На море в Гърция 2024 - II

• 60 964
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
Ние ходим първите 2 седмици на Септември на море и времето е променливо. Има ли сме дъжд, слънце, жега и вятър. Каквото се падне. Миналата година първите дни беше бурно морето и валеше и отложиха фериботите през Василики. Хванахме на следващият ден през Астакос, благодарение на помощ от темата. Следващите дни не ставаше за плаж, но се разхождахме . После се оправи времето и стана доста топло, но не над 30 градуса. Още си имам тен 😁 Ние харесваме неуредените плажове на Кефалония. Няколко произволни снимки от телефона.
Скрит текст:

# 496
Пълнолуние, много благодаря. Ние не сме от стоящите на едно място и обичаме повече да се разхождаме. Това ни привлече и в идеята за остров тази година - възможността да пробваме различни плажове и да се разходим на различни места. Дори в бг обикновено си избираме база и обикаляме плажове в околността.

# 497
Аз бих препоръчала Кефалония, но си признавам, че съм пристрасна. Не съм ходила на Корфу и не мога да направя сравнение. Но по снимките в Google, повечето плажове не са по мой вкус.

При нас ММ обича да плува и да се излежава. Аз не обичам да се заседявам и за това, ако няма какво да снимам по няколко часа ми е скука. И книгите не ме спасяват. Ние спим на 2 различни локации в Кефалония, за да можем да обикаляме по-лесно из острова.

И за последно един залез от Петани

# 498
Аз бих препоръчала Кефалония, но си признавам, че съм пристрасна. Не съм ходила на Корфу и не мога да направя сравнение. Но по снимките в Google, повечето плажове не са по мой вкус.

При нас ММ обича да плува и да се излежава. Аз не обичам да се заседявам и за това, ако няма какво да снимам по няколко часа ми е скука. И книгите не ме спасяват. Ние спим на 2 различни локации в Кефалония, за да можем да обикаляме по-лесно из острова.

И за последно един залез от Петани

Супер, благодаря много! Ако не е проблем, ще се радвам да пуснеш препоръки за локации на лични. Мисля, че направо ме убеди. Simple Smile При нас печащи се няма. Обикновено за 1-2 къпания и напитка.

# 499
Пълнолуние, чудесни снимки. Кое е малкото заливче в скали?

Ето и мен няколко снимки от Кефалония
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157635609699244/

От Корфу са значително по-малко, защото напоследък ме мързи да нося фотоапарат.
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/7217772029928 … /with/52102555003

# 500
Параход, според Google е близо до плажа Kako Lagadi. Малко катерене е слизането и качването до този плаж. После се стига с малко плуване или ходене в близост до скалите, но във водата.

https://maps.app.goo.gl/p8Ted5nfd5pxP89Z8?g_st=ic

Другият скалист плаж е този

https://maps.app.goo.gl/xcL4nsCQT4aYSzmo9?g_st=ic

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 00:02 от Пълнолуние

# 501
Плажовете на Корфу бих ги определила като много хубави, но стандартни за Гърция. Но за сметка но това целият остров е толкова красив и различен, че си заслужава всяка минута там. Кефалония ми е в плановете за следващите години.
Параход, невероятни снимки! На първите снимки от Кефалония има плажове с тъмен пясък. Това от този, който стои като мокър или като глина ли е(дано ме разбираш какво имам предвид)?

# 502
Малкото плажче с децата е Лепеда. То е малко по-степано, не е там пясъкът основната атракция. Но и просто снимките са по-тъмни, не е това реалният цвят.
Червеният пясък, който може би изглежда като глина, е на Кси. Но си е най-нормален фин пясък, просто с по-необичаен оттенък. Сивите скали са от хума и всички се мажат с тях.
Чета и чувам обаче, че Кси е съсипан от наводнения и е неузнаваем от миналата година, ивицата почти е изчезнала. Като прибавим и че той е един от най-комерсиализираните плажове на Кефалония - малкото, което е останало, е плътно заето с чадъри и шезлонги.
Всъщност в последните години наводненията и пороите са истинският проблем на Йонийските острови (и не само там), а не толкова земетресенията (да не дава Господ).

Лично аз през август не бих си причинила нито един от двата острова, а и повечето места в Гърция. Жегата е по-малкият проблем, основният е навалицата, а и цените.

# 503
И ние с планове за Кефалония в началото на септември. Направих и резервации, но ако има възможност ще сменя мястото за настаняване на втората локация.
Търся и резервирам места, които са позволени за домашни любимци, пътуваме с куче. Задължително след като направя резервацията пиша за да предупредя хоста. Така и направих и тук, но ми поставиха доста неприятни условия относно престоя с куче.
Впоследствие изтриха в букинг опцията, че приемат с домашни любимци.
Лошото е, че не намирам друго място, което да ни устройва - има места които приемат с кучета, но или са ни скъпи, или са само стаи или студиа, а ни трябва двуспален апартамент.

# 504
За Xi е така Параход. Аз бях публикувала няколко снимки от миналата година. Ние само пихме кафе на едно от заведенията и после се разходихме на Мегас Лакос. Но времето беше лошо и имаше доста силен вятър, който така вдигаше пясъка, че си беше болезнено.
Скрит текст:

Възможно е да се е отдръпнала водата след това, но този плаж винаги си е бил с тясна ивица. Ние предпочитаме Мегас Лакос, който е със същият пясък, но по-широка ивица. Вероятно заради това, че гнездят костенурки все още не е чадъросан и дано и така да си остане.

# 505
До този (Зепко май му е името, макар че в гугъл е обозначен просто като "плаж") не сме стигали, пътят как е? Черен?
Привет. Да, пътя е черен, но преди 4 години стигнахме до него без проблем и с ниска кола. Сега не знам как е пътя. Плажа е неурбанизиран и див. В началото има камъни, но след около метър се изчистват. Супер спокоен е и див.

# 506
Била съм на Кефалония и на Корфу, на първия оставих сърцето си💕 Много различен, много красив.

# 507
  • София
Тази сутрин, ранен плаж по пътя към Пирея. Много топло, вече вода за къпане, всичко е налице за начало на сезона. Приятни пътувания на всички!

# 508
Аз да се отчета че минавме със времения паспорт на бебето нямаше проблеми. Той беше доста щастлив в самолета, и забавляваше пътниците.
Времето е хубаво слънчево и топло, обаче водата е ледена. Има много гости в хотела, но само няколко храбри се къпат 🙂
Ето и една снимка от плажа. Повече снимки ще кача тези дни.

# 509
Поздравче от Аликес, Амулиани.❤

Общи условия

Активация на акаунт