко останало сме си взели ние - кошара, количка, столче за кола, вана, повивалник и т.н.

Като цяло гледаме да не се затрупваме с вещи и отсега да купуваме (или да ни купуват) неща, които ще са нужни за след 6-12 месеца. Нямаме къде да ги съхраняваме, а и най-добре да видим как ще се движи детето и от какво ще има нужда във времето.

# 99
Чувалчета се ползват вместо завивка, за по-голяма безопасност, тъй като докато са много малки бебчетата, може да се омотаят в завивката и т.н.... Знам, че "нашите баби на времето все в чувалчета са ни слагали", но аз лично ще съм по-спокойна и си взех 2 за лятото. Имат различна плътност спрямо сезона и размери спрямо големината на бебето. Моите чувалчета в момента са 0-6м., точно за зимата когато ще ми трябват нови с по-дебела плътност и ччовечето ще е станало на 6м. и ще е време за следващ размер

# 100
На нас нищо не са ни взимали, категорично отказваме преди да се роди бебето. Дали от суеверие или нещо друго не знам, но така решихме. Въпреки това майка ми искаше да ни вземе количката, което отказах, защото избрахме по-скъпа количка и не исках да тежи на бюджета, въпреки това ми даде едни парички, с които купихме next to me, но с уговорката, че с тях просто ни подкрепя бюджета, а не е подарък.
Подаръците има време като се роди. Намислили сме люлка, активна гимнастика, играчка с бял шум ( тип бухалчето Оли ), дрешки за по-голямо бебче, може би стол ще включа, въпреки че е рано и ще допълвам спрямо нуждите.

За чувалчетата разбрах, че е по добре за да не си завие главичката, а и се чувствали по-комфортно. Аз имам 2 от 0-6м, като едното е 60см, а другото 70см.

Матрак препоръчват на Пиер Карден, но нещо ми се видя скъп и взехме друг.

За другите неща не мога да дам мнение.

# 101
Честита да е малката девойка, Птица! Много здрава и щастлива да бъде, а на теб бързо възстановяване. ❤️

Откраднах си няколко идеи от вас за списъка с подаръци. 😄 Майка ми ни накупи дрешки за първите три месеца, както и един спален комплект. Баща ми държи количката да е от него. Свекърите ни подариха кошарата до шестия месец и следващото легло пак от тях ще е изработено. Едната ми леля пък си е наумила да купи някакъв шезлонг, а от чичото на малчо си имаме стерилизатор и антирефлукс гнездо. В крайна сметка се оказа, че по-големите покупки са ни подаръци, а ние си накупихме по-дребните неща.

Момичета, вие с какъв препарат за под ще почиствате? Изобщо ще взимате ли някакъв по-специален и има ли нужда? На мен ми се иска да сменя сегашния с някакъв с по-натурални съставки, въпреки че бебето няма да има директен контакт с пода първите месеци.

# 102
  • Варна
Аз ще използвам на Амуей препаратите Simple Smile матракът много лесно става антирефлуксен с една навита кърпа отдолу в единия край Wink
Ние май сме най-назад със стаята, която едва вчера беше боядисана с 1 ръка 😁 и ламинат искаме да сменяме.... 😝😁

# 103
Аз ползвам Бебо за под, не мирише и уж е специално за деца. Доста търсих бебешки и само това ми попадна.
За мартака и ние взехме този на Пиер карден, беше намален на 200 лева и викам айде, с уговорката да е от едната баба. Другата пък взе гордеробчето за детската стая. Аз също предпочитам сама да си избирам и купувам, така ако искам количка за 2000 лева, си я купувам и не се притеснявам, че бъркам в нечий джоб. Наистина ми е дискомфортно с това кой какво ще ми купи, тъй като не искам да правя сметки на финансите на други хора.

# 104
Момичета, вие с какъв препарат за под ще почиствате? Изобщо ще взимате ли някакъв по-специален и има ли нужда? На мен ми се иска да сменя сегашния с някакъв с по-натурални съставки, въпреки че бебето няма да има директен контакт с пода първите месеци.

Аз по принцип си ползвам Frosh и май няма да го сменям. Но купихме и парочистачка и ми е много удобно. Бях се побъркала с тия мопове и парцали.

Общи условия

Активация на акаунт