Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 61 206
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Знам , ме надали е подходящо , но да питам -позлвам през вечер ретинол на медик8 , може ли да включа третиноин веднъж седмично ?

# 586
  • София
Аз ползвам тези слънцезащити, като кремът на Виши ми е най-добре на мазната кожа, но и този на скинциклопедия става.

# 587
Аз съм със смесена към мазна кожа и слънцезащитите, от които съм най-доволна в градска среда дори през горещите дни, са Ultra Violette Supreme Screen SPF 50+ и Mania Holic Sunscreen Pack SPF 50. Хидратират прекрасно, не ми причиняват кир ефект и засега ме пазят успешно.

За море и планина използвам друго.

# 588
  • Mostly in my mind
25 % на всичко в сайта. https://nichebeautylab.com/

# 589
  • Пловдив
какво препоръчваш?

# 590
  • Mostly in my mind
Ползвам вит С и белия ретинал на Терамид. И от двата съм много доволна. Simple Smile

# 591
  • Варна
От Ницше вит“С на Терамид, белия ретинал, медните пептиди също са много харесвани, противокосопадния серум на TL и техния серум с 10% урея. Много ми харесва и серумът им за мигли - не дразни очите.

# 592
Скрит текст:
Знам , ме надали е подходящо , но да питам -позлвам през вечер ретинол на медик8 , може ли да включа третиноин веднъж седмично ?
Не мисля, че е подходящо и вероятността от раздразнение се увеличава - няма смисъл. Измажете си ретинола и след това въведете третиноин. При ретиноидите пресилването с количество/честота на употреба НЕ е равно на по-бързи/по-добри резултати.

# 593
А реално трябва ли да се преминава към по-висок процент/третиноин или по-често слагане ако съм доволна сега и нямам акне. Използвам ретинАл 0.2% два пъти седмично. Да мисля ли да го вкарвам да е три пъти седмично, или като свърши да пробвам по-висок процент на някоя марка?

# 594
hoaxy, от моя опит, по-честата и консистентна употреба на по-нисък процент ретиноид, с който кожата е свикнала и се чувства добре, дава по-добри резултати в дългосрочен план. Щом сте доволна и имате добри резултати - продължете с този процент и постепенно увеличете броя пъти седмично, в които нанасяте, вижте как ще е. Според мен, вдигането на процента или преминаването на по-силна форма на ретиноид е оправдано, когато след 3-4 месеца консистентна употреба на по-слаб такъв, няма промяна в състоянието на кожата.

# 595
  • Mostly in my mind
А реално трябва ли да се преминава към по-висок процент/третиноин или по-често слагане ако съм доволна сега и нямам акне. Използвам ретинАл 0.2% два пъти седмично. Да мисля ли да го вкарвам да е три пъти седмично, или като свърши да пробвам по-висок процент на някоя марка?
Кой ретинал 0.2 ползвате?

# 596
На The Ordinary.

# 597
  • София
Аз пък често сменям третиноин и ретинал. Когато кожата ми се пресуши и започне да се лющи от трета, преминавам на ретинал. 5 от 7 дни съм на тези ретиноиди.

# 598
Хич не съм сериозна с тези продукти Simple Smile Значи мазах няколко пъти с Акнелийз - най-слабият и бях тотално окей. Последните дни се върнах към този серум и го нанасям всяка вечер - да речем 3-4 дни. Хидратирам уж добре, но кожата на лицето ме сърби. Възможно ли е да е от него? Нямам лющене и зачервяване.
https://www.notino.bg/la-roche-posay/retinol-regenerirassh-serum … ImeRoCgYEQAvD_BwE

# 599
  • пустинята Гоби
Спре го за седмица и ще разбереш. Мен никога не ме е сърбяло лицето, понякога кожата ми се чувства като излагана на слънце, тогава спирам третиноина за няколко дни и после продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт