Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 530
  • 639
  •   1
Отговори
# 360
  • София
По отношение на пръстена, аз имам много строги разбирания, ако ще целия форум да ме майтапи. Пръстен се дава първата година и то със сериозни намерения за подпис и съжителство до няколко месеца. Въобще пръстенът е символ на много сериозно обещание. Затова и много мъже го избягват старателно.
Пръстени след 2-3-8 години са просто за красота. А такива и аз мога да си купя.

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 12:04 от Rockstar

# 361
Мен пък ме изуми търпението на кандидат тъщата. Явно наистина жената се е притеснява а да не строши хатъра на щерката и тя да не остане цял живот сама като нея. И оплакванията на автора от нея. Добре де, ти брак уж си предложил, ама без намерение за такъв, някакво пръстенче за 200- 300 лева си подарил, ама за  9 години не можа да намериш възможност да запознаеш твоите родители със жената, в чийто дом живееш на аванта? Че то хазяйка да беше, друг щеше да ги запознае. И какво значи твоите родители не одобрявали приятелката ти? Те изобщо познавах ли я?
Права е била жената, не си загубил най хубавите години на дъщеря й.  И момичето много те е търпяло, явно е било влюбена. Амбициозен бил... 🤣🤣🤣 Да се намърда под чужд покрив и на чужда издръжка 10 години

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 12:02 от Прекрасная Василиса

# 362
Naixi89, ами често се забелязва това, когато темата е пусната от мъж.
Ако беше от жена с подобен казус, нямаше да бъде така.

# 363
9 години не се наканил, наистина даже много го е чакала. Сори пич, сам си си виновен, нерешителността е нещо, което много сигурно отблъсква жените, особено след 30, когато им се разтиктака биологичния часовник.
На 44 шансовете за 30 годишна мома при тези условия са минимални, трябва да е някоя с доста кофти външност и/ или други сериозни проблеми. По добре се ориентирай към разведена с дете или самотна майка, и този път по решително, че да не си задаваш същите въпроси и на 50.

# 364
  • София
От началото казвам, че проблемът не е в апартамента, а в лирическия герой.

# 365
Има няколко потребители дето си избиват комплексите в този форум.
Не само в тази тема.
Само се чудя къде са админите и защо се толерира такова нещо ? Нали има правила уж.

Току-що прекрасно се описа сама.
В кое правило пише, че е ОК, вместо дадения казус, да се обсъждат и обиждат останалите потребители?

# 366
  • Melmak
По отношение на пръстена, аз имам много строги разбирания, ако ще целия форум да ме майтапи. Пръстен се дава първата година и то със сериозни намерения за подпис и съжителство до няколко месеца. Въобще пръстенът е символ на много сериозно обещание. Затова и много мъже го избягват старателно.
Пръстени след 2-3-8 години са просто за красота. А такива и аз мога да си купя.

То всеки е свободен да си влага каквото си иска като смисъл.

Аз пък хич не съм по пръстените. Даже не съм очаквала пръстен. Като решихме, че искаме сватба, просто го решихме. Мм искаше по-отдавна, ама грам не ми беше до това. В дълга връзка сме и ако на 1 година ми беше дал пръстен, щях да помисля, че е куку. Ама бях много млада. Ако сега бях в началото на сериозна връзка, на 31 съм, нямаше да чакам някой 9 г като автора да се накуми да покаже някаква сериозност.

Проблемът е, че при автора един пръстен едва се е откъснал от сърцето му след сто години. А в живия живот пръстена може да не е най-важното, когато с годините човека се е доказал, нямаш кой знае каква нужда от материални пръстени.

# 367
  • София
ама за  9 години не можа да намериш възможност да запознаеш твоите родители със жената, в чийто дом живееш на аванта? Че то хазяйка да беше, друг щеше да ги запознае. И какво значи твоите родители не одобрявали приятелката ти? Те изобщо познавах ли я?

Ами те се настроили срещу нея, защото тя след две срещи, на които нищо не се случило, му "изневерила" - тоест, хукнала при друг мъж. Това какво значи? Че той след две срещи с някаква девойка тропа такива подробности на родителите си. Сигурно цяла връзка се е жалвал за всяко нещо, а те хората може би от него са вдигнали ръце, като са гледали всичко.

Иначе разбирам желанието на някои потребителки да окуражат автора. Моето мнението обаче е, че той няма нужда от повече дондуренене. Девет години е бил на чужда хранилка, преди това на родителската, и това не му е подействало в посока да си налегне парцалите по-бързо и да направи човек от себе си. Според мен е време да престане да търси успокоение и поводи да си продължава по течението, а да започне да гледа реалистично на възможностите си. И това е в негов интерес, защото форумът в крайна сметка не го интересува той дали ще успее в бъдеще, или ще стане още един дърт ерген, който да вини жените, че имат меркантилна природа, вместо да погледне себе си.

# 368
Абе той се е сетил да предлага пръстен и да правят дете, след като е видял че не знам колко пъти го гонят. Явно семейство с деца хич не му е било приоритет тогава, а и сега, нищо, че твърди обратното. Човекът иска романтична връзка, тоест сгодна женица ама ако може млада, хубава и имотна, докато той си гони "амбициите". Това брак, деца, ипотеки, да му развалят рахата не ще. Той се развива. Познавам един такъв, с претенции за супер интелектуалец, пари не изкарва, на децата и на жената никакво внимание, не пипва нищо вкъщи, цял ден чете и медитира, живее в нейното жилище, тя се грижи за всичко... Еми, изгони го. Въпреки двете деца. И те нямаха брак, просто жената в не първа младост, е решила, че има нужда от донор за деца, и го е подбрана уж по интелект. Ама къв е тоя интелект, като чакаш жената да те храни, да ти гледа децата и теб, а ти да не можеш на едно море да ги заведеш, щото нямаш ни пари, ни кола, ама имаш претенции, че си гений, и да обръщаш повече внимание на кучето, отколкото на децата..
. Та, на въпроса на автора, да, можеш да имаш романтична връзка и без собствено жилище, обаче направи преоценка на таргета. Търси на твоите години, с дете,, без да придиряш за външност и килограми, ако може и  с апартамент, в който да се нанесеш. Ама като те гледам къв ти е таргета за първо жилище на тия години - половин милион лева, и как се самоизтъкваш, кой знае и какви претенции имаш към жените.
По ниско билото, майсторе.

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 13:02 от Прекрасная Василиса

# 369
Дори не бих си представила 9 години да бъда с един мъж, без никакво развитие.
Това е чисто губене на време.
Преценяваш го за макс година, две и айде следващия, ако тоя не става.
То тоя живот да не ми е 100 години.

# 370
По груби сметки авторът се е сетил да прави дете, когато е бил на крехките 40 години. Тоест, той дете не е искал, както и брак. Искал и да си живурка спокойно и безметежно, с подсигурено жилище  и издръжка, млада жена и продължителни периоди на безработица. За това и сега си измисля оправдания защо не тегли един ипотечен кредит, при положение че  уж е ИТ с много добри доходи - все още не бил спестил 70 хиляди за самоучастие, и за това живее под наем. Алоуу, ти за 250 хиляди евро ли си търсиш жилище, или търсиш по скоро мома с такова? Птиченцето не каца два пъти на рамото..особено пък за такива дето цял живот бягат от отговорност и търсят на работата лекото, и на хляба мекото. .

# 371
По груби сметки авторът се е сетил да прави дете, когато е бил на крехките 40 години. Тоест, той дете не е искал, както и брак. Искал и да си живурка спокойно и безметежно, с подсигурено жилище  и издръжка, млада жена и продължителни периоди на безработица. За това и сега си измисля оправдания защо не тегли един ипотечен кредит, при положение че  уж е ИТ с много добри доходи - все още не бил спестил 70 хиляди за самоучастие, и за това живее под наем. Алоуу, ти за 250 хиляди евро ли си търсиш жилище, или търсиш по скоро мома с такова? Птиченцето не каца два пъти на рамото..особено пък за такива дето цял живот бягат от отговорност и търсят на работата лекото, и на хляба мекото. .

Ако видиш в другата тема ще разбереш, че и тогава е искал дете.
Но тя не е искала.
Тоест не е имал стабилна и сигурна работа, живял е в чужда къща. Приятелката му е изкарвала повече пари и е искал бебе.
Жената с право е отказала.
Сега сигурно вече има по-стабилна работа, но пък няма кой да иска дете.
Да, вариант е самотна майка.
Но дали е от мъжете, които могат да гледат чуждо дете?

# 372
Абе той уж тогава искал дете, сега уж жилище, ама тогава му е било по лесно с години да стои без работа, и без дори брак да предложи, а сега да си живее под наем, за да не се обвързва с ипотека. Както казах, има такъв тип хора, които не искат да си дават зор и да носят отговорност за нищо, ама с огромни претенции как заслужават някой друг да им осигури всичко и все другите виновни - в случая тъщата, че осигурила самостоятелно жилище на дъщеря си, че и още едно, пък й се месела, докато щерката го е издържала, пък той спестявал. . А на бас, че и жилище сам няма да си купи, що да си дава зор, все нещо ще остане от родителите му.

# 373
Имаше един потребител Танграта, имотен, богат и образован, по негови думи. Отиваше към 50 г. и сам, доста колоритен образ, даже го разпознаха тук, беше работил в Канада. Апартаментите в София не му гарантираха подходящата за него дама на около 25г.
Така, че не, апартаментът няма значение в романтична връзка.
Тангра дано си жив и здрав и да си случил в живота.

# 374
Още нещо, не е нападка, но свети. От първия пост на другата тема опитах да набележа оставанията без работа:

1/ през 2014 /9 месеца след заживяването заедно/
2/ лятото на 2015
3/ "още 2-3 пъти, особено през пандемията", да кажем до 2022 вкл.

Значи за 8 години остава без работа 4-5 пъти, това си е доста често без здравословни причини /приемаме, че няма/. Изключвайки Ковид затварянията, служител не се освобождава толкова лесно, ако не е в изпитателен срок. За мен това е друг червен флаг, че може проблеми в характера и поведението да се пренасят и в работа. За да не се задържаш и намират начин да те разкарват има причина в теб, дори да си съвестен служител.

Откъм доход също не е цъфтял, с тази честота ако веднъж е взимал обезщетение от НОИ, следващия път не е. Та пак не е фатално, ако почнеш работа бързо. Как без работа по 6 месеца до най-много /?!/ 1 година, остана и повече Rolling Eyes За мъж особено това е мнооого. Но той го казва като нищо особено.

А за финансовата страна си противоречи.  Хем имал странични доходи, тя никога не го е издържала. Хем домакинствал, защото така е редно, щом тя изкарва парите в къщата. Последно?

Авторе ако четеш още. Всичко горе е проблем, ключът е в самооценката, време е да погледнеш към себе си критично. Когато се очаква да си силният във връзката, ти системно имаш месеци без работа и не бързаш да го промениш. А и така тя е притисната, може нейната работа да я стяга да има проблеми, но не може да си позволи почивка, защото ставате двама вкъщи, а трябва да се яде. За стажа те били нападнали, ами така е, имаш дупки и не те притеснява достатъчно. Висшето не я топли, я дойдат повече пари я ги дочака. Първите години отидохте ли на някоя почивка? Или парите не стигаха за това и тя се принуди да ходи с майка си. Или не си се сетил, защото тя не е казала, като за сватбата. Така връзка не става.

Общи условия

Активация на акаунт