Американски колеж - тридесета тема

• 77 557
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Триседмичен AI with R в Колумбийския в Ню Йорк и две лета подред преди това, но с различни тематики, New Yоrk Times Summer Academy във Fordham Univerisity. 

# 736
Моята девойка беше за 8 седмци в Станфорд. (Stanford High School Summer College)
Накратко: Избираш си специалност и учиш, все едно си в университета.
Имаш лекции, упражнения.
Накрая държаха изпит.
Аз бях много горда, а тя сбъдна на баща си една мечта ( да се поразходи из Пало Алто Smiley)

# 737
  • София
Предупреждавам, последното (на Фран) е силно пристрастяващо.

# 738
  • София
Синът ми беше миналото лято в сдвоена програма в Georgetown University, Washington DC и Columbia University, NY. Организатори бяха NSLC, приемат и интернационални ученици. Имат програми и за вашия избор, по-технически и AI. Много е доволен.

# 739
  • Sofia
Моето дете беше в Харвад миналото лято, преди това в Кеймбридж.
Тази година търси присъствени стажове, кандидатсва и я приеха в Ню Йорк, но няма нужната възраст и ще се наложи да преориентира търсенето към Европа.
Ако сте ползвали агенция, или са ви попадали програми за ученически стажове, моля и аз да споделите.

# 740
Здравейте, дами. Летните лагери - технически и AI с агенция ли ги намирате? Моят син е ходил само на езикови засега и само такива съм търсила през агенции като Интеграл. Търся му нещо по-техническо.

# 741
  • София
Здравейте, дами. Летните лагери - технически и AI с агенция ли ги намирате? Моят син е ходил само на езикови засега и само такива съм търсила през агенции като Интеграл. Търся му нещо по-техническо.
Същото търся и аз, но тук имам чудесни предложения за Америка, а това на този етап , аз няма да подкрепя.

# 742
По-технически има в Швейцария, на мои близки момчето ходи с огромно желание три поредни години на роботика и програмиране.
Вижте тук:
https://swiss-camps.com/robotics-and-programming/

# 743
  • София
Нито веднъж през агенция. Вероятно Гугъл учтиво  е предложил нещо, следейки search history-то.

# 744
  • София
Не мисля, че имате нужда от агенция. Директна комуникация с организаторите е достатъчна.

# 745
Здравейте аз съм бъдещ ученик в Американския колеж. В момента се готвя. Имам няколко въпроса, на които ако ми бъде отговорено ще бъда много благодарен. Наистина ли е толкова труден изпита колкото го изкарват? Може ли дете без специфична подготовка да влезне (не за мен)? Има ли помагала за решаване на задачи като тези на изпита? Често ли дават стипендии над 50%? Предварително благодаря. (Аз залагам, че ще се явят 698 деца)

# 746
  • София
Здравей! Достатъчна е стабилна училищна подготовка. Таксата е обвързана единствено със семейните доходи. И да, има и високи отстъпки.

# 747
  • София
Здравейте аз съм бъдещ ученик в Американския колеж. В момента се готвя. Имам няколко въпроса, на които ако ми бъде отговорено ще бъда много благодарен. Наистина ли е толкова труден изпита колкото го изкарват? Може ли дете без специфична подготовка да влезне (не за мен)? Има ли помагала за решаване на задачи като тези на изпита? Често ли дават стипендии над 50%? Предварително благодаря. (Аз залагам, че ще се явят 698 деца)
Пожелавам Ви успех! Надявам се скоро да се похвалите, че сте част от учениците в Колежа! Изпитът не е толкова труден за деца с добра подготовка за матурите. Просто има различна логика: трябва Ви подготовка при писането на есе-трябва да се изтренира. За другите части-трябва да сте бърз, да сте наясно, че е малко вероятно да решите всички задачи, затова избирате най-лесните за Вас първо, после преминавате на останалите. Другото нещо, за което неколкократно предупредиха сина ми е, че хубаво трябва да се запълва кръгчето на верния отговор. И най-вече да сте спокоен. Не се водете по помагала. Тези отпреди години, които се ползваха за подготовка, вече са неприложими, тъй като такъв тип логически задачи не се падат вече. Освен ако тази година не върнат нещо, от старите изпити. За стипендиите не мога да кажа нищо.
И пак пожелавам успех!
А иначе очаквам 626 кандидати.

# 748
Я да актуализираме списъка със залозите Simple Smile

Ancy - 620
tzvety26 - 626
bunova - 630
raly78 - 653
sadlady - 678
Фран - 688
Дъждец - 693
Soscheto - 698
Татко Мецан - 705
a blue-eyed girl - 707
StefiZ - 708
Gorgonzola - 716
Chat GPT - 720
Амели - 723
aunt Ogg - 724
Sharky - 725

# 749
  • София
...трябва Ви подготовка при писането на есе-трябва да се изтренира.

...и доста по-добър правопис от този в поста, който е пълен с елементарни грешки, а това определено е съществен минус при кандидатстването. Съвсем добронамерен съвет. Освен ако кандидатът не се явява като чуждестранен ученик, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт