Студенти в Нидерландия - 21

• 61 655
  • 720
  •   1
Отговори
# 375
И аз да се похваля със стая в Айндховен. Втората година ще е близо до университета. Дано я оставят до края на бакалавъра там.

# 376
И моята дъщеря се отказа да търси стаж за лятото, подаде на няколко места, но от никъде нищо. Така или иначе лятната й ваканция е само два месеца, а стажовете почват от три. Но тя е в ТУ и няма задължителен стаж.
Оставам с впечатление, че тази година по-лесно се намират квартири. Бихте ли споделили приблизително на какви цени намирате настаняване? Ние се вредихме за Xior, но наемът от над 800 евро ми се вижда много голям.

# 377
  • София
Влязох на сайта на EON , за да видя как се прави застраховка на студент и ме пита дали има ЕЗК  , даде ми цена € 26.40 per month .
Това ли е цената горе долу, ако студентът не работи на територията на Нидерландия или нещо съм объркала, понеже ми поиска срок и аз дадох около 1 година?
С нея може ли да се избере личен лекар ?

# 378
Влязох на сайта на EON , за да видя как се прави застраховка на студент и ме пита дали има ЕЗК  , даде ми цена € 26.40 per month .
Това ли е цената горе долу, ако студентът не работи на територията на Нидерландия или нещо съм объркала, понеже ми поиска срок и аз дадох около 1 година?
С нея може ли да се избере личен лекар ?
Такава е цената и да, може да се регистрира при личен лекар! Опитът ми е от Маастрихт обаче. Ако има нещо специфично за Айндховен ... Simple Smile

# 379
  • La casa de Mickey Mouse
Как така във фирма с минимум 100 служители? Това звучи нереалисатично. Университетите по принцип, освен дни на отворени врати в които срещат бизнеса със студентите, но и самите те помагат при намиране на стаж. От страна на университета има лице което се занимава точно със съпорт в това отношение. Поне при моите беше така. Сина ми кара стаж във фирма с 15 служители... Вярно е, че тази година не взеха стажанти, но стагнацията навсякъде в Нидерландия е сериозна, има уволения и затваряне на бизнеси всеки ден, при сина ми също умаше съкращение на ин без тоа малкия персонал. Порсто нямат поръчки, нямат финансиране, и той споделя как всеки месец по едно две студия хлопват кепенците.  И той и девойката му засега удържат, но никой не знае докога ще е така затегнато.
Бубето, би ли споделила за кой университет става дума с тези толкова високи изисквания.

Тези консултанти в университета са абсолютно безполезни, типични холандци, усмихват се и нищо не правят. Днес дъщеря ми е била на поредната такава среща на която да и кажат, че няма как да помогнат, ама да не се отчайва о да продължава да търси… изискванията за броя служители е според специалността, за маркетинг например искат по големи фирми с повече служители, за други по малко… HAN Arnhem

Дъщеря ми завърши Фонтис, от университета им направиха презентация, назначиха им ментори и си имаха консултанти. Тя нямаше проблеми с намирането на нито един от стажовете. Изискванията не бяха някакви неизпълними, по сложното беше да напише всички документи преди стажа - за да го одобрят, както и по време на стажа и да ги защити. Имаше си и ментор на стажа, но в никакъв случай не е трябвало да работи някой служител от фирмата с нея - то самата цел на стажа е да изпълни определена задача самостоятелно. Стажът е задължителна част от образованието за приложните университети и въпреки, че си е два семестъра, през които плащате семестриалните вноски, университета няма никакво задължение да помогне в намирането на стажа.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 19:09 от Mini Mouse

# 380
Ето тук  https://www.glassdoor.com/ обявяват много стажове. Фирмата е международна, затова във филтрите трябва да зададете Нидерландия като локация и на seniority levels избирате internship. След това можете да прецизирате търесенето по браншове, градове и т.н.

# 381
  • Варна
Здравейте, търсим квартира в Тилбург, за момче, второкурсник. Първата година отседна в studenthousingholland.com. Ако някой се интересува, мога да разкажа как успяхме миналата година да се класираме там.
Искам да помоля някой ако знае за освобождаваща се стая да пише, а също ще се радвам на споделен опит от търсене конкретно в Тилбург - агенция, платформа?
Младежът има регистрация в основните за града сайтове. Kamernet, Klikvoorkamers, Directwonen.nl, https://www.kamerbemiddelingtilburg.nl, www.bvwonen.nl (за последните прочетод тук положителен отзи).
За сега няма голямо предлагане, писа на няколко места, но засега нищо.
Надявам се от юни да да има по-голямо оживление в предлагането.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 13:13 от Saly

# 382
Здравейте! Синът ми ще бъде студент първа година в TU Айндховен и търсим квартира. От Варна е и е завършил МГ. Регистрирали сме се в няколко сайта. Ако някой иска да обменим информация, ще се радвам да се свърже с мен.

# 383
Здравейте.
Търся стая в Енсхеде за момче.Ако някой знае ще бъда много благодарна ,ако ми пише

# 384
За Айндховен са обобщя моя опит със стаите:
Kamernet.nl - има много стаи, но 90% са за холандци. Въпреки това имам отговори на 5% от запотванията ми
My housing eindhoven - имат стаи за студенти, правят онлайн огледи. Трябва много бързо да се реагира след като обявят стаята, защото канят на оглед първите 9 подали заявка за оглед. След огледа подаваш мотивацонно писмо и ландлорда решава кой да приеме (от тези 9, които са били на огледа)
Вестде - имат него хубави стаи, но трябва да регистриран отдавна, още в 10-ти клас. Там е от значение времето на регистрацията. Канят първите 20 на оглед, правили сме и онлайн огледи с тях. После, съквартирантите решават кой да вземат. През август ще пускат нови стаи, но пак е от значение времето за регистрация. Внимавайте да букнете стая, а не студио или апартамент, защото първокурсниците са с предимство само за стаите. Тук е важно да се прави разлика между стаите на Вестиде и тези на Хавен. Хавен публикуват в платформата на Вестиде своите нови жилища и само за тях са с предимство първокурсниците. За останалите стаи, извън Хавен, няма значение кой курс си, нямаш предимство, ходиш на оглед с още 19 кандидати, избират си измежду тях. В Хавен няма огледи, няма избиране измежду кандидати, там е важно да си с отдавнашна регистрация. В Хавен не може да кандидаъстваш за стая преди май месец, ако си първокурсник, защото искат  proof of enrollment,  който още нямаме. След май месец вече приемат и скрийншот от Studielink,  че си кандидатствал.
Xior - през август ще пускат нови стаи (също като Вестиде, са построили нови сгради). Там е важна скоростта на реакция. Зареждате се пред компютъра в деня на обявяване на стаите и бързичко се ориентирате и буквате. Няма значение от колко време си регистриран.
Лотарията на Holand2stay - нямам много опит, участвах в няколко лотарии, не спечелих
Kamer.nl - харесва ми, че имат карта и виждаш къде се намира жилището.
Ще се допълвам, ако се сетя още нещо!
Успех!

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 09:38 от kassii

# 385
Следете xior-booking.com. Излизат обяви за стаи в Енсхде, Тилбург и Айндховен. Аз го следя, защото се нуждаем от стая в Делфт.

# 386
Аз по друга тема се включвам - самолетните билети за Коледа Simple Smile
Вече закупих Simple Smile
Споделям - България Еър, Амстердам -София, двупосочен, студентската опция с много багаж(моят три години пътува само с приорити, но сега ще може да донесе големи подаръци Simple Smile ) - 19.12 - 05.01 за 652 лв.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 10:51 от Kepeva

# 387
Здравейте.
Търся стая в Енсхеде за момче.Ако някой знае ще бъда много благодарна ,ако ми пише

Днес излезе стая в Xior

# 388
  • София
Еър, Амстердам -София, двупосочен, студентската опция с много багаж(моят три години пътува само с приорити, но сега ще може да донесе големи подаръци Simple Smile ) - 19.12 - 05.01 за 652 лв.
Ryanair, Айндховен - София - Ajndhowen, почти същите дати, приоритет с раница и 10 кг куфар - 616 лева.

# 389
Момичета, да направим списък със сайтове по градове, в които е важно времето на регистрация. Така ще превземем Нидерландия, като сегашните 10-токласници се регистрират и като станат 12-ти клас ще бъдат едни гърди напред Wink
Айндховен - Vestide.nl - препоръчват още на 16 да се регистрираш. БЕЗПЛАТНА регистраця
Маастрихт  - maastrichthousing.com - искат студентски номер. Веднага щом получите прием в университета, се регистрирайте. Още октомври месец на 12 клас. 35 евро еднократно
Вие сте!

Общи условия

Активация на акаунт