Американски колеж - тридесета тема

• 77 541
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
Не мога да препоръчам школа, но имайте предвид, че НВО в 10клас е по-лесно от редовен файнъл. Дъщеря ми не е посещавала нищо и изкара пълен бр.точки. Не е математически насочена.
Нека младежът  направи няколко пробни и да види как се справя.
Има разлика дали не разбира материала в училище, или му липсват упражнения. За второто не е нужен учител, а да порешава малко допълнително от сборник.

# 691
  • софия
НВО 10. клас е по-лесно от файнъл. Катедрата по мат доста се старае да ги държи нащрек. Ако решава задачите, които им дават, няма да има проблем.
Приятно изненадана съм от Кирилова. Направи всичко възможно, за да не ощетява с оценките за първия срок. Има отношение към децата и преподаването. Катедрата беше отново с голямата резечка на файнъла.
Не е добре да имат онлайн часове. Останахме потресени от някои. Язък за претенциите на някои преподаватели. Изобщо няма да се занимаваме, защото не остана. Ще се престорим да го отдадем на това, че е краят.
И рипорт карти няма, и неадекватни съобщения за отсъствия и наказания има.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 19:15 от zvаnchе

# 692
  • София
Благодаря! Имах предвид матурите в 12 клас, но явно ви заблудих.

# 693
Ще споделите ли дали децата ви посещават занимания по математика извън колежа и къде?

В момента е в 10 клас. Знам, че в училище може да се осигури подкрепа , но той не знам защо не желае да го направи и търся някаква възможност.
Мисля, че ще има нужда от уроци по МАТ , за да не стане беля на НВО. Моля за напътствия за учител/школа.
Благодаря!

Не- и двамата не са посещавали уроци и не мисля, че е необходимо. Пробвайте да направи сам пробни НВО-та - има доста в нета, и това ще ви даде някакъв ориентир. При нас 9 клас беше съпроводен от смяна на учители и при все това, в 10 клас нещата се компенсираха и бяха ок, и децата изкараха отлични резултати. Подкрепата в Колежа трябва да се използва ако имате нужда- има ефект.

# 694
О, ДЗИ вече е съвсем друго нещо и матурата по профил съвсем не е за подценяване.

Някой получи писмо за отсъствия? 12 клас как се справяте с това, при положение че сигурно се налагат отсъствия за изпити/интервюта към университети освен по болест?

# 695
ДЗИ е нещо съвсем различно- ако ще държите профилна матура по математика и не сте този профил- определено ви трябва помощ…питайте в катедрата по математика в Колежа, а извън него- Ив. Кортезов или СМГ- курсове, и то сега.

# 696
Дъждец,
При 12 клас е по-различно. Когато иде реч за тест за университет, интервю, IELTS, SAT изпит и т.н. отсъствията се извиняват. Пише се мейл с причина за отсъствието и евентуално нещо, което потвърждава, че хлапето има изпит или интервю във въпросния ден и всичко се извинява.
Тези отсъствия са отделно от онези 8 дни по домашни причини.
Иначе и аз като Zvanche вече нямам търпение “това” да свърши. 11-12 седмици останаха до края на Април.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 02:21 от raly78

# 697
  • софия
Рали, на нас не ни се е налагало, но дъщеря ми каза, че описаните от теб причини са част от онези 58 часа от тази година. Говореше ми и нещо, че втория срок били по-малко, но не съм преглеждала Правилника.

# 698
Какъв профил е детето?
Насочил ли се е към университет, специалност?
В БГ ли ще продължи университет?
Моето държа матури по физика и математика, но само като подсигуряване. Така и не му потрябваха.
На уроци не е ходил. Разбира се той не е критерий. Сам си се бореше с всичко, учеше, при нужда питаше!
Не мога да си представя курсове за САТ с какво биха надградили за децата от Колежа. Дори детето ми, което не учило в Колежа и далеч от това да му е сила математиката, се справи
Не се притесняяайте, точно в тази част Колежът ги подготвя.

# 699
Сойка, дъщеря ми беше профил "математика и физика" и държа профилна матура по МАТ. Не е ходила на нещо допълнително, но сама се готвеше за изпита по МАТ в Делфт, Нидерландия, което със сигурност й е помогнало. Мисля, че с подготовката от колежа по профил и разбира се решаване на задачи вкъщи ще се справи.

# 700
  • София
Какъв профил е детето?
Насочил ли се е към университет, специалност?
В БГ ли ще продължи университет?
Моето държа матури по физика и математика, но само като подсигуряване. Така и не му потрябваха.
На уроци не е ходил. Разбира се той не е критерий. Сам си се бореше с всичко, учеше, при нужда питаше!
Не мога да си представя курсове за САТ с какво биха надградили за децата от Колежа. Дори детето ми, което не учило в Колежа и далеч от това да му е сила математиката, се справи
Не се притесняяайте, точно в тази част Колежът ги подготвя.

Ще бъде профил математика и физика . Физиката му върви със страшна сила, но в МАТ има дупки, които мисля е добре да попълни преди да се потопи в профила от догодина.
Затова търся опция за учител. Благодаря на всички за идеите!

# 701
Разбирам.
Всъщност подобна ситуация беше и при нас. Но той винаги се е справял сам.
Дано намерите необходимото. Успех!

# 702
  • софия
Затъжила съм се за колежа. Не споделяте много от вътрешния живот нито от постиженията на кандидатсващите колежани...
Аз знам за няколко впечатляващи приема в различни унита в САЩ и Европа.

Ениуей, исках да отворя тазгодишното залагане за броя кандидатстващи, регистрацията е отворена от 12.02 и ще е активна до 04.03, като всички знаем, че вероятно ще има поне още два доълнителни дни за записване.

Наградата както всяка година е боза.

Започвам първа и си давам прогнозата от 723 ученика общо.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 12:48 от Амели

# 703
От мен- 630

# 704
Повечето родители нямат търпение да се оттърват от средното образование и досега с МОН, мен хич не ми се иска да свършва.
Не че харесвам МОН, сакън, но етапът от живота на децата е хубав и безгрижен.

От мен 693.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 17:24 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт