Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 10

• 35 899
  • 529
  •   1
Отговори
# 405
Привет, момичета Blush
Върнах се от екскурзията в Норвегия и се опитвам да вляза в нормалния ритъм.
Беше страхотно преживяване, обогатяващо във всякакъв смисъл. Бяхме малка група, 15 души с екскурзовода и за моя много приятна изненада се оказа, че с една от дамите се знаем от тук Grinning

Скрит текст:
Храната беше свободна, както е нормално на път. Хотелите бяха чудесни, с много предложения за закуска. Това дава възможност поне сутрин да се придържам към моя начин на хранене. Основно избирах яйца на очи, че лесно се маха жълтъкът Grinning Общо взето, 3 белтъка, половин до един жълтък, филийка пълнозърнест хляб, малко шунка или пушена сьомга, зеленчуци и плодове. На обяд и вечеря беше както дойде, но основно - риба и морски дарове (които обожавам), месо (вкл. кит!), разни зеленчукови пюрета или картофи за гарнитура и така. Ядохме и вкусни кюфтета, наденици, какво ли не. Сладките глезотии бяха под форма на ежедневно похапване на шоколад, а 2 пъти беше достатъчно топло (20 градуса), за да поискам и сладолед. Опитах сладолед с националното им кафяво сирене бруност и ми хареса много Grinning На екскурзии винаги ям повече, отколкото вкъщи, но много рядко качвам тегло. И този път за една седмица здраво ядене нямам и грам нагоре.

Обичам да пътувам, но много обичам и да се завръщам Hug
След цяла седмица само ходене усетих непреодолимо желание да грабна дъмбелите. Избрах една 45-минутна тренировка за цяло тяло на Карълайн и усетих, че през цялото време се усмихвам, толкова хубаво ми беше. Дори (и особено), когато ми беше трудно.

Снощи бяхме на РД на свеки и пихме малко повече вино, но пък храната беше изрядна - печена риба (лаврак и маятико), салата и малко варена царевица. Преядохме здравословно и не стигнахме до десерта.
Следващите дни си продължавам по моя режим и няма да пиша често, че само се повтарям.
Днес е така:
Закуска - мюсли и скир.
Обяд - 150 г пилешко филе на скара, салата домати и краставици. Варена царевица.
След обяд - смокини (250 г) и малко бадеми.
По изключение ще тренирам следобед и ако съм гладна след това, ще пийна един шейк с бадемово мляко и растителен протеин.
Вечеря - 150 г пуешки гърди терияки, не повече от 100 г варен ориз и голяма зелена салата.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 09:55 от Vetrena

# 406
  • Plovdiv
Costa да се похвалиш с резултатите Hug Ще чакам да знаеш Sunglasses

# 407
Ветрена, чудесно преживяване! Благородно ти завиждам Simple Smile много хубава идея ми даде за яйцата на закуска. Ще го приложа на нашата почивка.

Тази седмица хапвах повече по интуиция, нищо не съм мерила и смятала. В понеделник имах двуразова тренировка и малко хапване и вторник бях -1 кг, който веднага върнах в сряда. В сряда не тренирах, защото тренировката от вторник не ми се отрази добре, а и като цяло смятам да приключа с Енерджи, не отговаря на състоянието, настроението и мирогледа ми в този етап на живота ми. Не искам да е по слабо от към натоварване, но и Сидни, бременна в 24 седмица, пръщяща от енергия и подскачаща нагоре надолу, когато аз съм като син кит и се търкалям по шалтето ми идва в повече. Ще погледна другите й програми.

Имах време да готвя твзи дни и освен, че направих мусака по зоната, която се изяде за един ден (аз само я опитах) експериментирах с един чудесен киш от моркови и тиквички, с доста малко мазнини и калории. При интерес ще споделя рецепта.
Ето го.
Иначе за днес отчитам ден три от енерджи и сега отново искам да легна и да спя Joy

# 408
  • Plovdiv
Привет Ветрена!
Скрит текст:
С коя агенция пътувахте и доволни ли сте от организацията?

# 409
Пуснах си изследвания вчера, та приключих с прясното мляко и динята Grinning Мислех, че ще са ми далеч по-трагични резултатите, явно не съм успяла да си прецакам метаболизма прекалено,само малко. Joy Инсулинът ми на гладно  е леко висок, но после си върши работата. Ще се запиша и в темата за ИР, няма как. Някой да има проблем с щитовидната и да пише в съответната тема? Не съм сигурна дали има проблем там, tsh ми е 1.99. Мисля, че се препоръчва да е около 1.
На всичкото отгоре ни хвана вирус с повръщане. Последните два дни детето беше бая зле. На мен само ми се гади днес, не мога да погледна храна освен айран.

# 410
Пуснах си изследвания вчера, та приключих с прясното мляко и динята Grinning Мислех, че ще са ми далеч по-трагични резултатите, явно не съм успяла да си прецакам метаболизма прекалено,само малко. Joy Инсулинът ми на гладно  е леко висок, но после си върши работата. Ще се запиша и в темата за ИР, няма как. Някой да има проблем с щитовидната и да пише в съответната тема? Не съм сигурна дали има проблем там, tsh ми е 1.99. Мисля, че се препоръчва да е около 1.
На всичкото отгоре ни хвана вирус с повръщане. Последните два дни детето беше бая зле. На мен само ми се гади днес, не мога да погледна храна освен айран.
Аз бях на ендокринолог, инсулина ми на гладно също е леко завишен, изписа ми Сиофорт 500мл един път дневно

# 411
Къди, ще се опитам с диета първо, без лекарства.
И за да сме по темата - днес като за последно поплувах в морето бая, та това ми е спортът. С храната съм зле, само на айран и краставици, но ми се гади от всичко останало. Иначе съм добре, имам си енергия. Да му се чудиш на тоя вирус, детето е като парцал, но поне спря да повръща.

# 412
  • Бургас/Пз
Привет и от мен.
Аз си продължавам да се храня балансирано, с лек превес на протеините. Много добре ми се отразява и на мускулите , и на контрола на теглото. Примерно, ако искам да ям сладолед, гледам в едното хранене да имам само протеин и салата. Също така съм ограничила плодовете само до обяд. За момента 100-120г протеин успявам да ги правя без да пия допълнителен на прах.
Най после направих и префектите протеинови палачинки. Споделям рецептата .

# 413
Ани, благодаря че повдигна темата.
Аз имам още една седмица в България и гледам да използвам времето на макс.
Вчера качихме върха над 7-те Рилски езера, еми не подскачах нагоре като коза но и не съм спирала да почивам постоянно. С 5кг раница. Днес имам мускулна треска на прасците само.
С храната съм добре мисля, ям пет неща, но само това ми се яде. Живея на домати, свински вратни пържоли на скара , език в масло и козе+овче микс кисело мляко.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 08:26 от Costa

# 414
Добро утро дами, вчера изпекох в еърфраера мини хлебче без брашно по рецептата на Славена Вътова от черешката в петък (има я в ютуб). Аз направих 1/2 доза за проба. Ето това е резултата:

Хлябът има доста натрапчив вкус на яйца, но с пикантно крема сирене стана много добра комбинация.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 10:16 от мама-ени

# 415
Здравейте, момичета. Аз чилнах, този път както трябва, стабилно.
Бяхме на хотел за уикенда, едната вечер ядох салата бурата с домати, филе от ципура , една малка ракия и кола зеро.
В събота беше по-зле салата домати , сирене , салатки, домашно приготвена паста с песто, маслини и чери домати (доста мазничка си беше, но на мен обикновенно всичко ми е мазно, но пък беше вкусна).
Хапнах само половината, а за десерт домашно приготвен сладолед. Пих и вино.

От днес влизам в режим, довечера съм на фитнес.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 10:51 от Nona M.

# 416
Хванах някакъв летен вирус и 3 дни едвам мърдах, бях повече в хоризонтално положение с легена до леглото и на не повече от 3м нисък спринт до тоалетната Joy. За трите дни ми се връзват три парченца диня и пакетче солети.
Днес си правих декса скан, много отрезвяващо. 35.5% мазнини. Единствената добра новина е, че са главно подкожни, не висцерални. Плаша се колко са били преди 4 месеца, когато започнах. Вече съм 12кг минус.

# 417
А висцералните колко са ти?
Аз когато реших да влезна в режим и започнах да отслабвам бях с 33.5% мазнини , 21 висцерални. (това мерено на хуавей кантар) , не знам до колко е акуратен.
Днес съм с 29 мазнини, 16 висцерални.
До колкото съм запознат, висцералните е добре да са около 10

# 418
13.3 висцерални. То се вижда и на самата снимка колко много имам под кожата, а в корема са само около бъбреците. Също коремът ми от щръкнал като на бременна много се промени, сега е много по-плосък, но пък имам нещо като висяща малка престилка Rolling Eyes
Жалко, че нямам точна база за сравнение с отпреди 4 месеца.
За мен това разпределение на мазнините и сравнително добрите кръвни резултати се дължат на орязването на Вх през последните 4 месеца. Жалко, че в Англия не правят пълни изследвания, за да имам по-точни доказателства Joy

# 419
Привет, момичета Hug
Как сте - хапвате ли добре, тренирате ли?
Аз се завърнах към нормалното ежедневие. Тренирам с Карълайн, свободен подбор на тренировки в очакване на новата програма.

Храненето е чудесно, "моето си", с повече плодове от обикновено, но при мен е така лятото. Затова много внимавам с другите източници на въглехидрати. Например вчера хапнах:
Преди трен - 20 г протеин OhGood и 15 г овесени ядки
Закуска - каша от гречка с козе сирене
Междинно - 200 г сини сливи
Обяд - зелена салата с риба тон, половин жълтък, четири белтъка
След обяд - 200 г пъпеш
Вечеря - салата домати и краставици, пуешки бут с кисело зеле и много малко ориз (330 kCal за порция  с 30 г протеин). Една чаша бяло вино.

Днес предтренировъчната закусчица беше същата.
Закуска - филия протеинов хляб "Живена", 100 г шунка, 25 г авокадо, 60 г домат, 1 бисквита "Дайджестив" с черен шоколад.
Редактирам си обяда, защото излезе чудесно предложение от любимия доставчик на обяд в офиса. Вместо пилешко филе на скара  - печен минокоп Relaxed и зелена салата.
Плодовете ще са като вчера.
Вечеря - навън с приятели. Ще си поръчам салата, някакво печено месо или морски дарове без гарнитура и максимум 2 чаши вино.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 11:22 от Vetrena

Общи условия

Активация на акаунт