👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 4

• 31 044
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
А преди да проходи какви бяха сигналите? Смисъл стабилен ли беше, пускаше ли се само с една ръчичка да го държите и тн?

# 691
Стабилен беше, разхождахме се по улицата за една ръка. Но не смееше да се пусне. Това продължи над 2-3 месеца, докато се пусна.

# 692
Моят започна за се пуска на 1 г и 2 м, вече е на година и 3 м и ходи сам. В събота му направихме прощъпалника. Взе калкулатор след 10 Мин чудене. Беше му по мерак да яде питката.
Минахме и през яслата за два часа, за да направим прехода от майчинство към отпуск и на 6.01 го пускаме. Дано леко да се адаптира. Нещо много бързо ми дойде. Взимането на раничка и пантофи за ясла ми дойде доста отрезвяващо. Disappointed Relieved

# 693
Моят проходи преди месец някъде. По Коледа мисля да направим прощъпулника когато има имен ден. Доста дълго вървеше супер за ръка, но не смееше да се пусне. Сега ходи, но си предпочита да се държим. Миналата седмица бяхме и на ортопед, всичко е наред.
При моите деца забелязвам, че смяната на обстановката много им влияе в положителен аспект. Винаги ме изненадват с някое ново умение когато сменим. И не говоря конкретно за смяна на града. Малкото се престраши да се пусне когато отидохме на площадка, на която не сме го водили.

# 694
Момичета случвало ли ви се е след настинка да пуснете кръвни и тромбоцитите да са завишени двукратно? (За децата питам)

# 695
Момичета случвало ли ви се е след настинка да пуснете кръвни и тромбоцитите да са завишени двукратно? (За децата питам)

Мисля, че е нормално. Трябва време да се възстановят. Това важи за всички, не само за децата.  Все пак консултация и с лекар, но не смятам, че има повод за притеснение.

Ние също ходим от месец и половина. Прощъпулник не съм правила още, но се подготвям. Свекър ми почина изненадващо преди месец и не беше удачно.
Ариел, даваш ми добра идея да е по Коледа. Тъкмо има повече почивни дни и ще ми е по-лесно да се организирам.

Забелязвам, че вече всичко разбират.  Сякаш ментално растат с часове. Знае къде държим повечето неща. Като й кажа донеси нещо си, го намира и носи.  Направо ме изненада това израстване. Сякаш стана от днес за утре.
Като е гладна посочва столчето и иска да се качва. Много големи промени има при нас буквално в последната седмица.

За съжаление обаче с таткото отношенията са много обтегнати от лятото и там май отиваме на раздяла, но каквото. Животът продължава.

# 696
Нашият проходи на година и месец. Стъпваше на пръсти и бързаше много. Доста лазеше също така. Изведнъж се пусна.

За тромбоцитите и аз мисля, че е нормално да са завишени, но пък какво ще рече друкратно? Ако обикновено му са 250, сега са 500 ли? Нормата при децата е различна.

ttd, дано само преминавате през лош период.. Дано всичко да се развие по най-добрия начин за вас. Съболезнования за свекър ти.

# 697
Нормата е 400,неговите са 880

# 698
Mikin95, такива тромбоцити не ми се случвало да виждам при децата. При норма 400 големият ни син имаше около 590 след настинка като е бил на 6 месеца. Аз се бях стреснала, че му е гъста кръвта (понеже самата аз имам мутации). Педиатърката тогава ме успокои, че изследването е направено след боледуване и ми каза да му давам повече течности. Малкият ни син не е имал високи стойности на тромбоцитите досега.

# 699
Аз така и не пуснах изследвания на годинката, че беше болен, пък сега е баш пика на болестите и все не намирам удачен период да отида.
На малкия му излезе червена бенка над веждата, беше като върха на игла,но сега е пораснала. Дерматолог ни каза, че не се маха в такава малка възраст, но хич не ми харесва идеята така да си откара с години… ☹
Ттд, дано е период. И при нас понякога има напрежение, все си казвам, че трябват повече компромиси, но в действителност не ми се получават особено.

# 700
Червената бенка може да е хемангиом, щом расте. Трябва да се консултирате с дерматолог, който знае какво да прави с тях. Каката имаше подкожен хемангиом на носа и бях на поне 3 дерматолога, преди да стигна до неонатологията в Токуда, където изписаха сироп и изчезна. За по-малки хемангиоми дават кремче за мазане, не е страшно. Иначе на какво ли не се наслушах - като стане на 18г, ще го махнем с лазер, нищо й няма. А то носа й беше син и ставаше релефен. Представям си какво щяха да я правят другите деца в училище с този син нос

# 701
Червената бенка може да е хемангиом, щом расте. Трябва да се консултирате с дерматолог, който знае какво да прави с тях. Каката имаше подкожен хемангиом на носа и бях на поне 3 дерматолога, преди да стигна до неонатологията в Токуда, където изписаха сироп и изчезна. За по-малки хемангиоми дават кремче за мазане, не е страшно. Иначе на какво ли не се наслушах - като стане на 18г, ще го махнем с лазер, нищо й няма. А то носа й беше син и ставаше релефен. Представям си какво щяха да я правят другите деца в училище с този син нос

Да, такова е. Не знаех, че може с мазане и сироп. Може ли да споделите на лични какви са, ще видя с педиатърката първо, пък после и с друг дерматолог. Не искам да чакам години, за да се махне…

# 702
Хора, моят син направи някакъв скок за ден буквално… Започна да се пуска супер смело навън, вкъщи не смееше до скоро, а от вчера не се спира. Отделно започна да кляка и да си взима предмети от пода без да се подпира, да се върти, дори прави опити да подскочи 😳 И всичко буквално за ден… Направо ме изумяват такива промени.

# 703
Да, и при беба имаше скок в растежа тези дни - започна да казва много думи изведнъж и да се движи много. И си права, че като де смени обстановката, пак има разни бързо промени. Браво на твоето детенце. Много е готино и изумително като ставаме свидетели на тези промени.

# 704
Има ли "наборчета", които все още не говорят изобщо? Личната педиатърка и още един педиатър, при когото бях, ме успокояват, че стига да разбира какво й казвам, не е проблем, че не говори. Мен, обаче, си ме притеснява. Вече е на 1г и над 3м и все още няма думи в речника си. Имаше едно "Арчи" от една книжка и "аиде". Нищо повече. Иначе всичко разбира.
В началото, някъде около 8мия месец сигурно е било, за известно време казваше всичко - мама, тата, баба, дада (ние решихме, че иска да каже Дари, заради каката) и изведнъж спря. Сега има само "ъ". Не гледа детски, говорим й постоянно.
Има ли друго такова детенце? Трябва ли да търся някакъв специалист или е още рано?

Общи условия

Активация на акаунт