Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 671
  • 639
  •   1
Отговори
# 390
Реално никой не го е нападал, но група на (категорично некомплексирани, нито пък комплексни) хора решиха да обърнат прожектора върху тях, като започнат да нападат други хора... и след 15 мин (слава) да разберем, че са на същото мнение като на "лошите" през цялото време. Ако бях от високия кон като добродетелките, щях да кажа, че това е лицемерно и глупаво, ама понеже съм от лошите - добре дошла в клуба!

Е, как никой не го е нападал? Не ми се връща назад в темата, за да вадя квалификациите, които се ползваха, а да не говорим колко насъскано се говореше. Аз разбирам много ясно, че хората сме различни и имаме различни мнения, но е изключително важно как се поднася тази информация. Това да си поне малко тактичен и културен не е порок. Не съм сигурна дали подобно отношение, в реални условия, щеше да се изтърпи и до какво щеше да се стигне.

Аз взех отношение по една тема, която винаги е била и ще бъде много деликатна, и е меко казано проява на лош вкус да се правят крайни заключения от сорта: ''късно ти е вече за деца, фертилността ти е намаляла, докато си намериш жена ще си на 50, риск за деца с увреждания, намерете друг смисъл, откажи се''. Какъвто и да е авторът (ние пак няма как да сме на сто процента сигурни за какъв човек става въпрос), така не се говори. И така не се говори, защото единственият човек, който може да ти каже подобно нещо, е лекарят при когото ходиш. След снемане на анамнеза и изследвания на конкретната двойка се прави оценка на риска и хората се запознават с вариантите, начините и т.н. А, да не говорим каква подигравка е това с хора, които са на подобна възраст и това им е била най-съкровената мечта.

Имам брат, който е със седемнадесет години по-малък от мен. Майка ми забременя на 42, баща ми беше на 50. Такива неща им се говореше от добронамерени познати и ''приятели'', съвети и мнения на килограм, точно в този дух: направи аборт, риска е голям да родиш дете с увреждане, за какво ви е на тези години, гледайте си живота и всичко, което може да си представите. Лекарите тогава бяха преценили, че рискът е малък и майка ми роди прекрасния ми брат, здраво дете и до днес.

Така, че няма как да очаквате, че няма да има реакция. А, това пък е толкова смешно твърдение, че някой търсил ''слава'' за 15 минути, че дори няма да го коментирам.

Когато целта ти е да обидиш някого, да го смачкаш или да си кажеш крайните възгледи за живота на един непознат човек, който нито веднъж не е обидил някого от тук и няма какво полезно да кажеш - се мълчи или си неутрален. Въпрос на такт и възпитание, няма никакво значение, че сме във форум и сме анонимни.

Такова поведение в реални условия, няма как да вирее.

И като добавка само: тук не става въпрос само за автора. Форумът се чете и от просто посетители, които могат да се припознаят се в нещо: дали било само за децата и годините, дали било защото са същите като автора, и т.н, т.н.

# 391
Ама защо все се бъркат принципните положения с лични нападки, светът не се върти около вас, бе, хора.

# 392
  • София
Спер-мо-гра-ма.

# 393
blindStar, твоите 15 мин не бяха минали ли, че ме цитираш за неща, за които въобще не съм те визирала? Ако се припознаваш в думите ми, явно все пак има защо. За всички останали снежинки - думите ми бяха конкретно към Василиса, която в рамките на две страници стана от "защитник" на "нападател". Ако тръгна да правя разследване, може и още да има, де.

Последно за неразбралите - не всяко мнение, което не отговаря на вашия светоглед е нападение към автора на тема или към вас. Но когато сме на едно мнение и пак размахвате пръст, изглеждате смешно.

# 394
Казваш, още някоя, дето е пила две кафета с него, може да е останала изненадана от обвинение в изневяра.
Мани, ами и обсъдена с родителите му,, от мъж на 32 тогава, които вече не я харесват.
Чудно ми е, наистина ли има такива хора, които при положение че синът им живее с момиче в чужда къща толкова години, и на което уж е предложил брак, така и не проявяват желание и не намират начин да се за запознаят с майката на момичето?  От куртоазия поне? Да не би да са от друга религия, която не одобрява тази на кандидат снахата, с майка като Горгона, учителка по БЕЛ, ама нямат нищо против синът им да живее у тях на аванта?
Към последния пост - много на сериозно се взимате. Нито защитавам, нито нападам. Опитвам се да анализира и да дам възможно най добрисъвети, от моя лична гледна точка, житейски опит, и според това, което мога да предполагам откъм  фактически обстоятелства и характерови особености на автора.

# 395
blindStar, твоите 15 мин не бяха минали ли, че ме цитираш за неща, за които въобще не съм те визирала? Ако се припознаваш в думите ми, явно все пак има защо. За всички останали снежинки - думите ми бяха конкретно към Василиса, която в рамките на две страници стана от "защитник" на "нападател". Ако тръгна да правя разследване, може и още да има, де.

Последно за неразбралите - не всяко мнение, което не отговаря на вашия светоглед е нападение към автора на тема или към вас. Но когато сме на едно мнение и пак размахвате пръст, изглеждате смешно.

Цитирах те, защото твърдението, че никой не го е нападал, просто не е вярно и в каквито и доводи да го облечеш, няма да излезе такова.

# 396
Абе, има ли значение? Разбирам да имаше някоя, напираща да роди от него. Сега за какво му е спермограмата? В най-добрия случай за негово лично успокоение, или пък обратното, ако не са добри резултатите. То 2-3 месеца можеш да правиш секс без предпазване и да не се стигне до забременяване, дори и никой от двамата да няма проблеми. Жената очевидно няма, де, щом толкова скоростно е родила.

# 397
А ти какви доводи имаш, че е нападнат?

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 15:34 от handsOfTime

# 398
Тя визира мен, защото в първия ми пост по темата написах, че му е късно вече за деца и наблегнах да си помисли за рисковете, свързани с измененията на генетичния материал след една определена възраст. Както при жените, така и при мъжете ги има. Не, пе на ранна възраст няма риск, или, чв на късна задължително има, но си е повод да се замисли ще може ли или няма да може да грижи за евентуално дете, каквото и да е то. Аз също си ги мислих тези работи ПРЕДИ да реша да забременея. Реших, че каквото и да е детето ми, ще си го обичам и отгледам и ще се справя. Добре е човек да е наясно с всички възможности и да вземе информирано решение. И това тя прие като нападка.

# 399
А ти какво доводи имаш, че е нападнат?

Нямам. Не съм чела темата, измислям си също така. Разлика между добро и лошо не мога да правя. Обидни квалификации и епитети ги възприемам като нещо напълно нормално. Все пак живеем в България, не особено щастлива нация и тук е нормално да кажеш всички неща, които се изписаха.

Както и да е. Идеята ми да те цитирам изобщо не беше да ти влизам с бутонките или да се надприказваме с теб.

Не сте го нападали.

# 400
  • Най-красивата страна
Ако автора има стабилна работа и добри доходи,може да си намери жена със собствено жилище.
Защото има и жени с имот,които обаче по някаква причина не могат да си намерят партньор.

Обаче мъж без жилище и без работа-никоя жена няма да иска.

# 401
  • Далечният изток
Сега си давам сметка, че за автора любов и романтика означават някоя да е толкова влюбена в него, че да е готова да дели кашони под моста с него. Ако са двамата млади на по 20+ и тепърва да градят заедно, да, но на 45 от сега нататък да градиш...
20тина пропилени години.
Нападам го, но сори, така мисля.

# 402
Сега си давам сметка, че за автора любов и романтика означават някоя да е толкова влюбена в него, че да е готова да дели кашони под моста с него. Ако са двамата млади на по 20+ и тепърва да градят заедно, да, но на 45 от сега нататък да градиш...
20тина пропилени години.
Нападам го, но сори, така мисля.

Мислиш ли? Със сигурност не е била единствената, с която се е запознал в Интернет. Сигурно и по-близичко до него е имало, ама друго си е от голям град и с апартамент. Май не е обръщал внимание самият той на тези, които не са обезпечени. Той самият бързо е хукнал да се настанява при нея, т.е. не може да става и дума за някой, който е имал работа, която не е за изпускане, ако въобще е имал работа. Че иначе са си сериозни първоначални разходи да се установиш в по-голям град - наеми, депозити и пр

# 403
Авторе, ела да кажеш дали се чувстваш нападнат, защото се завихри такъв спор между няколко ника дето само разводнява темата 😐

И кажи какво мислиш за това да си вземеш направо жена с готов апартамент, че да отметнем тази възможност.

# 404
Да, да, едната го чака с къща в Бояна, друга с мезонет в Лозенец.

Общи условия

Активация на акаунт