Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 559
  • 639
  •   1
Отговори
# 210
Сещам се за една епична случка от младостта си. На въпроса ми "Ама как така, къде ще се къпем?" кандидат хазяина отговори без смущение "Еми ето тука, нали мивка има..." Joy Сега ми е смешно, де, ама тогава не ми беше до смях...

Да, и аз  като бях на 13-14 не ми беше весело това хич.
Абе който не го е преживял, той не знае.

# 211
Остави, не е лесно. То дори и апартамент да имаш зависи къде е, какъв е, НС, СС, Люлин, Лозенец, Слънчев бряг, входа какъв е, съседите проверени ли са, има ли аптека наблизо, куп изисквания са, нищо чудно че намаляват браковете напоследък.

# 212
Банките искат 10 процента самоучастие. Ако нотариуса и другите такси са 20 хиляди, ти за 500 000 лева ли ще си купуваш жилище, и как ще го изплащаш после? На първо време виж за някоя панелна гарсионера.

# 213
Мъж на 44г, без жена и деца, освен, ако не е работил на минималната заплата няма причина да не е успял да си изтегли кредит и да си изплаща един малък апартамент. Реално, ти до сега не си имал ангажименти. Сега как ще купиш жилище, ако трябва да издържаш и семейство? До сега явно е било ергенски живот, ден за ден, но се събуждаш на 44г и осъзнаваш, че си закъснял за някои неща.
Моя съвет е да си търсиш или жена с дете(тук ти да осигуриш жилище) , или някоя на средна възраст, но осигурена с жилище. Така по може да има и бебе опция. Успех

# 214
Изневярата след 2-та месеца връзка явно е била как си писали 2 месеца по интернет, излезли 2 пъти на среща, на която нямало нито прегръдки, нито целувки, защото той не бил такъв човек, и после момата започнала краткотрайна връзка с друг и така изневерила на лирическия герой. "Накрая" "изневярата" явно е била, когато вече са живеели отделно и още не е бил разбрал, че да скъсали, чакал е сигурно пак да го прибере в апартамента.

# 215
Амон от ограничаващи вярвания и хора, мислещи в стил баба ми 60 г. на миналия век. Има ли апартамент?  Живеем в ново време по света масово нямат собственост и живеят под наем и веднага ще кажете скъпо е, не могат да си го позволят, не манталитета ни е такъв. Живея в чужбина и имам собствена къща вече, и предишния и настоящия ми шеф живеят под наем. Гледай себе си, излез от това мислене, че липсата на жилище е причина за липсата на партньорка, защото това те програмира и става твоя реолност. Помисли върху живота, целита си, какво искаш, защото причината е друга. Хората се променят, живота също на все пак 44 е възраст в която ако искаш особено деца е добре да помислиш защо е такава твоята реалност и липсата на партньор. Съседът ми е на 50, втори брак и им се роди бебе, честно казано му идва вповече, много е активен, работи супер работа, но 50 си си 50 дори и за мъж, получи лек инфаркт живота си тече. Винаги има алтернативи, но хиляди мъже без жилище дори в България имат партньори, явно ива и нещо друго при теб. Бих се срещнала със специалист, със сигурно ще ти даде друг поглед върху живота ти, стига да е подходящия. Понякога, това, че си сам е резултат на родови истории, повтарящи се ситуации, но стига да искаш да погледнеш в тази посока.

# 216
Четох темата от типа "за един приятел питам" понеже наистина имам познати в тая ситуация (искат връзка, деца, жилища си имат де), като ЛГ-авторът (какво е ЛГ тук го видях?), да видя мнението на жените. Потвърдиха ми се знанията за женската логика и цъках одобрителни палци ПОЛЕЗНО на всички такива мнения - жената в крайна сметка търси от древни времена сигурност да може да отгледа поколението си. Сигурност не само изразена с жилище. Но после излезна и един пост, в който жени създавали поколение с мъже, които имат постоянен дом до живот, осигурен от държавата (затворът). Това съм го гледал по NG, интересно е, но в тая тема, женската логика замина на кино като контраст. И четейки през мнение - две, някой пуска историите на ЛГ от някакви минали постове и времена, на час по лъжичка. Става още по интересен заплетен сценарий. Имам чувството че чета сценарий на филм на Гай Ричи - започва отнякъде, връщаш се към началото... сапунка.

# 217
Истината е, че много хора си мислят, че имат време. Поне аз познавам доста такива хора на възрастта на автора - мъже и жени, които са сами. Първо ти се живее, после тази не става, онази не става, по някое време кариерата е много важна и както има време, изведнъж го няма вече времето, защото не искаме да се нагърбим с повече от едно нещо. Мъжете нали не раждат, още повече няма закъде да бързат, но… Така са устроени част от хората. За други краят на 20-те е време за сериозни промени, за трети още в началото им. Въпрос на приоритети. 10-годишна връзка без никакво развитие може да обърка всичко по-нататък, макар че не означава задължително обреченост. Станалото - станало, трябва да се гледа напред. Одеве точно чета, че Лиляна Павлова ли се казваше, да не и сбъркам името на жената, тези дни родила. А тя роди преди мисля някъде 2-3 години на 40 и нещо беше тогава, помня го защото докато беше бременна беше на почивка в съседен на нашия комплекс. И днес се опулих, ново детенце, трето на 46г. А една 50-годишна народна певица чака дете в момента.  Всяка съдба си е сама за себе си в крайна сметка. Тук биха се случили нещата, според мен, с някоя жена над 35, която няма много да се мотае в опознаване и ще рискува. Но и авторът трябва и той да е склонен да рискува. Няма време за друго. Elbrus добре ми изкривявате коментарите, да върна жеста сега, за да ви покажа колко има общо написаното от вас с моя коментар в който казах, че човек трябва да може да се справя във всякакви обстоятелства. Но нагледно изопаченото с мой пример.  Обичам улиците, те са за избрани, за най-добрите. Колкото повече един човек може да си позволи да е по улиците, толкова по-успешен е той. Това означава, че е свободен и не е част от масовката, която чака неделята, за да се разходи и да смени изкуственото осветление от работната среда със слънцето. Обичам свободата, обичам разходките по улиците с часове, всеки ден. Мога да си ги позволя. Никъде не съм написала, че е добре човек да няма нищо; напротив, всеки трябва да разполага с достатъчно активи - нематериални и материални. Но, ако по някаква причина остане без тях, да може пак да ги изгради.

Последна редакция: сб, 20 апр 2024, 14:31 от Rumi11111

# 218
ЛГ предполагам значи лирическия герой Grinning

# 219
Истината е, че много хора си мислят, че имат време. Поне аз познавам доста такива хора на възрастта на автора - мъже и жени, които са сами. Първо ти се живее, после тази не става, онази не става, по някое време кариерата е много важна и както има време, изведнъж го няма вече времето, защото не искаме да се нагърбим с повече от едно нещо. Мъжете нали не раждат, още повече няма закъде да бързат, но… Така са устроени част от хората. За други краят на 20-те е време за сериозни промени, за трети още в началото им. Въпрос на приоритети. 10-годишна връзка без никакво развитие може да обърка всичко по-нататък, макар че не означава задължително обреченост. Станалото - станало, трябва да се гледа напред. Одеве точно чета, че Лиляна Павлова ли се казваше, да не и сбъркам името на жената, тези дни родила. А тя роди преди мисля някъде 2-3 години на 40 и нещо беше тогава, помня го защото докато беше бременна беше на почивка в съседен на нашия комплекс. И днес се опулих, ново детенце, трето на 46г. А една 50-годишна народна певица чака дете в момента.  Всяка съдба си е сама за себе си в крайна сметка. Тук биха се случили нещата, според мен, с някоя жена над 35, която няма много да се мотае в опознаване и ще рискува. Но и авторът трябва и той да е склонен да рискува. Няма време за друго.

Тя Мария Илиева също роди на 40+ две много красиви и здрави деца. Авторът, ако иска да не губи повече време, трябва да се концентрира максимално много в излизането от ситуацията, в която сам се е поставил. Живеем в свят на много възможности и пари не е трудно да се изкарват, стига да си предприемчив и да ти се работи, и да ти се учат нови неща. Лично познавам и мъже, и жени, които много по-късно в живота им се е случвала и финансовата стабилност, и децата. Авторът има време, но не е и много.

Авторе, отиди на финансов консултант, започни да четеш подобна литература, ако трябва изтегли кредит не за апартамент, ами за да инвестираш в нещо, което ще ти докара доход! Това ти е най-полезния ход за мен. Апартаментът на тези години е просто една много пасивна и неблагонадеждна инвестиция. Не ти трябва апартамент, за да спечелиш жена, а инвестиции с цел повече доходи.

Абстрахирай се от някои мнения тук, защото бяха много малко потребителите, които ти дадоха истински полезни съвети и анализ на ситуацията ти. Ако се хванеш на една определена риторика тук, най много да си теглиш въжето.

# 220
На авторът много му се иска гадните жени да не го искат, заради липсата на апартамент. Но, за негово съжаление, другаде е заровено кучето. Той обаче не иска да го признае пред себе си.

# 221
  • София
На 40 и 42 бяхме, когато се роди четвъртото ни дете, а на 48 и 50, когато се роди петото. Но и за това се иска инициативност и има сериозна цена.

# 222
На 40 и 42 бяхме, когато се роди четвъртото ни дете, а на 48 и 50, когато се роди петото. Но и за това се иска инициативност и има сериозна цена.

Леле! Живи и здрави да сте! Heart

# 223
Майките тук да се изкажат. Аз не съм майка и не разбирам от това.
Визирам разходи. Кое е по-финансово ангажиращо? Да отгледаш бебе или апартамент?
От познати съм чувала, че си трябват пари за отглеждане. И може би месечно ще почти колкото вноска по апартамент, знам ли.
И автора не може и не иска един апартамент да си купи, все отлага, пък дете иска.
Или по презумпция преполага, че неговите грижи по детето ще са там 100 лв, цунки, гушки чат пат, игричка и всичко друго майката ще прави.

# 224
  • France
Авторе, отиди на финансов консултант, започни да четеш подобна литература, ако трябва изтегли кредит не за апартамент, ами за да инвестираш в нещо, което ще ти докара доход!
Да, бе, съвсем да се забатачи. Тези неща се правят на 20, най-късно в ранните 30 за да имаш време да отскочиш ако нещо се забатачи. На 44 да вземе кредит за бизнес, който не познава... не знам коя банка ще се съгласи. Едина ипотека има поне възвръщаемост.

Общи условия

Активация на акаунт