Студенти в Нидерландия - 21

• 61 671
  • 720
  •   1
Отговори
# 345
А какви са тези кодове на xior. Откъде се получават.

# 346
Университетите, не само че не помагат за намиране на стаж, но и са доста взискателни при одобрението, на намерения от вас стаж. Когато дъщеря ми търсеше стаж, дори фирмите, които бяха допуснати до изложението в университета после, самият университет не ги одобряваше(мислех, че щом участват значи са минали някакъв подбор от университета)
Много трудно намерихме стаж и увеличихме периметъра от 150км.
Толкова пътуваше в едната посока, но просто нямаше избор.
Направихме много голям списък и подаваше документи на всякъде.

Благодаря, то се оказва, че намирането на стаж е по трудно от квартира...а университета повече пречи, отколкото помага.

# 347
Добър ден! Казвам се Теодор и пиша от профила на майка ми.

Приет съм университета Maastricht със специалност Data Science and Artificial Intelligence и в момента си търся квартира. Бих се радвал и да се запозная с други приети и настоящи студенти.

Ако някой си търси съквартирант или дава стая/апартамент под наем, моля да ми прати лично съобщение.

Приятен ден!

# 348
  • София
А какви са тези кодове на xior. Откъде се получават.
По мои данни от университета. Пишете им и ги питайте, дали работят с Xior И дали имат код , който да ви дадат.

# 349
  • София
Синът ми също има проблеми с намирането на стаж. От колегите му само двама са успели - един колега в самия университет и една колежка, която не иска да продължи като програмист, а ще се насочи към консултантска дейност.
Както вървят нещата, може и да се наложи да прекъсне заради този стаж и да си търси работа в Бг, а после ще видим.

# 350
  • София
Аз пак за Вестиде да попитам, някакви новини при някого? Уж 23-ти беше срокът, а още нищо не са изпратили Sad
И аз всеки ден чакам да се похвалите, дай им малко зор.

# 351
  • София
Синът ми също има проблеми с намирането на стаж. От колегите му само двама са успели - един колега в самия университет и една колежка, която не иска да продължи като програмист, а ще се насочи към консултантска дейност.
Както вървят нещата, може и да се наложи да прекъсне заради този стаж и да си търси работа в Бг, а после ще видим.
Всъщност как се процедира, когато не можеш да намериш стаж за определения времеви отрязък? Задължително прекъсваш за 1 година или може да го отложим евентуално за следващо полугодие и да продължи с друг поток (в нашия университет програмата е с начало от 01.09. и с начало от 01.02.)?

# 352
  • столицата
Не може ли да направят стажа в БГ? Звучи ужасно да губят година само заради това.

# 353
  • София
Не може ли да направят стажа в БГ? Звучи ужасно да губят година само заради това.

В България просто не се предлага по специалността AI.

# 354
Много моля, ако някой има контакт на зъболекар-хирург/ най-добре/, но и на обикновен зъболекор в Амстердам или в близост, да сподели. Ще бъда много благодарна.

# 355
За стажа, ака не намерите се прекъсва само семестъра, не цяла година. Фирмата за стаж може да е и извън Нидерландия, но университета казва дали отговаря на изискванията. Моят син прекъсна половин година, че не си хареса стаж, след това продължи от септември и се дипломира февруари.

# 356
Момичета плашещо е това за стажа,което казватение с квартирата виждаме трудности,още нищо....само здрави да сме 🙏🙂

# 357
Моят не си намери стаж и се отказа. Май и не търси много. Ще си набави кредитите от други курсове, но за неговата специалност стажът не е задължителен. Имаме познато дете, Киберсигурност е неговата специалност и тук, в България си кара стажът.

# 358
  • София
Търси навсякъде. В Германия му отказаха. Във вторник има интервю за американска фирма за офиса в Париж. Аз честно казано се плаша, че може да го одобрят. Миналата година приятелка търсеше квартирата за дъщеря си там - ми то бяха условия, пък гарант, пък администрация. В Нидерландия навсякъде могат да те обслужат на английски. Въобще не очаквам такива неща от френска страна. Само проблеми виждам и не си представям решение поне за там.

# 359
В xior има свободни стаи в Амстердам и Бреда.

Общи условия

Активация на акаунт