Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 10

• 35 839
  • 529
  •   1
Отговори
# 465
Аз ги броя Simple Smile но пия по три и слагам общо към 100 мл мляко, та броя млякото всъщност, не кафетата.

Ами да разкажа какви ги свърших. Най-малкото духче се роди средата на декември. Както се очакваше, брат му не го приема леко и в момента животът е доста сложен у дома. Бих казала, че граничи с пълна лудница и макар да имаме професионална подкрепа на моменти сдавам багажа и го карам просро на оцеляване. Храненето на големия ми син също ме побърква, защото ние ядем месо и риба със салата, но той си има особености и проблеми с храненето и за него се готви отделно, а сега и за брат му около захранването. И...да, тегава история

Края на февруари се обадих на стронгърите, защото видях, че имам нужда от морална подкрепа и някой, с когото спокойно и без осъждане да споделям за провалите и победите си.

От февруари до сега съм свалила 4 кг, които са голяма борба. Имам още 30-35 да сваля. Треньорката ми ме подкрепи в идеята да посетя ендокринолог. Тя ми назначи изследвания и инсулинът ми е малко над горната граница, захарта е ок. Искаше да включим новите инжекции за лечение на затлъстяване и метабилитен синдром, но аз отказах. За мен този път е духовна трансформация и нещо, което трябва да науча в живота и да постигна сама. Съгласих се обаче на метформинов препарат, защото и мъжът ми и треньорката ми признават, че полагам невероятно много усилия и воля, а сериозно боксувам.
 Започнах да наблягам на протеина още февруари, не зная дали е причината в него или в килограмите, но този месец изследванията показаха завишена пикочна киселина.

В началото започнахме на 1650 калории, нищо не стана. Паднахме на 1500 пак не става, на 1350 почна да мърда леко, леко. Сега се стремя в 1000-1200 но често надвишавам до 1300. Като цяло смятам, че може би и в сметките някъде нещо греша и гледам да съм много осъзната и честна, но някой път не се получава, разсейвам се, нямам време, децата са ме побъркали и съм посегнала към виното.

Включих и тренировки вече. Решила съм, че всичко ще си дойде на мястото.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 18:45 от Дух

# 466
Дух, коя е "твоята" треньорка при SBS?

# 467
Храната днес (пояснявам, че в седмицата имам дни, когато ям малко, и такива с много). Днес много:
З: Филия с 2-3 резена шунка, лъжица тахан
О: Крилца, печени в плик и салата от половин печен патладжан, печена чушка и домат. Дресинг - сурова тиквичка, хранителна мая и 1/2 лим.сок в блендера + филия хляб с масло
Следобед: 1/2 ябълка, 20 гр. орехи, лъжица тахан. Варено яйце
В: омлет - 50 гр. кайма, 2 яйца, 2 задушени чушки.
Кафето - винаги чисто. За пиене - вода.
 Не съм подута, за което си пиша червена точка, защото чакам цикъл.

# 468
  • 1st floor
От жегите ужасно ми пада кръвното и ми е лошо. Стигам до 60/90. Идеи как си го вдигам без да се тъпча с калорични неща?

# 469
Сок от един лимон, вода и сол и пиеш. На мен ми помага.

# 470
Пий кафе или зелен чай. Аз съм с ниско кръвно по принцип и като не ям, на диета съм кръвното отива в килера. Кафето много ми помага и ми го бетонира сутрин тогава.

# 471
Майка ми като бях по млада винаги като ми паднеше кръвното ми правеше гъст яйрян със сол или компот или кола. Сега чета, че яйрян със сол било за сваляне, не за вдигане, но знам ли.

Пф имам голям проблем с похапванията. Основните ми са топ от към количество и качество, но тия пощипвания много ке дърпат.

# 472
Трябва да се хидратирате добре по време на тия жеги, а добрата хидратация не значи да пиете само вода - трябва да се добавят и соли към нея. Вода, лимон, мед и сол е добра комбинация, може и без мед, Айран със сол също става. Но най-добре да си вземете соли за спортисти, да си ги разредите във вода и да пиете.

# 473
Ще извадя темата от забрава с Протокол Менопауза:
Копирам си поста от Диетния.
Преоткрих тренировките с пудовка, и вкарвам 3 седмично ( понеделник, четвъртък и събота). Вчера направих първата. Не са нови за мен, учила съм техниката с треньор преди пандемията (преди някой да ми е направил забележка, че пудовките не са за всеки. Знам, не съм начинаещ).

Днес е вторник, и ден за рамо и бицепс, и 300 коремни вариации. Това ми е най-любимата тренировка. Ако можех да обикна и дните за крака,...Там сякаш на гилотина ме пращаш.

Тази статия ми даде чудесни идеи:
https://www.womenshealthmag.com/fitness/a65089834/kettlebell-wor … before-and-after/
Май е за спортния тази информация. Ще отворя пак Трансформиращите Дневници.

За храната- въглехидратна ротация и класически билдърски режим. Калории до 1300.
Приключвам с фастове, високомазнинни и опити за кето. Моят организъм не ги понася.

Въглехидрати- прост овес 45гр сутрин преди тренировка, половин картоф, ориз, зеленчуци. Останалото е ясно.Grinning
Ще си пиша менютата всеки ден, точно като дневник.

След 3 години плато се чудя къде спах, какво стана.

# 474
  • Велико Търново
Дез, включвам се и аз.С ранна менопауза съм.
С оглед на това, че работя много и не мога да съм категорична с тренировките, но задължително поне 3 пъти съм в залата в 6 сутринта/това, ако съм на 2 аптеки/.Иначе три пъти в зала и два спининга, които са брутални.
Фастовете продължават, а въглехидрати няма или поне са малко.Храня се два пъти на ден и сутрин, и вечер пия фибрите.Това е.Вълните са овладяни.

# 475
Трети пореден ден общо взето едно и също:
закуската е  pre-workout, или след йога:
45гр овес и яйце, или 40гр овесни трици и тричава палачинка в Дюкански стил (не съм на Дюкан), много е вкусна.
Тренировка, протеин

Обяд- пилешко, картоф/задушен зелен фасул

В- омлет с гъби, или пилешко с броколи/картоф/ризото с гъби

Уикенда ще е леща за въглехидрат.

Общо взето 1100-1300 калории П80-90, Вгх низходящи 150-130-70, М 30

Едит:: Лично мен картофите и оризът ме отводняват и изчистват. Една от екстрите на менопаузата е задържане на вода в тъканите.
Другото което отводнява са коремните вариации. Абсолютно необходими при задържане на вода. Гениално е.
Питайте ИИ, ще потвърди.

Понеделник- цяло тяло с пудовка
Вторник- рамо+бицепс , корем
Сряда 8км кротко
Четвъртък- глутеус, корем
Петък- интервално тичане 7 км, и по-късно корем
Йога и мобилност всеки ден.
Утре ще е цяло тяло с пудовка
Неделя почивам

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 16:25 от Dez

# 476
Май правя гафове, защото не свалям. Видях движение надолу с цяло кило, но пак го набрах, може и вода да е. В неделя закусих с две класически палачинки с джем от малини, което е супер нередно, но не се сдържах. После тичах яки интервали, и не огладнях до късния следобед. Размених почивните дни, и почивах с в събота.
Вчера правих баница, и пак не се сдържах, и ометох 2 парчета след тренировката.
Два гафа за по-малко от седмица явно обръщат колата. Единственото решение е да спра да ги правя. Калорийно бях в зоната за задържане, но не може така.
Днес съм на яйца,  пиле, ориз басмати, класика, и ще държа фронта през уикенда. Вгх до 100гр.

Няма да съм в ротация, 4 седмици най-важни ще са тренировките, и ще се храня за да тренирам и възстановявам добре. На 29.10. съм на физически тест. Колкото по-малко тежа, толкова по-добре, но на 00 вгх не знам дали ще издържам, и няма да избия а преяждане после.

Не ми пречи и сама да си пиша тук, но поредни постове са против правилата.

# 477
Dez, ако трябва аз ще ти разкъсвам постовете. Чета те/ви с интерес, не се включвам понеже съм в плато, но и не ми се натиска драстично за 1-2 кг надолу.
Браво за интензивната тренировъчна програма! Аз не бих могла, нито като издръжливост и възстановяване, нито като съчетаване с работа. А какви са тези физически тестове? С каква цел?

# 478
Аз също ви чета с удоволствие, но не пиша, тъй като нямам нужда от трансформация. Доволна съм от тялото си за възрастта си (53 г.) и гледам да го поддържам в този му вид с разумно хранене, аеробика, йога, водна гимнастика и танци.
Искам обаче да попитам дали ползвате услугите на инструктор по спорт и хранене, за да ви изготвя и вероятно след време променя/напасва режим на хранене и тренировки. Имам син тийнейджър, който иска да тръгне на фитнес, но на мен това ми се струва безмислено без треньор, който да му изготви програма и да му покаже как правилно да изпълнява упражненията. Обаче понеже не съм запозната с фитнес тренировките може и да бъркам. Затова ви моля за съвет.

# 479
Моето мнение подкрепя твоето усещане. Правилното изпълнение е важно. Както плащаме за частни уроци по БЕЛ, математика и т.н., така и за фитнес. Знанието остава за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт