Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 10

• 35 896
  • 529
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, четохте ли глюкозната революция?

# 421
Дух, аз я четох, и прилагам когато се сетя.
Голяма глюкозна "революция" направих в Турция и въобще цяла ваканция. Не отслабнах, но и не качих, което е цяло чудо невиждано при мен.
Връщам се в трансформацията с 6-7кг мазно за сваляне.

# 422
При мен е належащо да мина на режим с висок прием на протеини и по малко въглехидрати. Сега я слушам глюкозната революция в сторител. Допада ми.

# 423
  • Велико Търново
Дух, тя е малко Папе и изцяло "войнска диета" т.е. нищо ново.Купих и двете книги, следя и инстаграм профила.

# 424
Аз съм до половината горе долу, още не съм срещала да препоръчва хранене 1 на ден. Нали това имаш предвид под войнска диета?

Никога не съм се хранила така, че да е основно протеин, но сега е наложително и някоо неща не са ми ясни. Като гледам състава на меса, особено на някакви наденици и кюфтета, те имат много по малко протеини от колкото мазнини. Аз винаги сим избягвала тлъсти и мазни меса, но понякога много ми омръзва от пилешко и пуешко. Едната лекарка каза без картофи, ориз, сладки плодове и хляб, другата каза без хляб.
Спомням си от разни теории, че ако махнеш едното (въглехидратите) трябва да увеличиш нещо друго (мазнините).
За сега съм се фокусирала върху скир с боровинки или малини и ядки, яйца, миш маш с извара, меса.
Просто това "яжте повече протеини" не ми е съвсем ясно какво следва да означава.
Не мога да тренирам, опитвам се да ходя пеша поне по 5 км на ден. Не винаги успявам. Последните дни ме боли доста корема.
Някои от съветите на Инсулиновата революция ми звучат доста близко до "Никога повече гладни" и "пшеницата маскирания убиец", поне в частта с фибрите и оцета.
Но днес кардиоложката категорично ми забрани оцет, дори върху салати, защото водел до задържане на вода и респективно възможност да се вдигне кръвно, а в момента това с кръвното е най опасното про мен. Не съм вдигала от два месеца, но тепърва влязох в 6 месец и от сега става по опасното

# 425
  • Велико Търново
Имам предвид поредността на храните за войнската диета, препоръчва  фаст, когато се цели отслабване, но ти гониш здраве, което е основно в книгата.

# 426
  • Варна / UK
В "Глюкозната революция" няма никаква диета - в смисъл на ограничаване откъм храни или някакъв фастинг. Само последователността, в която се консумират храните, е важна според авторката. Най-важното е, да не се почва с въглехидрат от типа на тестени, ориз, картофи, плод, шоколад, тортичка. Ако няма как да се започне със зеленчук (фибри) - може първо с някаква протеинова храна/ или ядки(мазнини) понеже се усвояват по-бавно. Целта е да не се предизвиква рязък пик на глюкозата, а плавно покачване.
Много проста работа е. Поне от година на 90% се опитвам да следвам правилата и наистина е game changer. Например, винаги съм имала нещо за хапване под ръка, защото ако не ядях нещо на 2-3 часа ми прилошаваше, че и причерняваше от глад. Вече няма такова нещо. И не е само това.
Имам един screenshot от IG на авторката с най-важните правила:
Скрит текст:
Честно казано, оцет няма как да си причиня да пия Joy - много рядко го правя - само ако искам нещо сладко и не ми се яде примерно скир преди това.

# 427
Допреди 2 дни можех да се похваля, че се хранех доста добре за трениращ човек - чисто, достатъчно белтъчини, т.н. От няколко дни не  искам даже да видя месо, риба, млечни, протеин на прах - нищо! Макар и не оптимално, реших да си дам няколко дни почивка. Довечера може даже да прегреша с чаша вино. Възхищавам се на тези от вас, които са намерили своя начин на хранене и се чувстват комфортно. Изчистеното, високо протеиново хранене определено не е "моето," но продължавам жертвите в името на красотата.

Иначе не съм спирала да тренирам. Лятото на моменти трябваше да импровизирам докато пътувахме, но в идните няколко месеца не предвиждам пътувания (famous last words, както ме подиграват децата). На мен тренировките по принцип не са ми проблем, с яденето все не можем да се разберем.

# 428
Глюкозната революция още я чакам от библиотеката на аудио. Не мисля, че ще е нещо ново под слънцето.
Оцет обожавам, слагам по много в салатите още от дете. А дядо ми го пиеше с вода и му викаше домашна лимонада. Също ям домашни трушии зимата, които са бая оцетени и си пия целия сок Stuck Out Tongue Winking Eye
Не е открила топлата вода Джесито, Фънг още преди 15тина  години препоръчваше да се включва.
С храната съм пушка, старите ми дънки ми падат както са закопчани и ги изхвърлих. Дрехите ми от преди да напълнея не ми стават още де, имам още доста да свалям.
С тренировките не съм почнала редовно. Цял месец бях в България, върнах се по средата на местене на къща, още има кашони за оправяне. Започвам две нови работи от понеделник и нямам рутина Cold Sweat Но скоро ще се вкарам в релси и почвам някоя програма.
Ходя много обаче, това ми е времето за мене си. Сутрин рано с кучето и слушалките в ушите с Huberman lab Joy

# 429
Тя всъщност и не твърди да е открила абсолютно нищо. Още първите редове са, че това обобщава и представя по достъпен начин научни изследвания в областта правени от десетилетия.

Иначе я има вече в сторител на аудио

# 430
За тази глюкозна революция не ви трябва да четете цялата книга, ами да спазвате няколко прости правила с подредбата на храната: 1. фибри 2. Протеин+Мазнини 3. Въглехидрати.
Горе долу от началото на годината се опитвам да спазвам това и има ефект, не винаги успява човек да го спази, но като цяло е добре да го имате предвид.
Но най-важното нещо според мен е да сте в калориен дефицит, защото каквито и схеми на хранене да правите, ако сте на прекален излишък промяна няма да има, освен ако не целите да натрупате мускулна маса и то с доста тежки тренировки.

И да завърша с един съвет към Дух относно кръвното:
Ако целиш вдигане приема на протеини, определено не го прави с колбаси, наденици и подобни (особено ако са купувани) , повишените мазнини вътре са най-малкият проблем. Прекалено много сол има в тези продукти, както и добавена фруктоза. Това не само няма да ти свали кръвното, ами ще го и повиши.
На първо време ако може замени готварската сол с калиева сол и като цяло консумирай по-малко сол. Ако не намериш калиева сол, яж по 1 банан на ден, има калий в него. Кисело мляко с канела също е добре да се добави към ежедневното меню. Месо със салати също. И най-важното е движението, всеки ден по 5км е добре, ако успяваш и да ги надвишаваш още по-добре.
При мен нещата с кръвното се оправиха по този начин (а дори ми изписаха лекарства, но реших че съм млад за  това).

# 431
Според мен е хубаво да се прочете все пак. Повечето от нас възприемат всички въглехидрати, като въглехидрати.  На мен като ми се каже, "въглехидратите след протеина" нямаше да разбера, че се има предвид плодове и нишестени въглехидрати, а че бобовите тя ги разгледа, като фибри и съветва да са с предястието или салатата.

По принцип нямам проблеми с кръвното. И сега нямам, но изследванията показват висок шанс да започна да вдигам в следващите седмици и заради проблем с първата ми бременност сега всички сме на тръни.

Вчера направих чудесни кюфтета от тиквички и чушки с много извара. Аз не си падам по изварата, щом на мен ми харесаха, значи наистина са хубави. Хапнах ги със сос от скир, чесън и копър.

За днес:
Закуска 200 грама скир, 150 г диви боровинки и 10 г чия. След тях една голяма смокиня.
Междинна Закуска-30 г. Протеинов микс на "Делия".
Обяд - 50 г спанак, 50 г варен нахут, 200 г домат, няколко лъжици домашен хумус, след това 125 г свинска пържола на фурна и моркови.
Следобед- 30-40 г пържола и две лъжици хумус.
За вечеря приготвих "ориз" от карфиол с тиквички, лук, гъби и моркови, който ще съчетая с тофу и салата.

До тук съм на 1000 калории и 70 г протеин.
Вечерята нямах нерви всички зеленчуци да тегля, така че не зная колко ще са, но ще претегля тофу то.

# 432
Официално съм 15кг надолу. Какво се случва с мазнини и мускули като съотношение, не е ясно.
Храната е общо взето като преди. Вместо салати включих повече готвено, много стана студено и ми се яде готвено. Ползвам готови замразени миксове и добавям още зеленчук към тях. Също много често си пека карфиол.
Появи ми се много кофти болка на гърба под дясната лопатка, опитвам се да си запазя спортен масаж, но тея терапевти са направо невъзможни да се свържеш с тях Rolling Eyes

# 433
Браво за 15-те кг надолу. За колко време ги свалихте?
Хубаво е да отидете някъде, където могат да ви измеря така нареченият body composition,да се види как сте с мускулната маса. Ако доста е намаляла е добре тази зима да поработите за увеличаването и.

# 434
Браво за 15-те кг надолу. За колко време ги свалихте?
Хубаво е да отидете някъде, където могат да ви измеря така нареченият body composition,да се види как сте с мускулната маса. Ако доста е намаляла е добре тази зима да поработите за увеличаването и.
От април досега.
Вече бях на декса скан, но преди повече от месец. Оттогава свалих още 4-5кг. Невъзможно е да са само мазнини обаче. Затова не обичам кантара аз, но поне е мотивация.
След година ще си направя пак, няма смисъл от по-често. Да се натрупа някакъв мускул отнема месеци и години тренировки и правилно хранене. Пък аз не съм К. Гирван, а обикновена жена на 43 Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт