Въпроси за TBI Bank - 2

• 37 827
  • 736
  •   3
Отговори
# 420
Аз пък от ЦКБ не мога да заредя пари в TBI, пробвал съм многократно. Трябва да минавам през Revolut.

# 421
Аз пък от ЦКБ не мога да заредя пари в TBI, пробвал съм многократно. Трябва да минавам през Revolut.

При мен има някакъв лимит за зареждане с карта (уникредит) - нещо от рода на 3-5к на месец по мои сметки. Всичко над лимита ми дава грешка като се опитам да заредя. Писах в чата и звънях и не могат да ми кажат какво е (отново махаме точка за ТБИ).

Звънях и на уникредит и там казват, че от тяхна страна всичко е ок (вярвам им защото картата ми има лимити от 20к на ден и работи безпогрешно).

# 422
Определено ТБИ нещо издъхват.
В събота заявих потребителски кредит, даде ми да подпиша договор, изписа ми, че парите са ми преведени по картата неон. Супер, но пари нямааа.
В неделя пари няма цял ден, вечерта към 17 часа получавам известие в профила в ТБИ, че парите са ми по сметката. Отварям, пари няма.
Уточнявам, че през цялото време водя една безумна кореспонденция в чата.
В понеделник до обед пари йок. Следобеда започвам вече сериозно да се притеснявам какво съм подписала и къде по дяволите са парите. Отново се започва онова чакане в чата, но ме уверяват, че парите ще пристигнат.
До тук добре, пари няма, обаче аз решавам, че ще приключвам с тях и ще си покривам цялата сума на ШЛ в размер на 1200 лева. Пускам парите и се започва онова познато чакане от предходните 2 дни. Вечерта за моя изненада получили парите за ШЛ и познайте, осчетоводили само 248 лева,  а не цялата сума от 1200 лева. Тотално побесняла вече, ги приканям в чата да си поговорим. Отговор : парите се осчетоводяват до 2 дни. Т.е. отговарят ми като по учебник, нищо съществено.
Заплаших ги  с КЗП и КФН, резултатът след минути получих, и кредита, и сумата по ШЛ постъпи.
Та, от събота страшни ядове бера с тези.

# 423
Аз пък нямам проблем с прехвърляне на суми с банков превод от приложението на ЦКБ в TBI. И то до лимита на ЦКБ. Прехвърлят се за 1-2 секунди (колкото да вляза в приложението). Проблеми нямам и при прехвърляне от сметката на TBI към сметка в Транскарт и ePay. За секунди и най - вече абсолютно безплатно Simple Smile.

# 424
Вчера за пръв път преведох пари с превод от ТБИ към сметка в ДСК, с Блинк. Този път забелязах, че мога и от друга сметка да правя превод, не само от Неон.

# 425
Вчера за пръв път преведох пари с превод от ТБИ към сметка в ДСК, с Блинк. Този път забелязах, че мога и от друга сметка да правя превод, не само от Неон.

Това нещо ново ли е? Не съм забелязал такова нещо при приключване на депозит или от касичка. Имах възможност само към сметката на НЕОН-а

# 426
  • На Джансел в сърцето..
Здравейте.
Може ли някой да даде мнение за депозитите на ТBI
Това с 3,2 процента реално ли е или си има някакви скрити уловки?
Някой ползвал ли е услугата депозит?
Ще съм благодарна на всякаква информация.

# 427
Цялата тема е с информация за депозитите. Върти се едно и също страници наред.

# 428
Сейко, не от депозит. За други сметки става дума, едната е спестовна, другата е разплащателна, преди да стигна до Неон ги имам.

Здравейте.

Ако следите сайта Моите пари, ще видите,  че ТБИ имат депозити открай време, с прилични лихви. Няма уловки.

# 429
И аз така.Платих Шопинг лимит на 2 пъти.Веднъж около 300лв,веднъж 40.Просто запълвам от дупки.Дотук липсват  От 300лв отчете 240.От другите все още няма следа.
Дориникъде не пише какво съмплатила! Като пари чи пише  само какви съм внесла от офис.Натам за ШЛ абсолютно нищо.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 10:31 от Edelvais123

# 430
Здравейте.

Реално е, но получаваш 3.2% само ако ги заключиш за 3 години, което е смешно.

За сравнение - лихвата в Trading212 e 4.2% за евро и ти се изплаща всеки ден. Можеш са си теглиш и ползваш парите по всяко време и даже скоро ще пускат дебитна карта. Примерно това е около 4.5 лв. на ден при 20 000 евро депозит. Аз използвам ТБИ да обменям в евро без такса и също да изпращам SEPA transfer в евро (който е моментален) към Trading212 безплатно.

Да дам ъпдейт относно ТБИ и Interactive Brokers:
Звъннаха ми от ТБИ и казаха, че просто не мога да направя този превод през приложението. Не ми дадоха обяснение като попитах - явно не се разбират с Interactive Brokers. Казаха, че ако ми е спешно, мога да ида в офис на банката и да пусна парите с платежно - тогава нямало да има проблем. Като цяло пълна излагация от страна на ТБИ, но за момента се реваншират заради безплатната обмяна на валута и СЕПА преводи.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 11:38 от feedy

# 431
Здравейте.

Реално е, но получаваш 3.2% само ако ги заключиш за 3 години, което е смешно.

За сравнение - лихвата в Trading212 e 4.2% за евро и ти се изплаща всеки ден. Можеш са си теглиш и ползваш парите по всяко време и даже скоро ще пускат дебитна карта. Примерно това е около 4.5 лв. на ден при 20 000 евро депозит. Аз използвам ТБИ да обменям в евро без такса и също да изпращам SEPA transfer в евро (който е моментален) към Trading212 безплатно.
  Аз лично не бих се доверила  на подобен тип акционери/банки /финансови институции.

# 432
  • София
Това Trading212 търговия с акции ли е? Не го ползаме, защото не знаем как, с депозитите е по-лесно Neutral Face Каним се с половинков да се образоваме, но не достига време.
А лихвата от 3.2% за 3 години става 9.6%, което значи че на 10к си слагаш в джоба почти 1000.
feedy, може ли да споделиш как си се научил да търгуваш с акции? Имаш образование в областта, карал си курсове?

# 433
Trading не гарантира вложените средства, добре е да се уточни.
А депозитите до 100 000€ са гарантирани.

# 434
А лихвата от 3.2% за 3 години става 9.6%, което значи че на 10к си слагаш в джоба почти 1000.

Не е ли 3,2 за 3те години общо?

Общи условия

Активация на акаунт