Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 61 191
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Слагам вит Ц-то ,потупвам да попие  и още докато е влажно слагам серум,крем ,УВ и после ББ крийм.

# 616
Здравейте,
Как редувате бакучиола и ретинола и кое е по добрият продукт? От прочетеното знам, че бакучиола е форма на ретинол и сега съм с ретинол 1% и си мислех като го свърша да започна с бакучиол.

Ох и аз се опъпчих под брадата от третиноина, по лицето нямам, което е интересно.

Диоптъра ми си е същия от 30 години, а какво ли не съм мазала около очите. Сега съм на ретинол и бакучиол. Не, че мнението на един човек е миродавно, но все пак предвид, че масово се произвеждат, ще е странно. Има хора с чувствителни очи, които нищо не могат да мажат, но това е друг проблем, не е свързан с диоптрите.

# 617
Бакучиолът е слаб и е по-скоро за лятото, защото не е фоточувствителен - може и през деня да се маже.
По-добре продължи с ретинал.

# 618
  • пустинята Гоби
Ето този крем мажа в момента около очите, иначе слагам третиноин, но понякога правя паузи.

# 619
  • София
Може ли да препоръчате хубав продукт с бакучиол? Ходя на лазерна епилация и не мога в момента да използвам ретинол.

# 620
# 621
Момичета, благодаря ви Heart
Ще пробвам вашите методи за справяне с кир ефекта Grinning

# 622
Много ми препоръчаха крема с бакучиол на Transparent Lab, но отзив ще дам като го изпробвам. От тестер съм пробвала няколко дни бакучиола на Avene, но ми беше тежък и мазно стоеше.Може би е подходящ за суха кожа и за зимно време, аз го пробвах през едно лято с идеята да замествам ретинала. Тогава още се твърдеше, че през лятото не е добре да се ползва ретинал/ретинол, което вече се знае, че не е така освен за първи опит.

# 623
  • в Кошера
Може ли да препоръчате хубав продукт с бакучиол? Ходя на лазерна епилация и не мога в момента да използвам ретинол.

# 624
Здравейте дами! Изчетох цялата тема и съм тотолно объркана.
Ще помоля за помощ ако на някоя от вас и се занимава разбира се.
На 47г. съм с нормална към мазна кожа, излиза понякоя пъпка от време на време покрай МЦ, имам и бледо пигментно петно над горната устна. До сега съм ползвала серум с вит. С, вечер, през деня крем с вит. С закупен от козметичката ми. Сега съм заменила серума с бакучиол, но ми се иска да пробвам и ретинол.
Кожата ми не е с равномерен тен и няма свежест. Какво бихте ми препоръчали? Продукти, редуване всичко би ми било полезно.
Този продукт дали е добър за целта?
https://bg.svr.com/products/a-ampoule-lift

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 17:33 от Ze-ze

# 625
  • Варна
То въпросът не е дали на нас ни се занимава, а дали на вас ви се занимава. Въвеждането на ретиноид изисква наличието на установена рутина. Почистване, хидратация, слънцезащита правилно прилагани и достатъчни.

От аптечните за начинаещ  безпроблемен продукт е ENDOCARE Renewal Retinol serum. не е слаб и е подходящ за ЕГН-то.

# 626
Благодаря за препоръката въпреки нотката на сарказъм!

# 627
Бакучиол според моя опит нищо не върши.

# 628
Ze-ze, според мен за начинаещ с ретинол добър продукт е серумът на CeraVe. Съдържа също ниацинамид (също помага за равен тен и блясък) и серамиди. Но най-доброто му предимство е, че не води до раздразнения, освен ако нямате непоносимост към някоя от съставките.

# 629
  • Пловдив
Ако е този съм го ползвала, добре ми се отрази, да ..и аза съм със смесена кожа и склонна към опъпчване около МЦ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт