Студенти в Нидерландия - 21

• 61 480
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,следя темата от известно време и благодаря на всички,които споделят инфо и отделят от времето си да споделят тук. Дъщеря ми е приета в UvA и след първоначалната еуфория вече сме в пълно отчаяние,поради невъзможност да намерим квартира в Амстердам.Регистрирала се е във всички сайтове,за които е разбрала,вчера получи отговор,че не печели и от лотарията организирана от университета. Моля,ако някой може да ни помогне да ми пише,благодаря предварително.

# 556
Здравейте! Имам едно глупаво питане. Синът ми завършва бакалавър в Твенте, има регистрация. Търсим квартира в Делфт за магистратурата, но голяма част от офертите са без право на регистрация, вкл. доста скъпи и през препоръчани платформи. Какъв проблем може да възникне ако се премести? без регистрация на новия адрес?

# 557
  • Варна
Dr if, надявам се сте видяли поста точно преди вашия.

Аз да попитам пак за дипломите - пращате ли и удостоверението от 10 клас или само дипломата от 12ти?

# 558
Здравейте.
Утре сутринта тръгвам с кола за Грьонинген. Ако някой студент има нужда от нещо от БГ или е забравил нещо важно, може да съпортвам.

# 559
Когато няма регистрация на дадения адрес, студентът няма как да получава кореспонденция, не може да се отбележи в системата къде живее, съответно няма да може да използва финансирания. Вариант е да се води на стария адрес и да ходи регулярно да си търси пощата. Но проблемът с финансиранията остава.

# 560
  • София
Аз пък вижте какво открих по повод адресната регистрация

За вашите студенти пуснахте ли такова уведомление? Аз сега разбирам...

# 561
  • София
Ужас, хах. Не. Но съм се замисляла дали не трябва.

# 562
  • Варна

Аз да попитам пак за дипломите - пращате ли и удостоверението от 10 клас или само дипломата от 12ти?
Ще даваме и за 10 кл,ние директно на Unify ще дадем нотариално заверени копия и те ще придвижат документите

# 563
Ужас, хах. Не. Но съм се замисляла дали не трябва.
И аз не съм. Засега и не мисля. То като ще се мести отново, каквото било било.
Тези дни е в Амстердам и спи в новата квартира. Доволна е, стаята е напълно обзаведена. Ще смени само стола и ще мъдрим пердетата как да нагодим за съществуващия корниз, защото има вертикални щори, които смята да не ползва. От юли започва да се пренася и да разпродава всичко в Грьонинген.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 13:35 от chervenokoska_2

# 564
  • София
Гледам, че в момента има много налични студия в Амстердам - на сайта на plaza
https://plaza.newnewnew.space/en/availables-places/living-place# … teerd-op=prijs%2B.
Цените са около и над 1000 евро, но това (май) е нормално за района.

# 565
Здравейте , дали някой може да сподели информация относно надбавката за наем ,ако студента не е работил по трудов договор в България , но е подавал данъчна декларация за доходи от граждански договори , ' трябва ли да се представи при кандидатстване за тази субсидия удостоверение за деклариран доход и за коя година ? Благодаря!

# 566
  • София
Нямаме личен опит относно деклариране на дохода, защото моята девойка няма доходи. Но пиша, за да ви насоча. При нас имаше неяснота къде да маркира разходите за обслужване и затова запазихме онлайн час за посещение в службата за Местни данъци. Тя отиде на място там и й помогнаха.
Имат и опции за записване на час за разговор или за онлайн среща.
Т.е. може да си запишете час и да ги питате.
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/contact/contact   

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 15:54 от Sunny bunny

# 567

Ще даваме и за 10 кл,ние директно на Unify ще дадем нотариално заверени копия и те ще придвижат документите

Не сме давали диплома за 10 клас, нито са я искали.

# 568
  • Варна

Не сме давали диплома за 10 клас, нито са я искали.
Ами искат удостоверението от 10 кл,незнам защо ,но по мейл от Юнифай са писали на дъщеря ми че  го искат

# 569
Здравейте! Приета съм за магистратура в Лайден. Опитвам се да намеря квартира в Лайден или Хага, проверих във всички възможни сайтове, но нищо не намирам. Ако знаете за някой който ще освобождава стая или студио в този район ще съм много благодарна да ми пишете.

Общи условия

Активация на акаунт