Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 553
  • 639
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Смело мога да твърдя, че всички самотни майки, които познавам, са мега оправни жени - жилище собствено или под наем, работа, децата и те стегнати, самостоятелни. Просто не виждам как жена с такъв профил ще се хване с тоз герой.

# 376
Мъж, който иска дете, лесно прави дете. Това не е жена да се моли всяка неделя за непорочно зачатие.
ЛГ намери всякакви оправдания за 10 години да не го е направил - от финанси до гинекологични проблеми у бившата.
Според другата му тема на 18.04.22 се е разделил с бившата. На 19.04.24, две години и два дни по-късно (2024 е високосна), бившата при все гинекологичните проблеми вече е с дете. Тя дори да е родила буквално преди два дни, пак поне 7-8 месеца е бременяла. Аз лично малко се съмнявам да е потърсила ЛГ два часа след раждането този петък, за да му се моли да се видят в неделя демек днес, но хайде в името на математичните хипотези да кажем, че го е направила. Значи тя е свършила задачата с намирането на желаещ дете мъж и бебеправенето в рамките на максимум година и 4-5 месеца.
Авторът искал дете? Аз ли пропускам нещо?

# 377
Ако е вярно горното, не знам коя би тъпяла такъв търтей!  Бившата му го е чакала и  надявала той да се промени, били са млади, но сега,  на 44, не мисля, че някоя би му дала такъв шанс.

# 378
Аууу, аз пък това, че бившата вече имала дете, съм го пропуснала. И за къв че й е тогава да иска да се среща с ЛГ?!?!?
Значи съм права, той  дете  не еискал. Сега се е сетил, че иска дете, щото тя вече има.  И брак не е искал, иначе за 9 години все щеше да й предложи, а не един кирлив пръстен, и да запознае тъщата, оная властната даскалица по БЕЛ, със своите родители.
 И сега ипотека не иска.
Иска да живее лесно и безметежно на чужд гръб. И бърка искането на готово с амбиции. Студенти, редовно, с тежки специалности работят какво ли не, докато той мъж, на средна възраст, бутал второ висше задочно 9 години, като през една трета от времето го играл домоуправител.

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 14:08 от Прекрасная Василиса

# 379
Ама какво сте го нападнали сега човека с вашите комплекси.... И то самите му защитници да се обърнат срещу него... Все едно изживява предателство за втори път, горкичкия човек..

# 380
От което аз разбрах, че съм права за това, че той е от типа хора, за които все има време. И наистина е губил времето на момичето.

Точно със същото впечатление оставам от стила му на писане. Такова многословие и обстоятелственост в разказите ми идват в повече дори на мен, дето също се смятам за прекалено многословна. За мъж - да не говорим колко е неподходящо. От тях очаквам да са по-лаконични и конкретни.

Авторе, с най-добри чувства ти го казвам - спри с това излишно анализиране и започни да действаш по целите си, а не да търсиш вината в момичетата. Виждам, че си мислиш, че причините, които ти изтъкват за край на връзката са плод на това, че те самите са некачествени хора и матереалистки, но не е така. Може и да са обобщили и това с апартамента да е само една от изявите на твърде колебливия ти характер, но като цяло мисля, че не са излъгали.

# 381
Аз не го нападам, просто соча фактите, че той самият не е искал нито брак, нито дете, нито собствено жилище. И сега не иска, и жените го усещат това. Иска романтична връзка, общо взето, да си живее както и до сега, без ангажименти. Е да, ама не е на 24, а на 44. Човек, който иска брак, предлага брак, който иска дете, прави дете, който иска работа, намира работа, който иска жилище, тегли кредит и купува жилище, а не мрънка по форумите.

# 382
Реално никой не го е нападал, но група на (категорично некомплексирани, нито пък комплексни) хора решиха да обърнат прожектора върху тях, като започнат да нападат други хора... и след 15 мин (слава) да разберем, че са на същото мнение като на "лошите" през цялото време. Ако бях от високия кон като добродетелките, щях да кажа, че това е лицемерно и глупаво, ама понеже съм от лошите - добре дошла в клуба!

# 383
В никакъв клуб не идвам, аз съм добрата самарянка, която дава безплатно съвети.
В случая  - първо, да направи всичко възможно да си купи собствено жилище, за каквото има възможност, а не каквото му се иска.. И второ, да смени таргета на жената, която търси за романтична връзка🤣, щото на тия години е редно да мисли за семейство, а не за връзки😆.

# 384
  • София
На тази възраст на романтиката й казваме "friends with benefits". Обяснявам - секс веднъж седмично или по-рядко, вечеря навън или вкъщи, тук-там някое подаръче. И така си караме, романтично, но без никакви планове за съжителство и деца. ОК?

# 385
9 години не се наканил, наистина даже много го е чакала. Сори пич, сам си си виновен, нерешителността е нещо, което много сигурно отблъсква жените, особено след 30, когато им се разтиктака биологичния часовник.
На 44 шансовете за 30 годишна мома при тези условия са минимални, трябва да е някоя с доста кофти външност и/ или други сериозни проблеми. По добре се ориентирай към разведена с дете или самотна майка, и този път по решително, че да не си задаваш същите въпроси и на 50.

Само 9 години го е чакала. Трябваше да го почака поне още 5, за да си решат проблемите (които са основно от страна на автора), не да го зарязва и да започва връзка с друг толкова бързо.
Защото се оказа, а и от дистанцията на времето, когато във връзката има някакви проблеми, че за нея е по-лесно да си тръгне и да си намери друг мъж, с когото тези проблеми няма да ги има (временно), вместо да седнем и да ги решим. Това е основната причина.

# 386
Сега пък друго се замислих, може пък авторът изначално да не е харесвал момичето достатъчно за брак и семейство, а просто да му е било удобно да живее при нея. Това и обяснява факта, че за 9 години нито родителите е запознал, нито брак е предложил. Само един кирлив пръстен е подхвърлил, и дете е предложил да прави, чак като са взели да го гонят особено настоятелно. И сега, като е изпуснал питомното, се чуди кого да обвини. Че за 9 години хората се женят, деца раждат, ипотеки теглят, че някои и се развеждат, докато лирическият герой бутал второ висше и домакинствл, а момата ходи с майка си на почивка, щото той не може да си позволи да плати за себе си.
Явно и амбициите му за жена са същите, като за жилището от половин милион лева...твърде нереалистични.

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 15:07 от Прекрасная Василиса

# 387
  • София
Пак прочетох това, което са изтъкнали на автора като причини да не желаят връзка с него. И се запитах, коя жена, толкова директно и безмилостно реже някого? И после се сетих, че авторът хич не е добър в това да разпознава кога е нежелан и стои въпреки многократни опити да бъде изгонен. Та подозирам, че тези неща са му били казани от някоя фрустрирана жена, която се е видяла в чудо как да го разкара.

# 388
Казваш, още някоя, дето е пила две кафета с него, може да е останала изненадана от обвинение в изневяра.

# 389
Казваш, още някоя, дето е пила две кафета с него, може да е останала изненадана от обвинение в изневяра.

Като нищо. Но ако се обади на автора, той ще ѝ прости и ще ѝ даде втори шанс, стига да е онази със собственото жилище, а не тази в споделеното, че квартирите са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт