Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 236
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Естрогенов тип, според мен имаше предвид закръглени, които имат подкожни мазнини, нали там е естрогена Simple Smile

# 241
Ъъх. Аз съм в перименопауза (на 48), със сигурност имам превес на естроген над прогестерон (което е физиологичното за тази възраст -  проявява се в случая с абсолютно редовен, но крайно неправилен цикъл, както и миоми) и съм слаба като вейка. Ааа, и Хашимото имам, дето от него уж също се дебелеело Simple Smile
Обобщенията рядко са от полза, особено ако не почиват на медицински факти Simple Smile

# 242
Никога не съм била дебела. Стоя си на килограмите от гимназията, плюс минус 3-4 кила (с изключение на бременностите, де).
Естрогеновите жени имали непомръдване на естрогена, след като спрат овулациите и прогестеронът зачезне. При това положение няма какво да спре лигавицата да се разраства (прогестеронът й казва стоп, а него вече почти го няма). Положителното било, че изглеждат младички и имат менструация до късна възраст, но пък с ето тия отвратителни отрицателни ефекти.
Сега, при това положение, спирам всякакви вечерни иглики и други добавки за премено, че те са все с фитоестрогени разни.

# 243
Естрогеновите жени имали непомръдване на естрогена, след като спрат овулациите и прогестеронът зачезне. При това положение няма какво да спре лигавицата да се разраства (прогестеронът й казва стоп, а него вече почти го няма). Положителното било, че изглеждат младички и имат менструация до късна възраст, но пък с ето тия отвратителни отрицателни ефекти.
В това повече се припознавам. Ама да, нямам търпение да приключи. Ако трябва да бутам до 55 с менструация, не знам.
Абе жена в критическата и дъщеря в пубертета - не е за приказка Simple Smile

# 244
Естрогенов тип, според мен имаше предвид закръглени, които имат подкожни мазнини, нали там е естрогена Simple Smile

закръглени от кръста надолу, едри бедра. Това е естрогеновия тип.
Аз пък зная, че прог. държи жените да изглеждат сравнително добре и "младички".
Но колкото хора, толкова и мнения....
Направо ме е страх да пиша, толкова проблеми, витекси, абразио, фибрози, миоми, кисти , други, аз съм на чист прогестерон, под лекарско наблюдение разбира се - другия месец става година. Нямам нито едно оплакване от къмто женски истории, контролирам си хашито и ИР и си гледам живота. Редовен нормален скъсен цикъл, през юли ставам на 50г.
Толкова ли няма един лекар в Бг, който да предложи друг път за преминаване през периода, а само този описван от вас, в последните теми ?!

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 16:35 от Galina Georgiev

# 245

Аз не съм била дебела никога, дори след раждането бях кожа и кости и пак неспирни кръвоизливи. Но пък дори когато ме прескочи декември месец и ми пуснаха хормонални- естрогена беше като в овулационна фаза, а прогестерона- 0,5.
Миналата седмица писах, че не ми спира и започнах Примолут нор, че много време продължи и то обилно . Пробвах с билки, рутаскорбини и т.н, но уви. Та явно и при мен на моменти естрогена взема превес и прави бели. Сега ща не ща ще почна Регулон както ми изписа АГ, че се уплаших. Аз и без това съм с анемия от тия течове 16 години вече.
Явно пременото е това- разбълбукване на хормоните както каза АГ-то. Една позната се ядосва, че и спряло пък искала да си има цикъл и пила Дуфастон. Някой път се чудя дали такива жени съзнават какви късметлийки са в сравнение с нас, при които не спира като почне.

И да допълня, че при АМХ показа 0,26 при стойности над 1, така че явно овулации няма и да имам и оттам идват ядовете.

# 246

закръглени от кръста надолу, едри бедра. Това е естрогеновия тип.
Аз пък зная, че прог. държи жените да изглеждат сравнително добре и "младички".
Но колкото хора, толкова и мнения....

Никога не съм имала закръглени бедра, напротив - кльощави са ми краката, а винаги съм харесвала мускулести...
Прогестеронът се отделя в края на цикъла, а точно тогава винаги съм се чувствала най-грозна, докато в началото - най-жизнена и сияеща (през естроегеновите дни), така че на мене мнението на лекарката ми звучи по-логично Nerd
Галчудо, ти пиеш прогестерон или по друг начин го приемаш?

# 247
  • Бургас
Не, аз не намерих тук лекар, който да иска да се занимава с мен да опитам биоидентичен прогестерон, а от другите не искам.

Аз се окръглям в горната и средната част.

Чувствам се грозна обикновено преди цикъл.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 19:32 от Галчудо

# 248
И аз се чувствам грозна преди цикъл, като ми мине и кожа и лице се избистрят. Когато пих 6 м. прогестерон по схема се чувствах много добре.

# 249
На мен докторът ми каза да не се надявам скоро да ми спре.На естрогеновиия тип жени не им спирал рано Rolling Eyes
Естрогена ти е висок ли

# 250
  • Sofia
Мен ми предписаха от 12-ти до 24-ти ден да се мажа с прогестерон. Взела съм на Now food.И от 1-ви ден на цикъла 5 дни Дицинон за кръвоизливите.

# 251
  • Бургас
Предполагам, че имам естрогенова доминантност /имам си симптоми и се позакръглих последните години/. А доктора предполагам има налюдение как изглеждат и какво се случва на жени с естрогенова доминантност.

Не мога да се наканя да ги изследвам от няколко години, защото на 3 и 4 ден от МЦ са ми най-големите проблеми-болки, теч и не съм в състояние да отида където и да е.

# 252
Не знам дали и при мен е естрогенова доминантност, но вземах Лейди Хармония и от нея нямах нито кръвоизливи нито продължително кървене, но октомври ме прескочи, ноември изкарах като сега с 15 дни неспиращ цикъл и после пак не ми дойде. Отидох на лекар и тя ми каза да я спра. Та идеята ми е ако съм имала естрогенова доминантност, а билките в ЛХ са фитоестрогени не би ли следвало да имам още повече проблеми? Истината е, че лекарката не ми обясни подробно какво показват хормоните, а само че ранната менопауза е много вредна и да взимам 3 месеца Регулон. А така си я харесвах тази ЛХ. 😉

# 253
Аз имам колежка на 52, която пие Лейди Хармония и е много доволна, цикълът й е часовник, лек и приятен. Не знам дали е от билката, но много й завиждам и ще взема да я пробвам…

# 254
Не знам дали и при мен е естрогенова доминантност, но вземах Лейди Хармония и от нея нямах нито кръвоизливи нито продължително кървене, но октомври ме прескочи, ноември изкарах като сега с 15 дни неспиращ цикъл и после пак не ми дойде. Отидох на лекар и тя ми каза да я спра. Та идеята ми е ако съм имала естрогенова доминантност, а билките в ЛХ са фитоестрогени не би ли следвало да имам още повече проблеми? Истината е, че лекарката не ми обясни подробно какво показват хормоните, а само че ранната менопауза е много вредна и да взимам 3 месеца Регулон. А така си я харесвах тази ЛХ. 😉
И на мен така по 16 дни като накрая е колко да влача една превръзка и направо полудявам

Общи условия

Активация на акаунт