На море в Гърция 2024 - II

• 60 982
  • 786
  •   1
Отговори
# 480
Загледах се в Ставрос, не сме ходили никога?
Какво ви е мнението? Плаж и заведения, разходка? Или да си остана на вариант Неа Перамос?
И двете са побългарени и не знам доколко ще допаднат на вашия богат островен опит, но все пак от тях бих предпочела Ставрос. Ако искате по-тихо място, можеш да видиш и съседното Олимпиада.

# 481
  • Варна
Много силно е да се каже, че Перамос има плаж - за пясък, пясък е, но е буквално два метра широк и пясъкът не се вижда от чадъри и шезлонги. Ходи се на плаж малко извън градчето, на Амолофи, където също е претъпкано и с шумни бийчбарове, но поне плажът е широк и просторен.

Мъъъъъничко няма да се съглася : Палио , Неа Ираклица и Неа Перамос на практика са слети ,а плажа които почва от : Палио  и през  Неа Ираклица е доста голям и пред Вурнелис и Мадитерания и доста широк , аз бих ги предпочел пред Неа Перамос

# 482
Загледах се в Ставрос, не сме ходили никога?
Какво ви е мнението? Плаж и заведения, разходка? Или да си остана на вариант Неа Перамос?
И двете са побългарени и не знам доколко ще допаднат на вашия богат островен опит, но все пак от тях бих предпочела Ставрос. Ако искате по-тихо място, можеш да видиш и съседното Олимпиада.
Ние затова и избягваме северна Гърция, но в момента няма как да пътуваме по-далеч Simple Smile
В Неа Перамос съм ходила, Ставрос и Олимпиада -не.
Плажа как е в Ставрос и Олимпиада?

# 483
Мъъъъъничко няма да се съглася : Палио , Неа Ираклица и Неа Перамос на практика са слети ,а плажа които почва от : Палио  и през  Неа Ираклица е доста голям и пред Вурнелис и Мадитерания и доста широк , аз бих ги предпочел пред Неа Перамос
Всичко е точно така, но аз на въпроса за Перамос съм отговорила Simple Smile

Milena12345,
в Ставрос се ходи на плаж на юг от центъра, в посока Олимпиада. Плажът се казва Милиес и е пясъчен. В другата посока към Неа Врасна е с повече камъняк. Центърът край морето си е един Китен, но има по-спокойни части както нагоре към старата част, така и в периферията - и към Милиес, и към Врасна.
Олимпиада има малко плажче в самото село и редица хубави плажове веднага след него на юг.

# 484
Много благодаря! ❤️

# 485
Определено Олимпиада е по-приятен и спокоен вариант, в сравнение със Ставрос. Плажчето в селцето не е нещо особено, но става. На юг има два-три страхотни :
https://maps.app.goo.gl/anf5nN5ecCMpfYRa9
https://maps.app.goo.gl/Lr6cwrUEnzGbWatZ7
https://maps.app.goo.gl/5En1W6N7ktzF1QtdA

# 486
До този (Зепко май му е името, макар че в гугъл е обозначен просто като "плаж") не сме стигали, пътят как е? Черен?

# 487
  • Sofia
В Ставрос като бяхме преди години, всеки ден се изсипваха едни автобуси с гръцки бабички.

# 488
За тази година се чудя между Корфу и Кефалония. Ще се радвам да споделите лични впечатления. За Кефалония видях, че често има леки земетресения, понеже е близо до разлом.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 22:22 от zlatenceto

# 489
Не съм била на Корфу, но на Кефалония ходим последните 2 години. Прекарваме по около 10тина дни и не сме попаднали на земетресение и се надявам да нямаме този късмет. Различни плажчета за всеки вкус. Предлагам да разгледате плажовете в Google Maps и да прецените кое е Вашето място.

# 490
До този (Зепко май му е името, макар че в гугъл е обозначен просто като "плаж") не сме стигали, пътят как е? Черен?
Пътят е черен и не особено широк. Плажът е дълъг и широк, неорганизиран. Пясъкът е средна едрина, сив. Минахме оттам в първите дни на септември, а нямаше никой на плажа. Беше ветровито, с леки вълни и не останахме там. Затова и не зная как е във водата, но на сателитен изглед на Гугъл мапс, изглежда като камъни близо до брега.

# 491
Здравейте,края на месеца ще почиваме в Неа Ираклица. Ще бъдем с куче,та въпросът ми е кучета само на свободната зона ли се допускат или може да сме и на заведенията?

Също плажът там ок ли е, ако не е, може да предложите някой друг наоколо. Гледах в търсачката,но имаше противоречиви мнения и не знам на кое да се доверя.

# 492
По закон кучета се допускат само на свободна зона. Разбира се, законът бива често нарушаван, особено от гърци, и някои заведения толерират това (дори носят вода за кучетата и т.н.), но винаги има шанс някой да се оплаче и да получите санкция.

Не само в Кефалония има земетресения. Разломът е дълъг, отделя Егейската от Европейската тектонична плоча и периодично раздрусва и Егейските острови, а и егейската част на Турция. Гаранция-Франция. Ние три пъти сме почивали там от 2012 г. насам, не сме имали проблеми (и пак ще идем).
И Корфу, и Кефалония са големи, богати и добре развити туристически острови, има от всичко. (Само старата венецианска архитектура я няма на Кефалония.) Има и много туристи. Засега все още ми се струват повече на Корфу, но Кефалония напредва с бързи темпове.

# 493
Благодаря за споделеното, ще огледам плажове и настанявания по картата. Може ли да кажете в края на август поносима ли е жегата? В общи линии планираният период ми е краят на август - началото на септември.

# 494
Всяка година е различно.
Ние август бяхме на Амолофи. В София тогава беше по-топло от на плажа…

Общи условия

Активация на акаунт