Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 515
  • 639
  •   1
Отговори
# 345
За мен върхът беше как през цялото време си кътал пари за свой апартамент.

Да, сещам се и за това.
И сега се чудя какво е станало с тези пари.
Сигурно ги  е профукал за нещо друго.

# 346
Зачетох се и аз в предишната тема на този профил - за 9 години е бил безработен някъде 5-6 пъти за по 6-12 месеца. В началото два пъти пили кафе, тя се събрала с друг, и това се зове изневяра. Като огромна криза и предадено негово доверие описва как тъщата си купила компютър и кола, пренебрегвайки неговото мнение. Когато жената споделя с майка си е болно и незряло, когато мъж на 40 години прави същото вече е в реда на нещата. Подарил пръстен, но нямало да се женят, щели да живеят като модерна двойка Simple Smile И още много от сорта.
Цял наниз от странности, за които лг просто казва "аз не исках да стане така" и някак се прокарва убеждението, че жена, на която горните неща ѝ правят впечатление, нещо е виновна и в грешка.
Точно. Има обвинения. Самата тема е зададена под формата на вие жените само за апартамент ли бихте взели мъжа, толкова ли сте продажни, а после из постовете четем как авторът отнасял груб, неелегантен и неоправдан хейт. Хъм?
Разбира се, всеки може да има мнение - ние например на работа имаме един индивид, който се кара и крещи и обижда всички, лъже, спъва от 3 месеца работата на 30 човека, обаче една колежка му намира вечно оправдания, но към колежките не е така търпелива и разбираща. Има всякакви. На мен са ми интересни донякъде такива жени като нея - ако друга жена пръдне, ще я разкостят, но ако мъж се насере, ще му намерят 200 оправдания - това е някаква непонятна за мен степен на въртиопашка и е интересно да се наблюдава отстрани.

За мен върхът беше как през цялото време си кътал пари за свой апартамент.
Да, сещам се и за това.
И сега се чудя какво е станало с тези пари.
Сигурно ги  е профукал за нещо друго.
Е той от 10 години 5 не е работил. Какви пари?

# 347
Първата голяма негова грешка, е че се е заврял с тъщата в нейния апартамент. Оттам и всички произтичащи проблеми при такова съвместно съжителство.

Не точно. Тъщата купила апартамент за дъщеря си, където с момко свили самостоятелно гнездо, след това втори апартамент, изобщо - тъщата с кинти, купува каквото си иска без да слуша неговото мъжко мнение, дъщерята - имотна, с образование, кариера и доходи, само нашият герой без нищо, но с големи изисквания и обвинения.

# 348
Един мъж, трябва да има Достойнство, а не апартамент. Да бъде заврян зет е едно от най-недостойните неща. Още повече да се връща при тъщата, а пък да мърмори против нея. Не е лош човекът, само дето е копал дъното на човешките отношения известно време!

Да бе, не е лош. Супер отровен изглежда. Как вменява вина и на щерката, и на "тъщата". А те реално много са го търпели, щом първата и най-голямата обида било как не му послушали мнението какъв компютър и каква кола да си купят с техните си пари. "Тъщата" реално го е приела добре - по-добре от много други евентуални тъщи, които и без да познават човека, ще се настроят предварително срещу някакъв с десетилетие по-дърт от дъщеря им, който чака да го поканят в техния апартамент, че да се изнесе от родителите си. Допускам, че наистина е поради факта, че е разведена и цял живот е била сама. Майка ми е същата - приема радушно всички кандидат зетьове, защото не иска и дъщерите ѝ да са са сами, и е склонна да им просто много повече, отколкото самите дъщери. Смятай колко им е докипяло и колко са насъбрали срещу него за толкова години. Опитват се да го разкарат деликатно, той си взима чантичката и отива при неговите родители, манипулира я девойката с разговори и съобщения, и чака да го викнат. Разбрал, че не го искат, ама пак отива. Като гледам, едвам са се отървали от него.

# 349
  • София
Куку, това беше сарказъм.

# 350
  • София
Е, откъде пари? Нали трябва да плаща покрив, режийни, разходи. Като големите.

Леле, не съм чела предишната тема, ама паднах Joy

# 351
Е, откъде пари? Нали трябва да плаща покрив, режийни, разходи. Като големите.

Леле, не съм чела предишната тема, ама паднах Joy

Не е плащал такива неща. Плащал си е "личните сметки". Нали се сещаш, че режийните и чуждият покрив не са лични сметки?

Рокстар, притесних се колко е ожален този мъж, че бая мнения видях в негова защита.

# 352
  • Melmak
Дайте я тая стара тема да се посмеем.

# 353
# 354
  • Далечният изток
Хора, вие мислите ли, че мъж на 44, и то такъв тип като нашия герой, би се вгледал в себе си, би си видял грешките и би работил към някаква промяна? Аз мисля, че той е от този тип, дето никога не са виновни, дето са безгрешни, бели и добри, никой не ги разбира, заслужават повече, трябва всички да се съобразяват с тях и т. н.
Има нещо сериозно сбъркано в представите му за съжителство, отношения... Романтика, любов, вижте колко съм възвишен, мен материалното не ме интересува... И това докато са те подслонили и те хранят.

# 355

Аз не бях запозната с тази тема. Доста притеснително, наистина. Единственият шанс, на този човек за добро бъдеще, е някакъв много дълбок катарзис и вземане в ръце с последващи радикални действия, търсене на допълнителни начини за изкарване на пари, вземане на решения и работа 24/7. Това просто да спестяваш, без да инвестираш, е бошлаф работа, защото инфлацията просто ти изяжда парите, като стоят в банката и нищо не правиш с тях.

Но пък и нека не сме наивни - в България, ако цареше такава амбициозност, каквато се изисква от автора, щеше да е прекрасно място за живеене, но нещата са далеч по-скромни. Има хора, които се задоволяват с малко, отглеждат деца с малко и това им е достатъчно. Див късмет ще е да си намери жена на около 35, която да му пасне на персоната. Единственото, което не мога да проумея, е с какъв акъл са живяли при майката на момичето.  Тъщата в конкретния случай напълно я разбирам. Ако имах дъщеря и ми доведе да гледам нейния мъж вкъщи, никак няма да съм доволна.

Аз лично този човек не го съжалявам, нито съм го защитавала, защото ми е много мил. Възпитавана съм така, че когато човек е на дъното, се опитваш да помогнеш, а не да го смачкаш още повече. Особено пък непознат, който не познаваме и наистина няма как да сме сигурни какъв е на 100%. Дадоха се изключително крайни мнения, обидни квалификации, спекулиране с историята, за да могат конкретни хора да излеят цялото си разочарование от мъжете, защото са имали неуспешни бракове. Подобно говорене не е отваряне на очите, а hate speech и bullying в чистия смисъл на думите.

Както и да е. Човекът да се оправя, както се казва. Достатъчно неща и съвети му се дадоха. Да си решава какво да прави с живота си, защото няма особено много време и ако иска да не умре сам, трябва да действа светкавично бързо и решително.

# 356
  • София
Не, няма да се осъзнае никога. Срещам такива типчета, те са като коне с капаци. Още от първите изречения хвърлят фини обвинения към "меркантилните жени". След 40 вече са твърдо убедени, че са прави.
Аз пък съм твърдо меркантилна. Ама тройно! Искам хем аз да съм си подсигурена, хем децата, хем и бъдещия ми партньор да си има неговото, та да не пипа моето, обаче да ми прави подаръци. 😁

# 357
hechicera_ , влез профила му, то може само неговите мнения да видиш. Не са много.

AIDA_N , има хора не могат да бъдат способни на грам самокритика.
Его може би.
Иначе и на 50 човек може да се промени във всякакъв аспект, стига да иска. За каквото и да било.

Дадоха се изключително крайни мнения, обидни квалификации, спекулиране с историята, за да могат конкретни хора да излеят цялото си разочарование от мъжете, защото са имали неуспешни бракове. Подобно говорене не е отваряне на очите, а hate speech и bullying в чистия смисъл на думите.

Както и да е. Човекът да се оправя, както се казва. Достатъчно неща и съвети му се дадоха. Да си решава какво да прави с живота си, защото няма особено много време и ако иска да не умре сам, трябва да действа светкавично бързо и решително.

Има си начини да кажеш нещо, но има хора просто са с такъв манталитет и обичат по по-просташки да подритват.
Ти може да му посочваш грешките възпитано, но доста от хората в темата не им е във възпитанието.
Ето, една от потребителките, ще се сетиш коя е живяла с нарцис, била е тормозена и сега какво прави в тази тема?
Държи се като бившия си от който е пропищяла.
Вместо него да тормози, тя си избивав в темата точно както  казваш разочарованието от брака си.
Или пък е попила от манталитета на бившия си съпруг.

# 358
  • Melmak
Разгледах старата тема. То е било някаква мъка 9 години, в които не става ясно защо не е приел по-сериозни стъпки да си купи негов апартамент, да се ожени за момичето, да си направят деца.

Сега тъщата крива, безработицата не знам си какво, вечно ще има някакво оправдание.

И това сега “тя е на 33 и си живее живота..” ми теб кой те спира?? Живей си го и ти!

Сам си се мотал, бил си неуверен, страхлив, бил си несигурен, дал й пръстен, ама сватба не били планирали, даже не били говорили. За какво го даваш тоя пръстен тогава?

Жените обичат решителни мъже, авторе. Не да се чудиш сто години дали да го дадеш тоя пръстен, ама после сватба не искаш, а там колкото да се отчетеш, че нещо сериозно се случва.

Възможно е девойката да е била настройвана от майка си и да е имала силно влияние, но според мен и без влиянието щеше да осъзнае същите неща и пак да те зареже. Даже е търсила много меки начини да ти каже, че трябва да се изнесеш. Ако беше някоя по-серт щеше да си намериш куфарите пред вратата и ключалката сменена.

# 359
hechicera_ , влез профила му, то може само неговите мнения да видиш. Не са много.

AIDA_N , има хора не могат да бъдат способни на грам самокритика.
Его може би.
Иначе и на 50 човек може да се промени във всякакъв аспект, стига да иска. За каквото и да било.

Дадоха се изключително крайни мнения, обидни квалификации, спекулиране с историята, за да могат конкретни хора да излеят цялото си разочарование от мъжете, защото са имали неуспешни бракове. Подобно говорене не е отваряне на очите, а hate speech и bullying в чистия смисъл на думите.

Има си начини да кажеш нещо, но има хора просто са с такъв манталитет и обичат по по-просташки да подритват.
Ти може да му посочваш грешките възпитано, но доста от хората в темата не им е във възпитанието.
Ето, една от потребителките, ще се сетиш коя е живяла с нарцис, била е тормозена и сега какво прави в тази тема?
Държи се като бившия си от който е пропищяла.
Вместо него да тормози, тя си избивав в темата точно както  казваш разочарованието от брака си.
Или пък е попила от манталитета на бившия си съпруг.

Има няколко потребители дето си избиват комплексите в този форум.
Не само в тази тема.
Само се чудя къде са админите и защо се толерира такова нещо ? Нали има правила уж.
Иначе не защитавам никого. Всеки сам си решава как да си живее живота.
Явно при автора има други проблеми, не апартамента

Общи условия

Активация на акаунт