На море в Гърция 2024 - II

• 60 966
  • 786
  •   1
Отговори
# 525
А там на място също 100%  има по сергиите.

# 526
  • Sofia
Здравейте! За пръв път ще почиваме в Гърция, ще сме в Лептокария. Плажът е каменист и искаме да си вземем аква обувки заради таралежите. С каква подметка ползвате вие? Гледах в декатлон има аква обувки 100, 120 и прочие

Тези от Decathlon са ми много удобни на мен. Peace Не знам коя година поред ги ползвам и не са се скъсали никъде.

# 527
Здравейте! За пръв път ще почиваме в Гърция, ще сме в Лептокария. Плажът е каменист и искаме да си вземем аква обувки заради таралежите. С каква подметка ползвате вие? Гледах в декатлон има аква обувки 100, 120 и прочие

Тези от Decathlon са ми много удобни на мен. Peace Не знам коя година поред ги ползвам и не са се скъсали никъде.
и от мен един глас за тези обувки.

# 528
Здравейте момичета! Най- накрая имаме резервация.  Харесахме си Сарти от 23 юли. Какво ще препоръчате там или в околностите и кои са най-хубавите плажове там. Благодаря ви

# 529
Скрит текст:
За Кефалония за мен е Петани.
Утре летя за Корфу, първо исос, после ще разсъждавам.
Приятна почивка!
Ще очакваме разказ и мнение след това. Relaxed

# 530
  • СОФИЯ
Лейси, по-скоро ще споделя дали и какво се е променило. Всяка година ходя юни месец там, миналата 2023 също. Септември бях за кратко, 3 нощувки, около празника 22.09.
Сега съм резервирала 10, 3 от които на исос.
Миналия август се излъгах да отида до Саранда. Срещу Корфу е, но няма нищо общо, дори на Ксамил е отварат.

# 531
Със сигурност е задаван въпроса, но с тази търсачка не се оправям.

Тъщата има " карта за безплатно паркиране на МПС, обслужващо хора с трайни увреждания". Мога ли да я ползвам в Гърция за паркиране или отстъпки за ферибот примерно ?

# 532
 Вижте този пост и коментарите към него (но трябва да сте член на групата за Кулата)
https://www.facebook.com/groups/330265484589461/posts/845533539729317
Важи за паркиране и някои тол такси, но тъщата трябва да е пасажер или водач в колата. Талонът няма стойност без нея.
За ферибот не съм сигурна.

# 533
  • София
За толовете и инвалидния талон имало промени отскоро - безплатно е, ако колата, с която се минава е на името на инвалида.
За паркиране важи, също и за безплатен вход в държавните музеи.

# 534
Да, от февруари тази година толовете са безплатни само ако колата е на името на инвалида и той е в колата.

# 535
Здравейте момичета! Най- накрая имаме резервация.  Харесахме си Сарти от 23 юли. Какво ще препоръчате там или в околностите и кои са най-хубавите плажове там. Благодаря ви
В Сарти таверна Орестис да препоръчам (от темата някой я беше препоръчал) - страхотна е!
Ние сме малко мързеливи и си стояхме основно на плажа на Сарти, който е километричен и прекрасен! Портокали също е доста близо - страхотен, но пренаселен...

# 536
  • София
Как е водата там? В събота пътуваме към Агиос Николаос, Ситония 🙂

Здравей и ние ще сме там началото на юли , може да споделиш как е .
Не съм била в Агиос Николаос  , само Вурвуро и се надявам да ни хареса

Весело Simple Smile

# 537
  • Sofia
В Сарти таверна Орестис да препоръчам (от темата някой я беше препоръчал) - страхотна е!

Аз съм писала за нея, но сигурно и други са я споменавали през годините. Собствениците са много мили хора. Simple Smile

# 538
Една местна кръчмичка за готвено в Аргостоли, близо до пекарните и рибния пазар. Работи само за обяд (10-17), удобно е да се взема и за вкъщи.
https://maps.app.goo.gl/NGUUT5Tgh2LH4K867

# 539
Давам и моите предложения за любими заведения:

Кефалония:
Erasmias на плажа Петани
Avli в Lixouri
Captain Nikolas
Sunrise fish restaurant в Скала
Esperides Restaurant близо до Svoronata
И в Аргостоли този също ми допадна - Melograno

И по другите места:
Okyalos Sea Food в Неос Мармарас
Ресторанта на Парис във Вурвуру, но до колкото разбрах вече е затворен и ще се преместят на друга локация и ще има и бунгала.
Nautilos в Катерини. Едно от малкото места, на които съм яла божествен октопод. Молос е другото такова местенце.
Gozo - Касандра. Малко е по-скъпо, но ни хареса храната.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 17:27 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт