На море в Гърция 2024 - II

• 61 006
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
И ние се завърнахме от 4 фантастични дни на Тасос. Няма да спра да обикалям цяла Гърция, но съм запазила спомена за Тасос от преди десетина години и все още ходим на едно сравнително диво и откъснато място и за мен това е несравнимо преживяване. Много е сантиментално, защото всеки път се срещаме с хора, които ни виждат за 4-5 дни годишно, а ни посрещат като неразделни приятели. Собственикът на една таверна в Лименас, в която вечеряме, когато сме в градчето, всеки път когато ни види, дори и на улицата, се спира и ни разказва за всички от персонала на таверната. За хазяите- да не говорим! То не са маслини(тяхно производство), ципуро, домати от градината им, изпечени десерти специално за нас. Децата ни израснаха пред очите им и така им се радват всеки път! Невероятни хора са гърците!
И да не е съвсем спам, пускам малко снимки.

# 436
Bibibon,
чудесно е, че имате такова място!

# 437
kativita, май няма още клип за тази година или аз не успях да намеря.

Попаднах само на рекламно видео от туристическата кампания на Крит за 2024.

# 438
  • Sofia
И ние се върнахме преди няколко години да покажем на малкия Тасос, на който се влюбихме в Гърция и нашата маслина на плажа, но нищо такова не намерихме. Страхотно е, че още си имате вашето местенце там. Пазете си го в тайна, за да му се радвате поне още малко. Все по-често чета за места, които са станали отчайващо комерсиални и направо й се губи чара на Гърция.

# 439
  • София
Много е хубава рекламата за Крит за 2024.
Но тази ми е най-най-любимата Simple Smile

https://youtu.be/A40iNV_e7DU?si=BOZ-nLkZbGxn_wmp

# 440
Завиждам на всички, които вече са успяли да се разходят до Гърция Simple Smile)) Нямам търпение да тръгнем и ние другата седмица!🐳

Имате ли някакви съвети за района на Паралия Офранио? С малки деца ще сме. Гледах, че наблизо е Алистрати и съм ходила преди 10 години, ама нямам спомен дали е ок с малки деца да влезе човек. Някой с по-пресни спомени?

# 441
Записвам се да Ви следя за идеи, въпреки че плануваме море чак началото на септември. Този месец се отбихме до Керкини и вече го видяхме и на пролет. Не бях виждала Мандраки толкова пълен с вода. Зимата нивата спадат и обикновенно водата е много отдръпната на вътре. Фауната също е доста по-различна, което ми допадна. Малко спам със снимки:

Скрит текст:

И едно малко сладкишче:  

Сега през почивните дни отскочихме и до Касандра, не бяхме я посещавали. Намерихме на промоция едно приказно местенце с красива гледка и градина. Отдалечено е от плажовете, но на мен много ми допадна спокойствието.

Скрит текст:

Отидохме до "най-близкият" плаж, който основно е с камъни, но пък спокоен. Опитах се да снимам риби, но докато фокусирам и изчезнат Grinning  

И малко размазани кадри:
Скрит текст:

Посетихме и още 2 плажа, но нямаше какво да се снима във водата

Случайно да знаете да има някакъв сайт, в който е посочено какви риби виреят на дадени местенца или поне видовете рибки.

# 442
Пълнолуние май на една от снимките си хванала рибата Дракон ако не се лъжа. Доста беше актуална тази тема тук 🙈😀

Прекрасно местенце сте избрали за малко мир и спокойствие.

# 443
  • Sofia
Аз на това му викам "попче" – такива в Гърция, при шнорхелуване, виждам бол. Grinning

# 444
Опитах се да потърся с Google Lens и ми даде, че първото май е попче, а второто зарган. Иначе на Кефалония съм виждала моруна и то от близко.

Аз не мога да плувам и само от плиткото им се любувам. Взех си и спасителна жлетка за всеки случай и като влизам да снимам си я обличам Grinning

Четох темата за рибите дракон и съм ги виждала. Май ще взема някое GoPro за да видя дали ще имам по-голям успех със снимането им, че с макро обектива е адски трудно и накрая нищо не се получава.

# 445
  • Sofia
Аз не мога да плувам и само от плиткото им се любувам.

Един непоискан съвет, или по-скоро пожелание от мен за теб – научи се да плуваш за идното море (хич не е трудно), защото, като виждам колко искрено се радваш на подводната фауна, съм сигурна, че ще останеш направо омагьосана, потапяйки се в този приказен свят. Simple Smile Пиша го, понеже и аз съм луда на тази тема.
Моренки редовно виждам навсякъде. Доста разпространени са в Гърция.

# 446
И аз непоискано да подкрепя непоискания съвет😁 Много е хубаво под водата, от зор да разглеждам се научих да се гмуркам. Мин година в Неа Рода имах чувството, че съм в аквариум, досаждах на една сепия, докато накрая не ѝ писна и демонстративно ме загърби. Но пък фотограф от мен не става и ми остават само спомените:))

# 447
За съжаление като малка ме бяха хвърлили във водата “за да се науча” да плувам и от тогава има някаква паника в мен. Спомням си, че просто седях и гледах краката на хората 😁 Добре, че се сетиха да ме извадят. Опитвам се да преборя този страх, но нямам успех. Знам, че ще е супер да се науча, но пустият страх не ме напуска… ММ се гмурка и знам, че е супер. За това и влизам във водата със спасителна жилетка. Смешно или не, просто се чувствам по-комфортно. Мислила съм да ходя на уроци, но заради чести цистити не влизам в басейни.

# 448
  • софия
И аз имам неприятен спомен от дълбока вода, не мога да плувам и не се и опитвам да се науча. Идеално ми е да стъпвам на земята и да се отпускам. Когато взимаме малко лодка или седя на пода, или си слагам жилетка и ми е спокойно.

# 449
  • София
За съжаление като малка ме бяха хвърлили във водата “за да се науча” да плувам и от тогава има някаква паника в мен.

И аз съм със същото преживяване като малка, чаак на около 15 се престраших в басейн да се понауча да плувам, колкото да не потъна. И до ден днешен влизам само до където мога да стъпя. Макар че аз съм окръглена русалка и в гръцкото море не потъвам, защото задните ми части изплуват и съм си като шамандура. Но много ми харесва да зяпам с маската подводния живот, който за съжаление в повечето случай на плиткото не е много богат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт