Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 10

• 35 817
  • 529
  •   1
Отговори
# 525
Хоп -троп познавам поне 10 човека стигнали то такава ескалация с набъбването на лигавицата от капки с ксилометазолин,не от млечни ...почнеш ли ги ,не може се откачиш без схема и пак е трудно.

# 526
  • Бургас
Хайде и аз в отбора на трансформиращите се Simple Smile или поне желаеща. Правих Декса скенер преди няколко дни,  основно за костна плътност,  но реших да видя и body composition. И се оказа, че едва ли не е жизнено важно да кача поне 2кг мускули (естествено повече - по-добре).
Аз не се имам за толкова слаботелесна или заседяла, но това е друг въпрос.
Изникна ми въпроса белтъчините, които трябва да приемам за тази цел 2г/кг ли да са или 40% от калориите (1700), че се получава голямо разминаване.
За ориентир - 155 съм висока, 47кг, 47г.
Какво мислите?
Тренировките са ясни, в смисъл поне 4 дни седмично съм в залата за силови.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 21:36 от sunny-n

# 527
  • Бургас/Пз
Съни, аз бих започнала със 100г протеин. Това си около 2г на кг. Ако до 3-4 месеца нямам резултат в покачването на мм , тогава бих увеличила протеина спрямо калориите.

# 528
Дух, аз нямам изтъняване на костта, проблеми с костите или венците. Поводът да се задълбоча в храненето спрямо денталната медицина беше, че принципно много, много рядко имам кариес (за 15 години 2), а сега на няколко места имам инициален кариес, който може да бъде реминерализиран и се наблюдава от зъболекаря ми. С правилната грижа и диета мога да ,,обърна мача". Вероятно и от хормоналните промени се е подпомогнал този процес плюс други фактори. Но факт е, че наистина започнах да се храня както се препоръчва в денталната медицина, имам и няколко книги вече по темата и съм сериозно впечатлена. Това са си класическите съвети по здравословно хранене, но с един бонус- правилният тайминг на храните и точно че не се изключва нито една група освен естествено захарта и белия хляб, високите въглехидрати. Млечните са на почит естествено, а аз преди имах периоди, в които ги изключвах, защото според мен това помага малко срещу целулит. Но като цяло и аз ям много и с удоволствие млечни, просто кога се ядат и как може да бъде оптимирано за здравето на зъбите. Ключови моменти от новите ми навици са: ям само 3 пъти на ден, макс 4 (или по-скоро 2 понякога), не пия кафе или пия много малко и винаги далеч от храна, ако снаквам, снаквам сирене със зеленчуци Grinning (страхотно е за зъбите: не само за костта, ами за емайла изобщо) или протеинов шейк почти без вглх, ям по-малко въглехидрати като цяло, но не съм изключила пълнозърнестите храни. Просто не 5пъти на ден. Вечер ям по-скоро нвд и като цяло спазвам традиционните съвети за здравословно хранене с допълнителните спрямо денталната медицина и като че ли намерих моето хранене. Като бонус свалих бързо едни кг, които ми бяха останали и трябваше да се махнат тази година. И си мия зъбите след всяко хранене-не само по 2 пъти, ами по 3 на ден. Това за мен си е метод за отслабване. Grinning

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 07:44 от Flowersintheair

# 529
Flowers, интересни неща пишеш.
Една вметка обаче- 5те хранения на ден са при двурззов тренинг. И едно от тях може и да е 2 моркова и/или протеин. Брои се като хранене, защото има метаболитен отговор, не че се храниш като за 5ма.

Със зъбите съм бетон, не съм виждала кариес от 2008, за цял живот имам 3. Два бяха още в България, преди 1998.
Изцяло спрях млечните през 2018 по необходимост, леко започнах да въвеждам през 2022, но си позволявам много рядко. Сега отново ги спрях. На зъболекар и дентална хигиена ходя религиозно, както и децата ми.

Аз и нямам избор, със силна непоносимост съм. Не желая да изпадам в подробности и спирам дотук.
Не са ми изпадали зъбите без млечни, нито съм ги спряла заради каприз или мода. Но по бащина линия целия ми род е със здрави зъби, спечелила съм от генетичната лотария.

Моята теория е, че хора които са захранени прекалено рано с кисело мляко и хляб имат различни проблеми в по-късна възраст. Но нито имам време да дълбая, нито изпитвам нужда да убеждавам някого.
Дори да искам да ям млечни- не мога. Та все тая.

Антибиотиците също увреждат зъбите, доколкото съм чувала. Нали сме със здрави зъби всички, не съм се интересувала. Рядко боледуваме, до антибиотици не стигаме. През 2022 пих, а преди това май...в България преди 300 години.

Общи условия

Активация на акаунт