Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 85

• 35 029
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
На мен този портал между двете помещения на най-първата снимка, която беше показана, ми изглежда доста широк. Какво ще стане ако диван все пак се сложи там където е сега тази секцийка? Малката страна не ми изглежда толкова малка щом е побрала секцията. Нещо такова.

Сори, че не мога да чертая в разни програми. Но колкото да покажа какво имам предвид. Телевизорът отива на тази диагоналната стена където сега се планира за дивана.

В предложения от мен вариант част от дивана ще стърчи в портала. Е, и какво? Може да е без подлакътник, може да се избере някой модел диван с по-тесен модул. Аз хванах просто първото попаднало ми Vimle от Ikea.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 07:35 от Защо ме търсиш?

# 586
Благодаря, но не ми харесва този вариант. Няма да се вижда телевизора. Може би на чертежите изглежда добре, но телевизора ще е  много надалеко и под кофти ъгъл

# 587
  • Street of Dreams
Трудна работа. Имам чувството, че голяма част от архитектите и проектантите изобщо не мислят как ще бъде обзаведен апартамента после - изключително непрактични помещения.

При зададената ситуация и изключването на дивана в средата на помещението, нямам идея как ще стане да се вижда телевизорът от трапезарията. Не че е болка за умиране - ние на вечеря също не бихме гледали, но трапезната маса ни е любимо място за сядане - тази сутрин като си пих кафето там, си гледах интересно предаване. Също в обедната почивка като съм сама, мога да гледам новините докато хапвам. Понякога работя там и ползвам ТВ да гледам някакви видеа, свързани с работата ми. А като имаме гости, можем да пуснем музикален канал или ютюб. Изобщо с оглед на моя си живот не съжалявам, че направих така. А самият диван е по-нисък от масата и с нищо не пречи на погледа. Разстоянието при мен е 6 метра от масата, 3 от дивана, ТВ 65".
Затова ако трябваше да го правя аз, бих махнала страничните стенички и направила същата хореография отново.

# 588
Възможно ли е да са носещи тези стенички?
Но остави това, има и друго - вече са поставили паркета. Махането на стена веднага отваря проблем с настилката. Не зная лесно ли се решава...
Оставам с впечатление, че потребителката не иска да прави генерални преустройства и да бута стени. Май се търси просто някакво леко разместване.

# 589
За мен единственото нормално разпределение е диванът да отиде на стената с прозореца. Зад него да се спускат дълго перде и завеси, сега има електронни механизми, които улесняват управлението. С оранжево кръгче съм отбелязала мястото на голямо кресло, зад него подова лампа и библиотека, която да заеме останалата част от стената. Отделено някаква ниска масичка, килим и би трябвало да се получи добре.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 23:28 от Satine

# 590

Всъщност, ако реализираш някой от вариантите на тази идея, която ти предложих по-рано, ще доближиш малко тв към дивана и ще можеш да го завърташ в удобен ъгъл, паралелен на дивана. Когато не се гледа, се прибира в равнината на другата стена, за да не стърчи под ъгъл.

Ъгълът от своя страна остава свободен и на стената до вратата може да се сложи голяма библиотека например, ако имаш книги, или секция - според нуждите.

П.П. И аз вече започнах да се чудя защо тази къща е толкова странна. Laughing

# 591
  • Варна
И за мен единственото логично разпределение е предложеното от Satine. Само добавям от мен на кривата стена да е една хубава библиотека, а креслото пред нея.

# 592
При тези въртящи телевизори бързо заминават кабелите.
Така пишат мебелистите, не съм пробвала.

# 593
Благодаря, но не ми харесва този вариант. Няма да се вижда телевизора. Може би на чертежите изглежда добре, но телевизора ще е  много надалеко и под кофти ъгъл
А ако са с разменени места няма да е надалеко ли 😎

# 594
странна е, но една такава разчупена стая, би дала много повече възможности за отделни кътове

извинявам се за нескопосаната схема
но, легнала на идеята на satine :
две зони за посядане

# 595

Стрелките показват планираното място на дивана.
В момента тв шкафа е позоциониран така, защото дивана се намира под прозореца срещу него, но сегашния диван е малък и стърчи. Освен това не харесвам дивана да е под прозореца първо защото ще пречи на пардето и второ светлината ще пречи.
Ъгъла в ляво е прав ъгъл и там перфектно влиза диван от по-големите. Не искам да слагам диван с гръб към кухнята или в средата на стаята, дори и това да е по-добрър вариант.
На схемата, която сте очертали сложете едно голямо огледало в рамка за картини над дивана и ще гледате отражението на телевизора от трапезарията.
На мен вашето разпределение ми харесва. Дори дивана може да е ъглов с модули за ъгъл като вашия.

# 596
Много ми е интересен казуса с телевизора. Ние успяхме да разположим телевизор на чупеща стойка на стена между две стаи между, които има арка и остава място да се минава(по-точно полу арка, защото от едната страна си е стената, все едно на скицата едната разделителна стеничка да я няма и тв да е между двата прозореца). Въртя си го към кухнята и кухненската маса обикновено през деня, а вечер към дивана, когато гледаме филми.
Някой по-горе беше предложил тв да отиде на кривата стена, а диванът на мястото на сегашната секция. Разстоянието ще е същото Rolling Eyes, а и на мен лично ми е приятно да виждам екрана докато правя нещо в кухнята..., следвам много готвачи и постоянно е на Ютуб.
При тези въртящи телевизори бързо заминават кабелите.
Така пишат мебелистите, не съм пробвала.
Вкъщи се получава този проблем в момента. Телевизорът е на стойка която се върти на 180градуса вече 7 или 8 години и въпреки, че много внимателно сме го въртели, вече един от кабелите започва да дава смущения в картината. Но ще сменяме кабели, но въртящата стойка не я оставям...
Понеже съм маниак на техника, ако е Самсунг Дъ фрейм, бих го сложа на стената, а не на изнесена под ъгъл стойка... Иначе се губи ефекта му.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 11:18 от Лъчестлъч

# 597
Здравейте, ще помоля за идея за декорация на тази баня. Нещо  сякаш ми липсва и от няколко дни ровя из сайтовете безуспешно. Още някакъв матиран златен акцент ми се ще да е. Не е завършена на 100%, но няма особено да се промени като се затвори ревизията с капака боядисан в цвета на стената и се сложи слушалката на душа...
Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 10:04 от bubanka

# 598
Банята е страхотна и не бих слагала никакви други декорации.

# 599
  • София
И аз не бих слагала нищо. Евентуално някакъв стилизиран надпис на стената вляво от тоалетната чиния или зелено растение, но по-скоро нищо излишно. Няколко еднакви шишета с козметика в нишата под душа и до мивката ми се струват напълно достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт