Студенти в Нидерландия - 21

• 61 456
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
  • София
-да получава документи за самоличност, да подава и получава ЕЗОК.
Това ми се е налагало на мен и си искаха да има изричен текст в пълномощното.
За личен лекар не знам как може с пълномощно. Не се ли очаква да си лично прегледан? Освен ако не е за изписване на лекарства при хронично заболяване.
За ЛЛ ми трябваше направление и не ми разрешиха да го взема.
Става дума са хронична алергия и ЛЛ няма какво да преглежда.

# 601
  • столицата
За документ за самоличност се вписва при самото подаване за него, което става само лично (долу на бланката е упълномощаването за получваване).

Така е, но моето дете беше попълнило пълномощното в заявлението, но не беше го подписало, защото мислело, че трябва да разпише пред служителя, после се заприказвали и пропуснали подписа. И аз отивам да взема паспорта и ми казват, че пълномощното не е подписано. Обаче аз вадя нотариалното пълномощно и готово. По-добре излишни  текстове в пълномощното, отколкото недостатъчни.

# 602
Мога да добавя за пълномощното да се впише задължително мобилния номер, незнам как го пропуснахме това 🙄Миналата година като го правихме, посочихме всякви институции,които по горе сте споменали.Наложи се в ДСК през учебната година да свърша дребна опция в банката и заради липса на посочен мобилен номер в пълномощното,отказаха да ми свършат работата,трябваше да чакам младежа,като се прибра.

# 603
Повечето банки искат изрично iban вписан в пълномощното. Единствено моя син имаше проблем с актуализация на данните в банката му, може по телефона, но тъй като има пълномощник вписан по сметката му трябваше лично. Той не плануваше да идва скоро и блокираха сметката, докато ни отиде лично. Сега е свалил евротръст и при следваща актуализация ще може дистанционно.

# 604
  • София
Мога да добавя за пълномощното да се впише задължително мобилния номер, незнам как го пропуснахме това 🙄Миналата година като го правихме, посочихме всякви институции,които по горе сте споменали.Наложи се в ДСК през учебната година да свърша дребна опция в банката и заради липса на посочен мобилен номер в пълномощното,отказаха да ми свършат работата,трябваше да чакам младежа,като се прибра.
Къде се посочва и с какво основание мобилен номер?

# 605
Мобилният номер не е траен индивидуализиращ белег. Днес е един, утре друг. Нечие своеволие е да изисква такъв. А принципно при разкриване на банкова сметка, вписват мобилния номер. Т.е. те го имат и ако искат да направят сверка с титуляра чрез телефонно обаждане, имат начин за това. Извън горното - ако детето закупи СИМ към чужд оператор, не е рентабилно да поддържа и абонамент в БГ. Т.е. на този етап не се знае какъв мобилен номер ще се ползва.

# 606
  • София
Боже, мобилен номер в пълномощното! Rolling Eyes Аман от неграмотни банкови служители! Единственият уникален индивидуализиращ белег е ЕГН. Преди време бях свидетел как банкова служителка на гише с апломб обясняваше на един господин, че актът за смърт, който представя, е с изтекъл срок и не бил актуален. Joy

# 607
  • София
Объркала го е с удостоверението за наследници. Все едно че наследниците се сменят през 6 месеца, ама айде... 🤓

# 608
Хи-хи, от служба ГРАО ме убеждаваха, че двуезичният акт за раждане е с годност 6 м. Simple Smile

# 609
  • София
Акт за раждане, акт за смърт... за нищо ги нямат. Те с по-малка годност от сиренето. Joy

# 610
  • София
Да, то и в удостоверението за наследници няма какво да се промени с времето, защото кръгът на наследниците се определя към момента на смърта. Ама всеки си определя някакви срокове. Rolling Eyes

# 611
Незнам момичета,аз само споделих какво се случи с мен,може и да ми се е паднала по особена служителка,но така или иначе не прие пълномощното тогава, заради липсата на номера,и аз бях учудена и малко ядосана.Не сме правили ново,като си дойде лятото живот и здраве тогава мисля,в полето с личните данни да го впишем,че вече незнам за какво ще се захванат,ако се налага да го използваме.

# 612
  • столицата
Винаги са ми били интересни тези къщи-лодки. Не са ли трудни за отопление през зимата?

# 613
  • София/Велико Търново
Винаги са ми били интересни тези къщи-лодки. Не са ли трудни за отопление през зимата?

Аз съм отсядала в такава къща през май и си мирише на влага. Иначе си е доста романтично екзотично да ти минават лодки край прозореца Simple Smile

# 614
Здравейте! Искам да попитам дали имате деца студенти в Еншеде. Дали има някаква фб или друга група, място, където се събират български младежи. Общуването в групите в университета изглежда не е лесно и няма някакъв социален живот. Това става проблем... Благодаря!
Здравейте, изпратих съобщение с контакти. Синът ми ще учи в Еншеде UT. Все още търсим квартира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт