Студенти в Нидерландия - 21

• 61 524
  • 720
  •   1
Отговори
# 525
  • Varna
За Утрехт в момента има много стаи в Xior
За съжаление тези стаи са с код за определен университет, т.е не отговаряме на условията

# 526
Гледам, че в Айндховен постоянно се появяват стаи в Kamernet.nl. Имам абинамент за още 2 месеца, а няма да го ползвам. Бих помогнала на някого с абонамента ми. Не искам пари, искам България в Айндховен Wink
Проблемът е, че не знам дали може да се прехвърля. Ако някой има нужда и би се заел да провери в kamernet може ли, как и т.н., да заповяда!
Успех с квартирите!

# 527
Предлагам стая в Нювехейн, на 5 км от Утрехт. Стаята е свободна от юли месец. Намира се на центъра на градчето и има трамвай и автобус на 1 мин от апартамента. До университет Утрехт е на 30-35 мин с трамвая. Разполага  с още една спалня (в която живея аз с мъжът ми), баня, тоалетна, кухня заедно с голям хол и голяма тераса. За повече информация тел номер +31623963773 ( може и на WhatsApp )

# 528
Момичета и аз да се включа с чудесната  новина , че студента успя да намери  последния стаж, след хиляди интервюта и изпратени СV-тa!Не мога да си позная детето превърна се в напорист и преследващ желанията си мъж, преди да замине беше срамежлив и доста затворен !Сега той поставя условия на фирмите,последната искала да напише дълаг код и да направи някаква програма за фирмата преди да го допуснат на интервю-той се запънал и им казал, че трудът му не е безплатен,естествено не го взели !Хитреци са и там-нямаше гаранция ,че  ще го вземат и след като им свърши безплатно работата!
След намирането на квартири, стажа е един от най-трудните казуси там!!!Желая успех на всички деца да имат този късмет!Не забравяйте обаче, че трябва и да му помогнете  и вие на този късмет  с много упоритост, постоянство на моменти даже нахалство и всичко  ще се случи,дори и в последния момент !Никога не се отказвайте!

Честито и успех на младежа. Много се радвам като чета такива позитивни новини. Само да вметна, че намирането на стаж е една идея по тегаво от квартирата, поне от личен опит. Много трудно и все по трудно става...никаква помощ от унито и адски дискриминиращи изисквания за кандидатите.

# 529
  • София
Здравейте! Освобождаваме стая от 1 юли в Енсхеде. Намира се на 7 мин с влак от Saxion University и на 20 мин от University of Twente.

# 530
  • Бургас
Ако някой освобождава стая в Делфт или има информация за такава, ще съм благодарна да ми пише.
Търся квартира за момиче (ще бъде втора година). Благодаря Flowers Hibiscus

# 531
  • София
Наминавам да напомня на първокурсниците да не проспят записването за втората година. Не се "преминава" автоматично във втори курс, трябва да се запишат.
За мен това беше странно миналата година, когато го научих от Unify на едно експо. По принцип студентите знаят, но са имали и случаи през годините, когато първокурсници са пропускали сроковете.
Сега в UvA текат записванията, до 17ти юни по обяд. Моята дъщеря още мъдри елективи, чака последния момент. 🤓

# 532
  • София
Моята каза, че до края на август е записването.
Явно е различно за всеки университет.

# 533
  • Кюстендил
Здравейте, спешно търся стая за сина ми и неговата приятелка в Грьонинген. Два месеца младежът ходи по огледи , но без успех. Ако имате информация за свободна стая, моля споделете.

# 534
  • София
В xior има в момента доста студия в Грьонинген. Леглото е двойно, но не знам дали може за двойка, проверете.

# 535
  • Кюстендил
Sunny Bunny,благодаря за отговора. Съмнявам се, че ще може двама да нощуват там, но ще се опитаме да разберем.Имаш ли представа,ако го резервираме, при какви условия може да анулираме резервацията в Xior/в случай, че намерим нещо,което става за двама?

# 536
  • София
Нямам личен опит, но съм чела, че искат да намериш следващ наемател. Трудно се откачаш от тях преди 12 месец, но не и невъзможно. Знам, че  договорът е за 12 мес и после вече можеш с 1 мес. предизвестие да се изнесеш без ограничения.

# 537
  • Бургас
Наминавам да напомня на първокурсниците да не проспят записването за втората година. Не се "преминава" автоматично във втори курс, трябва да се запишат.
За мен това беше странно миналата година, когато го научих от Unify на едно експо. По принцип студентите знаят, но са имали и случаи през годините, когато първокурсници са пропускали сроковете.
Сега в UvA текат записванията, до 17ти юни по обяд. Моята дъщеря още мъдри елективи, чака последния момент. 🤓

Това за записване за специалност ли се отнася и за всички университети ли? Писах вчера на моя заплес, той не беше чувал нищо подобно, не се и заинтересува особено, всичко му било наред и т.н. Аз се притесних малко, не можах да се ориентирам в сайта на ТУ Делфт.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 07:56 от Йен

# 538
Йен, за ТУ Делфт влиза се в сайта където се кандидатства, с имейла с който е записан в университета,  и се отбелязват няколко неща. А плащането се случвало по-късно, през септември.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 10:48 от Terzieva

# 539
  • Бургас
Много благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт