Студенти в Нидерландия - 21

• 61 494
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Записването за втората година не е за специалност, а записване за втори курс на всички студенти.
В studielink се влиза и там се отмята. Ако студентът е забравил паролата си, имайте предвид, че понякога отнема до 3 дни (така пише в указанията на дъщеря ми). Така че не отлагайте за последния момент.

# 541
  • София
Аз знам, че в момента тече записване на студентите в UvA за отделните учебни курсове от програмата за първи семестър, втората година, както и избират елективи. Не бях съвсем наясно, че трябва и в studielink. Там може и да е отделно, и да е до края на август, не знам със сигурност. Ще питам.

# 542
Момичета и аз да се включа с чудесната  новина , че студента успя да намери  последния стаж, след хиляди интервюта и изпратени СV-тa!Не мога да си позная детето превърна се в напорист и преследващ желанията си мъж, преди да замине беше срамежлив и доста затворен !Сега той поставя условия на фирмите,последната искала да напише дълаг код и да направи някаква програма за фирмата преди да го допуснат на интервю-той се запънал и им казал, че трудът му не е безплатен,естествено не го взели !Хитреци са и там-нямаше гаранция ,че  ще го вземат и след като им свърши безплатно работата!
След намирането на квартири, стажа е един от най-трудните казуси там!!!Желая успех на всички деца да имат този късмет!Не забравяйте обаче, че трябва и да му помогнете  и вие на този късмет  с много упоритост, постоянство на моменти даже нахалство и всичко  ще се случи,дори и в последния момент !Никога не се отказвайте!

Честито и успех на младежа. Много се радвам като чета такива позитивни новини. Само да вметна, че намирането на стаж е една идея по тегаво от квартирата, поне от личен опит. Много трудно и все по трудно става...никаква помощ от унито и адски дискриминиращи изисквания за кандидатите.

Бубето благодаря ти от сърце!!!Точно така е ,както го казваш,направо си е  почти невъзможно!От неговата група  стаж са намерили само 3 деца-всички други ще трябва да прекъснат и да търсят догодина пак, Тоест една загубена година .Та аз затова се чудех,какво е това условие ''ако завършиш до 10-тата си година...''-все си виках,тия цял живот ли учат?Оказа се ,че фунията е обратна влизат много ,завършват няколко!!!Затова апелирам,не се отказвайте деца,трудно е но не е невъзможно!!!!

# 543
Как така се записват студентите вече за следващата година, като още не са им минали изпитите от последния семестър и не са събрали необходимите кредити?

# 544
  • София
При моята дъщеря, ако по всичко си минавал през годината, мин. брой кредити се събират в края на третата четвърт.

# 545
При моята дъщеря, ако по всичко си минавал през годината, мин. брой кредити се събират в края на третата четвърт.
В кой университет?

# 546
Как така се записват студентите вече за следващата година, като още не са им минали изпитите от последния семестър и не са събрали необходимите кредити?
Такава им е практиката-децата сами се записват за следващата година , дори все още да не знаят дали са взели изпитите.Това е документално, после ако не са, се правят промени в  studielink.nl.

# 547
  • София
В кой университет?
Avans UAS, Breda

# 548
  • София
Значи питах за подробности щерката. Предметите за първия семестър от следващата година се записват сега до 13ч на 17-ти юни (UvA) Преди да могат да ги запишат обаче, трябва да направят re-enrolment в studielink.
Това са получили от един имейл:

# 549
  • София
Как да процедираме с превода на дипломата ?
 Четох тук, че Unify се бавят доста, препоръчана беше Radix агенция за превод, но сайтът им не работи добре и не мога да се свържа с тях .
Има ли смисъл да търся превод и пращане сами по Еконт/Спиди/нещо друго или Unify с цена за превод 70+60 лв  отделно куриер до Айндховен 60лв. са О.К. ?

# 550
Ако решите с Radix - директно им пратете по мейл (radixwood@gmail.com) сканираната диплома (заверено копие). Макс за 2-3 дни отивате да си я вземете. Само пишете, че ви трябва обикновен превод от легализиран преводач на английски. Струваше ми 15лв на стр. Играх го миналия месец с едно удостоверение. Те са на 2 мин от Орлов мост и спирка на метрото, кофти е работното време обаче (младежите могат да я свършат тая работа).

# 551
  • София
Аз с Unify действах - но не трябваше да пращаме с куриер нищо.
Ако ще пращате, вижте DHL UNIVERSITY EXPRESS - специална тарифа, предназначена за лица, които изпращат документи или колети до университети или други образователни институции в чужбина.
Дописвам: За превод на английски съм ползвала една агенция на Пиротска, ходих да я търся. Цената при тях на стр. зависи от вида на документа, но е около 12 - 15 лв. На имейл изпращах документа за превод.
https://prevodi-bg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 16:06 от Sunny bunny

# 552
Здравейте,  членувате ли във фейсбук групи, от където студенти могат да закупят някакви мебели на старо (легло, бюро)? Къде има информация за продажба на такива? Интересувам се за Айнтховен. Благодаря

# 553
Здравейте,  членувате ли във фейсбук групи, от където студенти могат да закупят някакви мебели на старо (легло, бюро)? Къде има информация за продажба на такива? Интересувам се за Айнтховен. Благодаря
https://www.marktplaats.nl/ От там на символични цени или безплатно взехме легло, гардероб, бюро, стол. Пак там намерихме транспорт за мебелите. Договаряне онлайн оттук и вземане като бяхме на място.

# 554
Здравейте на всички,
Има вероятност да освободя скоро моето студио в Амстердам от студентските общежития на Xior. Ако някой има интерес да го наеме, нека се свърже с мен.

Общи условия

Активация на акаунт