Скъсена шийка

• 2 819
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Ами съжалявам... За мен е несериозно да ви отпраща в но шпа и магнерот, след като сте с непоносими болки

Страх ме е… Ако се роди в 18 та седмица има ли шанс да оцелее?

# 16
Отидете в спешното, проследяващата явно не ви обръща достатъчно внимание.

# 17
  • София
Няма шанс в 18та. Та вместо на нас да задавате въпроси, една чантичка и към спешното

# 18
Здравейте!
Бременна съм в 21 г.с.
Шийката ми е 30мм.
Според Вас има ли нещо притеснително в този размер на шийката?
Благодаря предварително

# 19
Нормална дължина е, не го мисли. Проблем е само скъсяване под 25 мм преди 24 г.с.

# 20
Нормална дължина е, не го мисли. Проблем е само скъсяване под 25 мм преди 24 г.с.
Благодаря за отговора от сърце!
Благословени празници 🍀

# 21
Здравейте! И аз съм със скъсена шийка и с конизация. Бременна съм в 10та седмица . Шийката ми беше 3 , сега е 2,3мм и след седмица ме викат за серклаж. Пия магнерот, слагам циклогест и бия пролутекс.
Надявам се да издържа до сряда.

# 22
и аз съм със скъсена шийка от 18 г.с. от 44мм падна на 32, в 19г.с. беше 30мм, а в 24г.с. 31мм, и бях се успокоила малко, но вчера на прегледа (29+2г.с) се е скъсило още по вече 25мм и имам фунелинг, строго лежане ще е , не ми направиха серклаж в 18г.с. тогава доктора каза, че няма нужда, но нещата се влошиха не знам кое е правилното, но съм притеснена много имам голям риск от преждевременно раждане 😢

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 14:46 от Джании

# 23
и аз съм със скъсена шийка от 18 г.с. от 44мм падна на 32, в 19г.с. беше 30мм, а в 24г.с. 31мм, и бях се успокоила малко, но вчера на прегледа (29+2г.с) се е скъсило още по вече 25мм и имам фунелинг, строго лежане ще е , не ми направиха серклаж в 18г.с. тогава доктора каза, че няма нужда, но нещата се влошиха не знам кое е правилното, но съм притеснена много имам голям риск от преждевременно раждане 😢

Имам същата ситуация
кажете ми, прегледаха ли ви вагинално шийката на матката?

# 24

Имам същата ситуация
кажете ми, прегледаха ли ви вагинално шийката на матката?

да всеки път ме преглеждат вагинално

# 25
Здравейте. Какви дози слагате утрогестан или ЦИКЛОГЕСТ за шийката и да не се скъсява бързо.

# 26
Здравейте. Какви дози слагате утрогестан или ЦИКЛОГЕСТ за шийката и да не се скъсява бързо.
Здравейте слагах 3х2 Утрогестан 14 седмици

# 27
Здравейте,
при тези от вас, при които са мерили шийката едновременно с трансабдоминален и трансвагинален ехограф, каква разлика показват измерванията?
Мерили са ме и по двата начина, но различни специалисти и в различни дни, та искам да се ориентирам по-точно.

# 28
Здравейте,
при тези от вас, при които са мерили шийката едновременно с трансабдоминален и трансвагинален ехограф, каква разлика показват измерванията?
Мерили са ме и по двата начина, но различни специалисти и в различни дни, та искам да се ориентирам по-точно.
Същия ден двама различни лекари измериха с Трансабдоминален беше 25мм с Трансвагинален 32-34 мм
Колко измериха вашия?

# 29
Същия ден двама различни лекари измериха с Трансабдоминален беше 25мм с Трансвагинален 32-34 мм
Колко измериха вашия?
В 32 г.с. с трансвагинален - 29, но няколко дни по-късно с трансабдоминалния - 20мм, което разбира се силно ме притесни.

Общи условия

Активация на акаунт