На море в Гърция 2024 - II

• 61 056
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
# 586
  • Варна
Извинявам се за може би тъпия въпрос, но как мога да видя разписание на ферибота до Тасос? Никъде не излиза. Не знам вече как да търся.....

НАЕ ТИ И ТРЯБВА - на ден има няколко десетки ферибота от Керамоти и за 1/2 час си до Тасос , феритата от Кавала са САМО НЯКОЛКО , ПО СКЪПИ И ЗА ТРОЙНО ВРЕМЕ , не са до главния град , а до едно село  на 15тина км. -  Прину където в понеделник е пазара на острова   . Масово се ползва от Керамоти , те са върволица  на няколко фирми - виждаш 3 - едно фери подхожда , друго разтоварва/товари , трето таман е отплавало

# 587
  • гр. София
Благодаря! Аз от Кавала търсех...

# 588
Здравейте момичета 🌞
Да препоръчате нас. място на Касандра. Колебанията са ми около Калитеа, Сивири, Пефкохори, Полихроно. Ако имате мнения за плюсове и минуси, както и препоръки за други нас. места.. всички би ми било от помощ, за да реша.
 Като търся по-скоро урбанизирано място, с повечко живот в него, крайбрежна алея, тавернички до морето, ако има и нощен живот някакъв би било добре, че ще сме с 18 и 19г “деца” и не ми се иска да скучаят с нас. Като не държа на плаж в градчето - ние обикаляме всеки ден различен, вече съм направила списък, кои да посетим. По-скоро ми е важно вечер като се приберем да има къде да излизаме да хапнем и разпуснем. Както и да е по стратегически разположено (да не на в началото или края). И още един въпрос от къде можем да си вземем лодка целодневно под наем?
Благодаря много на всички отзовали се 🌊🏖

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 17:06 от ANNAFACE

# 589
  • София
Пак пускат фери до Спорадите от Солун. От 5 юли.
https://skiathoslife.gr/222824/Aktoploikh-syndesh-THessalonikh-S … yBe9_pEC5x0iIB5BH

# 590
Плажовете на Кавала как ги намирате, какъв е варианта за паркиране? Нощувките в Кавала са значително по ниски от Неа Персмос и май ще резервирам за там.

# 591
Привет!
Ние сме в Неа Перамос, има промени тази година. Не всички барове на плажа работят.
Имат нови правила за по-малко шезлонги по плажните ивици  и съответно са започнали да таксуват по 10 евро за сет от два шезлонга и чадър. (Поне местата, които посетихме)
Стори ми се и че цените на барчетатс са по-високи - 5 евро безалкохолни, 5.50-6.50 евро фрапе.
Казвам го с уговорката, че по принцип много рядко ходим в северна Гърция, обикновено само за уикенд.
В ресторантите цените са си съвсем нормални 😊
Хубаво лято на всички

# 592
  • гр. София
Здравейте момичета 🌞
Да препоръчате нас. място на Касандра. Колебанията са ми около Калитеа, Сивири, Пефкохори, Полихроно. Ако имате мнения за плюсове и минуси, както и препоръки за други нас. места.. всички би ми било от помощ, за да реша.
 Като търся по-скоро урбанизирано място, с повечко живот в него, крайбрежна алея, тавернички до морето, ако има и нощен живот някакъв би било добре, че ще сме с 18 и 19г “деца” и не ми се иска да скучаят с нас. Като не държа на плаж в градчето - ние обикаляме всеки ден различен, вече съм направила списък, кои да посетим. По-скоро ми е важно вечер като се приберем да има къде да излизаме да хапнем и разпуснем. Както и да е по стратегически разположено (да не на в началото или края). И още един въпрос от къде можем да си вземем лодка целодневно под наем?
Не мисля, че Пефкохори е мястото. Разположен е високо на скали и няма типичната крайбрежна алея и таверни до морето. Има гледки отвисоко.

# 593
Привет!
Ние сме в Неа Перамос, има промени тази година. Не всички барове на плажа работят.
Имат нови правила за по-малко шезлонги по плажните ивици  и съответно са започнали да таксуват по 10 евро за сет от два шезлонга и чадър. (Поне местата, които посетихме)
Стори ми се и че цените на барчетатс са по-високи - 5 евро безалкохолни, 5.50-6.50 евро фрапе.
Казвам го с уговорката, че по принцип много рядко ходим в северна Гърция, обикновено само за уикенд.
В ресторантите цените са си съвсем нормални 😊
Хубаво лято на всички
Полезна информация. Би ли казала на кои плажове плащахте?

# 594
Peponi,  Парадайс, Koo-днес платихме, до вчера бяха безплатни, не знам дали плащането е само за уикенда или са го въвели сега.
Утре мислим да отскочим до Аммос, там не сме ходили още. Simple Smile
Viva Beach Project беше затворен, което много ни изненада.
Надолу по островите обикновено сме плащали за шезлонги, но за този район си е новост, затова реших да споделя Simple Smile
Струва ми се обаче, че има по-голямо разстояние между чадърите, което е добре.

# 595
  • София
Плажовете на Кавала как ги намирате, какъв е варианта за паркиране? Нощувките в Кавала са значително по ниски от Неа Персмос и май ще резервирам за там.
Паркирането в центъра е мазаляк, кой където свари(с талони) или на платените паркинги. По кварталите нагоре се паркира по улиците, където се намери място.
В самият град само източният плаж става, голям и пясъчен. Но пък наоколо има достатъчно алтернативи - Палио, Ираклица, Амолофи.

# 596
  • Немция
Здравейте момичета 🌞
Здравей, за оживен вечерен живот бих предложила Калитеа. Типична крайбрежна алея няма, повечето ресторанти са горе на високото, но е пълно с ресторанти, барове.
Бих препоръчала ресторант
Kavouras Sea View с прекрасна гледка над залива, вижда се отсрещния ръкав на Халкидики- Ситония, както и краят на Касандра- гледка, която спира дъха. Гледаш, гледаш и не можеш да се наситиш... Heart
Нужна е резервация там. Имат вкусна кухня.
Долу на градския плаж също има приятни ресторанти(Делфини например), но се слиза доста надолу и после следва изкачване на връщане.

Селото, близо до Калитеа, Афитос, също ми е хем живописно, хем уютно, хем с доста заведения. Не е с крайбрежна алея, но си мисля, че ще е приятно вечерта там. Бяхме през деня на разходка дотам, не знам как е вечерта.
Има възможност да се слезе по стълби и човек да се разходи покрай морето.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 22:50 от Бибит

# 597
Афитос е много симпатично градче за разходки, има една част с пешеходна зона и заведения, които са над морето и гледката е чудесна.

# 598
Много неприятна ситуация имахме с хотел, резервиран през Букинг. Миналата седмица запазихме хотел в Ханиоти като и платихме предварително. Отиваме на посочения адрес и се оказва, че е без рецепция и без домакин. Звъннахме на телефонния номер и се оказа, че хотела е пълен и няма какво да направят. Звъним на телелфона на Букинг и ни казват да резервираме друг от посочени от тях няколко, те ще поемат разликата. Е да, ама не... Платихме си в новия хотел и накрая ни казаха, че от Букинг поемали само 25 евро, а не цялата сума. Някой имал ли е подобна ситуация? Лично аз мисля повече хотел през Букинг да не запазвам.

# 599
Здравейте ,скоро заминаваме за Неа Ираклица, искам да споделите някакви забележителности около Кавала, също така за ферибот от Кавала до остров Тасос какви цени са горе долу и за автомобил също… Ще се радвам да споделите освен забележителности около Кавала така  и хубави магазини за парфюми,дрехи…
Благодаря на отзовалите се

Общи условия

Активация на акаунт