Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 531
  • 639
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И се задава вторият най-важен въпрос на Форума:
А спермограмата как е?

# 286
Скрит текст:
Има нещо друго, не е жилището. Нещо относно личните ви качества, не финансовите ви възможности. Може да нямате собствен имот, но имате спестявания, което говори много добре за вас. За успокоение: и други не можем да разчитаме на родителите си грам. 30-годишна ипотека, от моя гледна точка, означава  единствено глупав човек, роб на три стаи три десетилетия, след които ще е изплатил още две жилища за банката. Това е несериозно, едни стени, заради които често хората нямат времето да си обръщат достатъчно внимание, да инвестират в здравето си и любовта. Има и други инвестиции, а и добре сте го измислили да не се набабанвате с кредити за дълго време. Сигурността е илюзия, каквото и да има човек, писала съм го и друг път тук. Никой не е хванал господ за шлифера.  В живота / в жилище под наем или собствено, няма значение / е важен уютът, който ще създадете заедно; важно е да се подкрепяте и да поддържате любовта. А любовта създава всичко останало, включително и материалното. За мен е така. В никакъв случай не отричам парите; с тях е свързано всичко, включително и здравето. Когато обаче цената на материалното е духовното, човекът не може да се нарече богат; той е беден човек със скъпи вещи. Материалното е тогава, когато човек може да си го позволи, без да плаща за него с хора. Не е проблемът в жилището, нищо че съзнанието натам ви дърпа. Човек може да живее и в много стаи, може и в две. Защо не се получи с приятелката, как се стигна до изневяра от нейна страна? И още нещо: вие купувате жилището и го имате. Ок. Ами нали то е ваше. И ако имате семейство и се разделите? То пак е ваша лична собственост.
И като е избрал да си инвестира в здраве и любов, след 20 години, когато се пенсионира и получи пенсия 750лв, а наема му е станал 800, същевременно има разходи за преживяване и същевременно разклатено здраве (всичко това хипотетично), как ги виждате нещата? Да отиде да живее под някой мост или да се надява, че със свежия си ергенски чар ще успее да влезе под кожата на някоя застаряваща дама, която в подходящия етап от живота си не е била отдадена единствено на любов и приключения и е успяла да се сдобие с жилище? Въпроса ми не е заяждане, просто ми е интересно да вникна в тези разсъждения.

Авторът писа, че родителите му са живи и имат имоти. Като се пенсионира и не е вързан с работа в определено населено място, може да се върне при някой от родителите си. Имотите на родителите му няма да останат за кучетата или съседите, все  пак.

Въпроса, който зададох не е насочен към автора. Разбрах, че има все пак жилище някакво някъде. Въпроса ми е към Руми и е провокиран от начина на мислене. Подобни съвети се дават и на хора, които нямат 2кв/м, колкото за външна тоалетна. Искам да вникна в подобно мислене. Какво би предложила тя да прави с живота си човек, който цял живот не е станал роб на банката, за да влага в здраве, любов и хората около себе си, в момента, в който ще получава просто една пенсия, която няма да може да покрива дори нормалните му битови нужди, камо ли наем, който и за работещите хора е изпитание?
Много напред живеете. Първо не се знае кой ще доживее до пенсия. После в живота конфигурациите/ неочакваните/, които могат да настъпят са много; обстоятелствата налагат деца да гледат родителите си или има болни деца и нужда от странична помощ и какво ли няма на този свят, нищо не се знае, бъдещето е неизвестна. Утре може да стане война или земетресение и като загубите безценните си три кирливи стаи, спирате да живеете ли, защото нямате имущество?  Ние с мъжа ми нямаме нищо от никого, всичко дължим на мозъците си. А основата е мисленето ни и отношението един към друг.  И ако той мислеше като някои тук, нищо нямаше да стане. Заради подкрепата, която аз съм му давала и съответно той на мен, дойде и материалното. Имаме сериозни знания в различни области и ги използваме. Никой не мисли как да прецака другия. Аз може да не съм знаела на кой свят съм от недоспиване и битовизми, когато детето беше малко,  но не съм издребнявала, гледала съм и да се държа, въпреки убийствената умора, защото той през това време се е грижил за друго и така. Гледали сме кое е най-доброто за всички, за семейството и сме разпределяли кой за какво да се грижи, за да не стане някакъв батак от нерви и дребнавости, които да ни спънат и да отиде всичко по дяволите. С отношението му започнах да виждам още повече възможности, финансови имам предвид, започнах да действам. За него са все едно китайски моите неща - не разбира нищо. Аз също не разбирам нищо от неговата област. И двете са много сложни. Постигнахме и продължаваме, но никога не сме плащали с хора. Не приемаме такава цена. И преди имах самочувствие; не съм се считала за по-малко. Единият от родителите ми се постара за брат ми, подсигури го, мен не. Сметките са хубаво нещо, но вие трябва да сте в състояние, ако ви занули светът, под моста да спите и пак да го изградите всичко отново. Нарича се характер. Всичко тръгва от знанието и личните качества. Това не е никаква романтика. Не знам, може би не се изразявам добре и не се разбира какво всъщност искам да кажа. С банки никога не сме се занимавали.
Чудесен ферман! Благодаря! Но зададох прост и ясен въпрос, а отговор по същество не чух. Поздравления, че се подкрепяте с половинката, но не сте единствени. И не сте единствените, които заедно са се преборили за всичко по някакъв начин (банка не е мръсна дума😉).
Отговорът е, явно не се вижда, че дори пенсионерът да не плаща наем, а да има собствено жилище  с пенсия от 500 лв. пак трудно ще съществува. Да съществува имам предвид, да оцелява, плащайки си данъците, сметките, отоплението, храната, евентуално ако има някакви лекарства,  не да живее нормално. Затова самите пари трябва да носят пари,  но пък както много хубаво е написала Лъвица това не е за всеки и изисква подготовка с години, специфични знания, а и определени лични качества.

# 287
Скрит текст:
Има нещо друго, не е жилището. Нещо относно личните ви качества, не финансовите ви възможности. Може да нямате собствен имот, но имате спестявания, което говори много добре за вас. За успокоение: и други не можем да разчитаме на родителите си грам. 30-годишна ипотека, от моя гледна точка, означава  единствено глупав човек, роб на три стаи три десетилетия, след които ще е изплатил още две жилища за банката. Това е несериозно, едни стени, заради които често хората нямат времето да си обръщат достатъчно внимание, да инвестират в здравето си и любовта. Има и други инвестиции, а и добре сте го измислили да не се набабанвате с кредити за дълго време. Сигурността е илюзия, каквото и да има човек, писала съм го и друг път тук. Никой не е хванал господ за шлифера.  В живота / в жилище под наем или собствено, няма значение / е важен уютът, който ще създадете заедно; важно е да се подкрепяте и да поддържате любовта. А любовта създава всичко останало, включително и материалното. За мен е така. В никакъв случай не отричам парите; с тях е свързано всичко, включително и здравето. Когато обаче цената на материалното е духовното, човекът не може да се нарече богат; той е беден човек със скъпи вещи. Материалното е тогава, когато човек може да си го позволи, без да плаща за него с хора. Не е проблемът в жилището, нищо че съзнанието натам ви дърпа. Човек може да живее и в много стаи, може и в две. Защо не се получи с приятелката, как се стигна до изневяра от нейна страна? И още нещо: вие купувате жилището и го имате. Ок. Ами нали то е ваше. И ако имате семейство и се разделите? То пак е ваша лична собственост.
И като е избрал да си инвестира в здраве и любов, след 20 години, когато се пенсионира и получи пенсия 750лв, а наема му е станал 800, същевременно има разходи за преживяване и същевременно разклатено здраве (всичко това хипотетично), как ги виждате нещата? Да отиде да живее под някой мост или да се надява, че със свежия си ергенски чар ще успее да влезе под кожата на някоя застаряваща дама, която в подходящия етап от живота си не е била отдадена единствено на любов и приключения и е успяла да се сдобие с жилище? Въпроса ми не е заяждане, просто ми е интересно да вникна в тези разсъждения.

Авторът писа, че родителите му са живи и имат имоти. Като се пенсионира и не е вързан с работа в определено населено място, може да се върне при някой от родителите си. Имотите на родителите му няма да останат за кучетата или съседите, все  пак.

Въпроса, който зададох не е насочен към автора. Разбрах, че има все пак жилище някакво някъде. Въпроса ми е към Руми и е провокиран от начина на мислене. Подобни съвети се дават и на хора, които нямат 2кв/м, колкото за външна тоалетна. Искам да вникна в подобно мислене. Какво би предложила тя да прави с живота си човек, който цял живот не е станал роб на банката, за да влага в здраве, любов и хората около себе си, в момента, в който ще получава просто една пенсия, която няма да може да покрива дори нормалните му битови нужди, камо ли наем, който и за работещите хора е изпитание?
Много напред живеете. Първо не се знае кой ще доживее до пенсия. После в живота конфигурациите/ неочакваните/, които могат да настъпят са много; обстоятелствата налагат деца да гледат родителите си или има болни деца и нужда от странична помощ и какво ли няма на този свят, нищо не се знае, бъдещето е неизвестна. Утре може да стане война или земетресение и като загубите безценните си три кирливи стаи, спирате да живеете ли, защото нямате имущество?  Ние с мъжа ми нямаме нищо от никого, всичко дължим на мозъците си. А основата е мисленето ни и отношението един към друг.  И ако той мислеше като някои тук, нищо нямаше да стане. Заради подкрепата, която аз съм му давала и съответно той на мен, дойде и материалното. Имаме сериозни знания в различни области и ги използваме. Никой не мисли как да прецака другия. Аз може да не съм знаела на кой свят съм от недоспиване и битовизми, когато детето беше малко,  но не съм издребнявала, гледала съм и да се държа, въпреки убийствената умора, защото той през това време се е грижил за друго и така. Гледали сме кое е най-доброто за всички, за семейството и сме разпределяли кой за какво да се грижи, за да не стане някакъв батак от нерви и дребнавости, които да ни спънат и да отиде всичко по дяволите. С отношението му започнах да виждам още повече възможности, финансови имам предвид, започнах да действам. За него са все едно китайски моите неща - не разбира нищо. Аз също не разбирам нищо от неговата област. И двете са много сложни. Постигнахме и продължаваме, но никога не сме плащали с хора. Не приемаме такава цена. И преди имах самочувствие; не съм се считала за по-малко. Единият от родителите ми се постара за брат ми, подсигури го, мен не. Сметките са хубаво нещо, но вие трябва да сте в състояние, ако ви занули светът, под моста да спите и пак да го изградите всичко отново. Нарича се характер. Всичко тръгва от знанието и личните качества. Това не е никаква романтика. Не знам, може би не се изразявам добре и не се разбира какво всъщност искам да кажа. С банки никога не сме се занимавали.
Чудесен ферман! Благодаря! Но зададох прост и ясен въпрос, а отговор по същество не чух. Поздравления, че се подкрепяте с половинката, но не сте единствени. И не сте единствените, които заедно са се преборили за всичко по някакъв начин (банка не е мръсна дума😉).
Отговорът е, явно не се вижда, че дори пенсионерът да не плаща наем, а да има собствено жилище  с пенсия от 500 лв. пак трудно ще съществува. Да съществува имам предвид, да оцелява, плащайки си данъците, сметките, отоплението, храната, евентуално ако има някакви лекарства,  не да живее нормално. Затова самите пари трябва да носят пари,  но пък както много хубаво е написала Лъвица това не е за всеки и изисква подготовка с години, специфични знания, а и определени лични качества.
А хората, които нямат умения и качества да ги убием да не се мъчат ли?

# 288
Връщам се на тези думи на автора:

5. Какво предлагам - образован съм, добре изглеждаш, имам добра и перспективна професия, добър и верен партньор съм, готов съм да се грижа за жена и семейство. Мога да пиша много
6. Трябва ми добра жена, която иска семейство, верен партньор, на когото да разчитам, и с когото мога да посрещам трудностите в живота. Мога да пиша много, затова ще спра тук.
[quote

Търся любовта, хора. Искам да обичам и да бъда обичан, а не да сключвам сделка по практичност от типа "апартаментът е от мен, а ти ще ми готвиш". Мога да си готвя и сам. И да, май съм романтик.

[/quote]

Всъщност търся какво ми липсва на мен, но и какво мислят жените по въпроса като цяло.
[/quote]

Отговарям с друго разбиране, поглеждам по друг начин на човека, именно, einMann - човек, който е в повратен момент от  живота си и няма много време за губене.

Нека да оставим всичко казано за инициативата, апартаментите и т.н. Дори и миналото, връзките му, няма значение. Тук и сега.
Не съм търсила какво е писал в други теми и какъв човек е, но някой каза, че е добър човек, просто му липсва да е инициативен.
Това не е престъпление. Така е живял, такива са били разбиранията му или му е било удобно. В крайна сметка не е извършил нищо осъдително. Не е съсипал живота на някоя жена (като мъже със зависимости алкохол, наркотици, хазарт, физическо насилие или др).
Просто е човек, който сега казва, че иска да обича и да е обичан +семейство и деца.

Авторе, възможно ли е връщане назад към родния ви град? Ако имате добри  отношения с родителите си и къщата позволява като размери да се обособят 2 малки жилища евентуално с 2 отделни входа?
Така ще спестите пари за наем, няма да искате кредит от банката, няма да имате напрежение и ще търсите подходящата жена в своя град лично, с агенции, апчета, както намерите за добре.
И като я намерите, ако и тя желае това - в бебеправенето (което понякога отнема повече време, отколкото двойката си мисли).

Ако тези неща се уредят в близките година и половина-две, ще имате на разположение и родителите си, а по принцип те са най-добрите детегледачи в случай на нужда - безплатни, доверени хора и винаги на разположение).
Така ще можете вие и любимата ви жена да работите повече, съответно печелите и спестявате повече.
В следващ момент, когато детето ви е малко поотраснало, може да мислите за свое жилище - тогава ще имате някакъв капитал + 2 заплати за ипотеката.

Ако сте се почувствали добре през този период в този град, може да останете там. Да купите там друго жилище, да построите още един етаж (ако е възможно). Ако ли не, ще помислите за друг град. Но вече няма да сте сам. А с жена, която ви обича и ваше дете (това което казвате, че искате), може да имате много повече енергия и желание за инициативи, отколкото досега.

Пиша това, защото си дадох сметка, че други са мъжете за осъждане днес.
Вие сте само човек, който е изпуснал малко  времето, но все още може да го навакса.
[/quote]

Я погледни от това, което си цитирала - къде споменава ясно и конкретно за дете? На този тип мъже деца не им трябват. Могат да направят някое, ако се налага, да вържат жената и да си запазят статуквото, но толкова

"Търся партньор, на когото мога да разчитам" е същото клише като "млад и динамичен екип". Ако жена го казва, е ясно, че търси мъж с по-високи доходи от нейните, ако мъж го казва, е даже още по-зле, неминуемо ще се наложи да разчита на жената, а всъщност той това трябва да го предлага, да може да се разчита на него. При положение, че женският пол, с бременност, раждане и гледане на малки деца, реално има много повече житейски ситуации, в които може да се наложи да разчита, отколкото един мъж. А авторът не е на 20, на неговата възраст трябва да осъзнае, че той е човекът, на който трябва да може да се разчита, а не обратното.

# 289
Ами в момента членувам в една реална група /т.е. не онлайн/ на жени, които покрай общ интерес се събираме. Повечето сме 35+ до 50 + Половината са разведени, има вдовици, има и мома. Групата е такава, че се споделят доста лични неща. Жените си търсят свестни мъже - за връзки, за живеене, за любовници. И такива свободни мъже около 40 явно няма много. Търсенето е доста усилено и не обхваща само нашия град.
Та споделих това, защото говорите така сякаш има безброй избори на здрави, прави, без зависимости, хетеросексуални, без психически проблеми, без тежко минало и т.н. мъже окколо 40. Че даже и без деца! Пък и да иска семейство и деца и стабилна връзка си е направо да удариш десятката. Опита, реалния опит е, че жените търсят такива мъже.

Нормално е след като си живял с партньор в негово жилище да сте инвестирали там в ремонти, поддръжка и разделяйки се остава единия без нищо. Не е чак толкова страховито и неестествено.
Близко семейство живеят в нейната къща и мъжа и отказва да инвестира в ремонти и скъпи промени, защото не било негово и можело някой ден ... Тези отношения са болни и ненормални. Но е факт, че много хора при раздяла остават без нищо.
Не е и голяма драма, че е живял с някого 10 години и видиш ли не се е оженил и намножил. Не всеки иска деца! Това въобще не е признак за стабилност на връзката.

Според мен авторът се цели в момичета, които или са много млади за него /според самите момичета/ или не са неговата класа. Мъжете понякога не си определят добре класата и скачат на красавици, които не са за тях. А като ги отрежат се почва, че е защото нямали пари/апартаменти.
По детски казано - ако си 5-ца няма как да се получи със 8-ца, колкото и да се пънеш.

# 290
Авторът с години е бил безработен. Аз не виждам как ще е инвестирал каквото и да е в жилището. Малко за джобни, таксата за висшето и то не останало за инвестиция по апартамента на момата.

# 291
Е как ще остава "без нищо" след като е живял в чужд дом без да плаща наем толкова години?!??! Амм я сметнете за 10 години дето живял там, колко наем е щял да плати ако не е била тя да го приюти?!

# 292
Абе много е търпял авторът, момата за 10!!! Години не се е запознала с неговите родители, гонила го е от нейното жилище, като ходи на почивка с майка си, щото бил чужд човек, дете не е искала... Не знам на какво е разчитал, на безплатен покрив и манджа, докато е стоял не знам колко време без работа...

# 293
  • София
Моля ви, цитирайте никовете с обръщение, стига с тия фермани!

Десет години с некво дете и чака тя да си умре с него, дабеда!
Скапан избор, продължил прекалено дълго. То, ясно, че има всеобщ проблем там, само автора го търси някъде другаде.

# 294
Авторът с години е бил безработен. Аз не виждам как ще е инвестирал каквото и да е в жилището. Малко за джобни, таксата за висшето и то не останало за инвестиция по апартамента на момата.
Ами то там са си техни отношения кой какво дава и получава. 10 години никак не са малък период, но го виждаш като отлетят бързо - бързо.

Все пак за 10 години са направили не един ремонт, не едно нещо се е счупило. Вероятно са пътували и т.н. Пак пазвам старата му връзка не ми се вижда ключова.

Не е ли странно да живееш в жилището на половинката си и да заделяш пари за твой апартамент? Ами за мен това показва, че си временно в тези отношения и бих ги прекратила.

# 295
Е не се ли очаква, че като заделяш, го правиш за общ апартамент?
Не че безработен може да заделя каквото и да е, просто принципно питам.

# 296
Той такива дреболии споменава за негов принос, че помогнал на приятелката си, като ѝ казал да кандидатства някъде на висока длъжност и тя кандидатствала и я одобрили (да беше помогнал на себе си, ако е толкова безценна тази помощ, вместо да седи по година безработен), че ако беше ремонтирал или купил нещо, нямаше начин да го е пропуснал

И не, това, че не е успял да задели достатъчно за апартамент, а само си е спестявал отделно някакви дребни суми, говори само за капацитета му за изкарване и спестяване на пари, а не за намеренията му за временност на връзката.

Десет години подобна връзка изключително малко мъже биха търпели жена, която е хронично безработна през половината време и се налага да ѝ покриват масрафа. А вероятно нито една от тези жени не би си позволила да учи мъжа, който е осигурил жилището и носи заплатата вкъщи, че трябвало да домакинства наравно с нея, защото някой ден щял да има дете и щяло да се наложи да го гледа

# 297
Нещото, което ме учудва в такива теми е, като се каже - авторът не е лош човек. Моля?! Авторът пуска завоалирано обвинение срещу меркантилните в неговите очи жени, обаче не бил лош човек?!

Последна редакция: сб, 20 апр 2024, 22:07 от Нарцùса

# 298
  • София
Заделяш за първа вноска и скачаш, какво по- съществено от това?

Девойката е нахитряла и е офейкала, аз бих много по- рано.

Имах трима приятели ергени след 40 и един оженихме, на друг съм на сватба след месец и третия, ах третия!

Ами, няма да намери жена, говорим от години, фен ми е и ме слуша с интерес и пак неговото. От ония хора - балона на имотите, да напълня джобовете на някого и да му оправя живота, бла бла. Сори, ама той и в квартирата един пирон не е забил, щото няма му оправям на тоя апартамента…. тежък соц в дивни цветове.

# 299
  • Melmak
Той просто е смотан, неразвит, без много опит във връзките. Може да не ги прави съзнателно тия неща, което не го оправдава, де. Ако беше апетитна хапка, нямаше сам да седи.

Общи условия

Активация на акаунт