Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 10

• 35 839
  • 529
  •   1
Отговори
# 510
Агент, който иска да върти очи, млечните в много отношения са неподходящи, да не кажа вредни.
И на мен ми се иска да ги спра - правила съм го и резултатът беше чуууден! Тогава обаче не гонех висок протеин и сега се чудя как бих достигала желаното количество без извара и скир. Толкова съм свикнала с тях…
Ето това ми е големия проблем и на мен, Vetrena! Ще се лиша и огранича от кисело мляко/кефир/етц., но от извара и скир вадя по 40-50 гр протеин дневно, което си е съществена част от приема.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 19:52 от Agent Provocateur

# 511
По принцип изварата и скира не ги водят толкова вредни. Когато бях на биорезонанс, а и по късно, при задълбаване в някакви практики и теории, допускаха скир и извара

# 512
^^^ Дух, на мен ми препоръчаха да ги огранича сериозно на базата на лек. преглед и анализ на моите лични здравословни симптоми и проблеми.

# 513
Разбирам, съжалявам, изпуснала съм причината.

# 514
  • 1st floor

А той ми рече изрично да ям минимум млечни, колкото и да ги обичам. Та така, месец без млечни, би трябвало да има положително въздействие и на хроничната ми кашлица през зимата.
Обожавам всички млечни! Но ако кажеш, че ще ме избави от същата тази кашлица, която и аз имам, бих се прежалила. Знам за какво говориш и е абсолютно мъчение!

# 515
Обожавам всички млечни! Но ако кажеш, че ще ме избави от същата тази кашлица, която и аз имам, бих се прежалила. Знам за какво говориш и е абсолютно мъчение!
Мъчение е точната дума, Непо и аз съм решила да се прежаля и да дам шанс на индийците (и китайците, защото и те подкрепят тази теза). В никакъв случай не бяха някакви хардлайнери и не ми обещаваха чудеса, но много категорично заявиха, че ако искам да редуцирам кашлицата, която ме мъчи с месеци всяка късна есен/зима, то трябва да третирам млечните като деликатес - по малко и рядко! Айрян със подправки е ОК, но 500 гр кисело + 200 гр извара/ден както правя аз не е . Същото за захарта (мед разрешават, интересно натъртиха да е стар мед). Същото за мазното. И за киселото (а кисело аз ям много и със същото удоволствие като млечните). И нищо студено!

PS А ММ като чу, че няма да консумирам млечни се върна от пазар със всичките ми любими сирена, извари, скир, гръцко кисело мляко + кефир. Как да не го убиеш с голи ръце, кажете ми!?!

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 18:22 от Agent Provocateur

# 516
  • 1st floor
Е, те са взели всички благинки в тоя живот! FlushedSatisfied Кисело, мазничко, студено, захар! Но бих пробвала зимата. Целогодишно не! Smiley Само 200мл кефир няма да прежаля, защото без него ВЦ-то се превръща в кошмар.

# 517
Аз, таковата, дано при вас се получи. Мъжът ми от около 5-6 години не консумира никакви млечни, ама никакви, плюс че силно ограничи глутена точно заради сополо и кашлица есен и зима. Казва, че сополите са по-добре, но аз не го виждам. Но има едно голямо НО ние имаме дете в градинска възраст, което постоянно носи нещо. Този месец вече две бактерии в носа лекуваме. Респективно аз не съществувам последния месец, сведена до обслужващ персонал на две изискващи деца. Излишно е да казвам как съм на никъде с храната и спорта и как съм на ръба вече да си събера багажа и да избягам някъде. В четвъртък тръгна на градина след седмица отсъствие, в петък в 10 часа правех план за тренировки и храна и ми се обадиха от градината, че е със сопол. Аз сопол НЕ ВИЖДАМ, в лабораторията сопол НЕ ВИЖДАТ,  лекарката даде бележка, че е здрав и спол НЕ ВИЖДА, но от частната градина няма да го приемат без тест за бактерия, който отнема 3-5 работни дни. Искам да се гръмна. Лягам уморена и саваната, ставам уморена и схваната, всичко ми изглежда празно, мрачно, еднообразно и поглъщащо ме.

# 518
Аз, таковата, дано при вас се получи. Мъжът ми от около 5-6 години не консумира никакви млечни, ама никакви, плюс че силно ограничи глутена точно заради сополо и кашлица есен и зима. Казва, че сополите са по-добре, но аз не го виждам. Но има едно голямо НО ние имаме дете в градинска възраст, което постоянно носи нещо. Този месец вече две бактерии в носа лекуваме. Респективно аз не съществувам последния месец, сведена до обслужващ персонал на две изискващи деца. Излишно е да казвам как съм на никъде с храната и спорта и как съм на ръба вече да си събера багажа и да избягам някъде. В четвъртък тръгна на градина след седмица отсъствие, в петък в 10 часа правех план за тренировки и храна и ми се обадиха от градината, че е със сопол. Аз сопол НЕ ВИЖДАМ, в лабораторията сопол НЕ ВИЖДАТ,  лекарката даде бележка, че е здрав и спол НЕ ВИЖДА, но от частната градина няма да го приемат без тест за бактерия, който отнема 3-5 работни дни. Искам да се гръмна. Лягам уморена и саваната, ставам уморена и схваната, всичко ми изглежда празно, мрачно, еднообразно и поглъщащо ме.

А мъжът ти пие ли някакви добавки, заради липсата на млечни и глутен в менюто си?
И как се чувства като цяло след годините без тях?
Питам, защото и на мен от година ми се налага да ги спра, заради непоносимост и автоимунно.

# 519
Не, не пие заради тях нищо. Пие нещо, но защото спортува активно. Аз и децата също не ядем млечни. На тях рядко им правя нещо със сирене, като мъфини или баница.
Отразява му се добре, носът му е една идея по-добре, имаше някакъв кожен проблем, който всяка зима му излизаше на хълбока. Преди две години направихме един противопаразитен курс, освен без млечни спряхме захарта, алкохола и глутена и пихме капки, мисля че от тогава не се е появявало онова нещо на кожата

# 520
А зъбите как са изцяло без млечни за толкова дълъг период? Аз в момента се храня изцяло според нуждите на усмивката ми и за мен това е ключов момент в цялата ми фитнес история. Grinning Един кариес преобърна вижданията ми за храненето или по-скоро ги намести.
Като бонус сякаш за първи път осъзнах колко по-млади изглеждат повечето зъболекари, които познавам (всички?). Текущият ми зъболекар е истинска мотивация. В този смисъл при мен тенденцията е обратна в момента-с убеждение съм увеличила млечните. Но все пак всеки има различни нужди.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 14:26 от Flowersintheair

# 521
Заради млечните стигнах до операция на лигавицата на носа. Не ядох повече от 4 години, нито са ми пострадали костите, нито зъбите. Освен ползи нищо друго не видях от спирането им. А обожавах млечни и си мислех, че това е най-лошото, което може да ми се случи и не можех да си представя какво ще ям. Изобщо не ми липсват. Сега от време на време си позволявам козе сирене или кисело мляко. Непоносимостта ми вече не е толкова тежка, но прекаля ли си знам, че ще имам бистър секрет от носа, ще ми сълзят очите, ще имам отоци, а ако прекаля и главоболие. Не пия добавки с калций, липси нямам. Не агитирам никого, споделям опит.

За операцията
Скрит текст:
Дълго време страдах от непрекъсната хрема, която варираше от бистра, до гъст секрет. Постоянни пристъпи на кашлица, главоболие. Ходих на всякакви лекари, лекуваха ме от какво ли не. Имах "алергия" към ягоди. Не ядох цяла година, но проблемите ми си останаха. Оказа се, че алергията ми е към млякото от мляко с ягоди JoyJoyJoy в един момент започна главоболие, което не се повлияваше от нищо, трудно ми беше да дишам особено нощем. Активен човек съм, спортувам 5-6 пъти седмично и това много ми пречеше. Ходих на безброй УНГ, изписваха ми все по-силни и по-силни капки. Накрая стана непоносимо и отидох при поредния УНГ, който ме изпрати на скенер и се оказа, че лигавицата на носа ми е толкова набъбнала, че има косъм разстояние през който да дишам. Спешна операция. Питам го от какво е провокирано, случвало се. Оперираха ме, проблемът се оправи, но тогава започнах да чета и на принципа проба-грешка установих колко зле ми се отразяват млечните. Спрях ги на секундата, а толкова ги обичах Sad Ако тогава знаех, това, което знам сега никога не бих се оперирала, но...

# 522
Много благодаря на всички, които споделят личен опит с елиминация/редукция на млечните - положителен или отрицателен!

В семейството ми винаги се е консумирало огромно количество млечни - от най-ранно детство помня, че сирене и кисело мляко се слагаха на масата 3/дневно, прясно всяка седмица се носеше с дамаджани селско, от щастливи обичани крави пасли на полето. Което изобщо не ми пречеше да имам проблеми със зъбите, да не споменавам счупванията си - 3 крака/4 ръце/ребра/етц. Вярно, че и аз не бях мирно и кротко дете.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 17:59 от Agent Provocateur

# 523
А при мен млечните водят до хроничен запек.
След като рових за информация разбрах, че при непоносимост към лактоза, се получава разтройство, а при непоносимост към самия белтък в млякото / казеин и др като при мен / - запек!
И, въпреки, че ги обожавам, спрях ги на момента!
Сега наблюдавам резултата, че съм в критическа и костите са уязвими.

# 524
А зъбите как са изцяло без млечни за толкова дълъг период? Аз в момента се храня изцяло според нуждите на усмивката ми и за мен това е ключов момент в цялата ми фитнес история. Grinning Един кариес преобърна вижданията ми за храненето или по-скоро ги намести.
Като бонус сякаш за първи път осъзнах колко по-млади изглеждат повечето зъболекари, които познавам (всички?). Текущият ми зъболекар е истинска мотивация. В този смисъл при мен тенденцията е обратна в момента-с убеждение съм увеличила млечните. Но все пак всеки има различни нужди.
По принцип има тези, които твърдят, че млечните теглят калция от костите, а не го образуват.

Общи условия

Активация на акаунт