Е, как никой не го е нападал? Не ми се връща назад в темата, за да вадя квалификациите, които се ползваха, а да не говорим колко насъскано се говореше. Аз разбирам много ясно, че хората сме различни и имаме различни мнения, но е изключително важно как се поднася тази информация. Това да си поне малко тактичен и културен не е порок. Не съм сигурна дали подобно отношение, в реални условия, щеше да се изтърпи и до какво щеше да се стигне.
Аз взех отношение по една тема, която винаги е била и ще бъде много деликатна, и е меко казано проява на лош вкус да се правят крайни заключения от сорта: ''късно ти е вече за деца, фертилността ти е намаляла, докато си намериш жена ще си на 50, риск за деца с увреждания, намерете друг смисъл, откажи се''. Какъвто и да е авторът (ние пак няма как да сме на сто процента сигурни за какъв човек става въпрос), така не се говори. И така не се говори, защото единственият човек, който може да ти каже подобно нещо, е лекарят при когото ходиш. След снемане на анамнеза и изследвания на конкретната двойка се прави оценка на риска и хората се запознават с вариантите, начините и т.н. А, да не говорим каква подигравка е това с хора, които са на подобна възраст и това им е била най-съкровената мечта.
Имам брат, който е със седемнадесет години по-малък от мен. Майка ми забременя на 42, баща ми беше на 50. Такива неща им се говореше от добронамерени познати и ''приятели'', съвети и мнения на килограм, точно в този дух: направи аборт, риска е голям да родиш дете с увреждане, за какво ви е на тези години, гледайте си живота и всичко, което може да си представите. Лекарите тогава бяха преценили, че рискът е малък и майка ми роди прекрасния ми брат, здраво дете и до днес.
Така, че няма как да очаквате, че няма да има реакция. А, това пък е толкова смешно твърдение, че някой търсил ''слава'' за 15 минути, че дори няма да го коментирам.
Когато целта ти е да обидиш някого, да го смачкаш или да си кажеш крайните възгледи за живота на един непознат човек, който нито веднъж не е обидил някого от тук и няма какво полезно да кажеш - се мълчи или си неутрален. Въпрос на такт и възпитание, няма никакво значение, че сме във форум и сме анонимни.
Такова поведение в реални условия, няма как да вирее.
И като добавка само: тук не става въпрос само за автора. Форумът се чете и от просто посетители, които могат да се припознаят се в нещо: дали било само за децата и годините, дали било защото са същите като автора, и т.н, т.н.