Скъсена шийка

• 2 817
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Същия ден двама различни лекари измериха с Трансабдоминален беше 25мм с Трансвагинален 32-34 мм
Колко измериха вашия?
В 32 г.с. с трансвагинален - 29, но няколко дни по-късно с трансабдоминалния - 20мм, което разбира се силно ме притесни.
Както ви казах при мене беше същото, толкова много се стреснах, че отидох за 3 то мнение и третия лекар измери трансвагинално 34мм, даже сега и за 4то мнение отидох там трансвагинално 35мм и извода ми е трансабдоминалния не е верен

# 31
Моя лекар ми е обяснил, че най- точно е измерването вагинално, защото с ехограф на корема се притиска и натиска шийката и така изглежда дълга и дават грешно описание и размер. Затова най, най точно е трансвагинално и да няма форма на фуния. Защото ако започне да образува тази форма , предстои скъсяване и разкритие   
Успех

# 32
  • София
Точно така, гледа се само вагинално, с коремен не са точни измерванията. Моята АГ ми е измервала на всеки преглед вагинално, прави го превантивно защото много бързо се случват тези неща, с първата бременност имах фуния и скъсяване, с втората в началото имаше малко скъсяване, но с повечко почивка, пиене на колаген, Алер@кт, навън разходки само с колан добутахме до почти 4см по едно врем, но и разположението на бебето беше различно, почти в края на 8я се обърна надолу с главата и не ми тежеше изобщо

# 33
Точно така, гледа се само вагинално, с коремен не са точни измерванията. Моята АГ ми е измервала на всеки преглед вагинално, прави го превантивно защото много бързо се случват тези неща, с първата бременност имах фуния и скъсяване, с втората в началото имаше малко скъсяване, но с повечко почивка, пиене на колаген, Алер@кт, навън разходки само с колан добутахме до почти 4см по едно врем, но и разположението на бебето беше различно, почти в края на 8я се обърна надолу с главата и не ми тежеше изобщо
Моля да споделите кой колаген сте приемали и за какво точно беше назначен. Ще се радвам да покажете на коя марка, по колко на ден и до коя седмица.
Благодаря ви 🙏🍀

# 34
  • София
Ето този, има го и в ДМ мисля. Не ми го е назначавала лекарката, а аз още след първата бременност проучвах с какво може да си помогнем за шийката и на доста места се споменаваше че колагена помага, все пак шийката е мускул, когато споделих на АГто ми каза супер, пий може да е само от полза. Пиех дневната доза и го пих до края на бременоста. Другото важно е което и споменах нагоре Алер@кт, за който мисля че бях намирала и проучвания, там съставката е α-липоева киселина/Acid а-lipoic. Колана ( то са всъщнот като гащи на Cariwell) държи корема и когато се движите няма натиск на шийката.

https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%85%D0%B8%D0%B4% … -140-%D0%B3.12142

# 35
Благодаря ви, ориентирах се и аз че трансабдоминалния дава по-ниска стойност, но никъде не открих колко точно, а тъй като от близо 2 седмици имам доста чести контракции определено се притесних.
Отделно зная че и напълнеността на пикочния мехур също оказва влияние върху измерването.
Моят АГ за съжаление не измерва трансвагинално, колкото и да ми се иска, затова ходя и за второ мнение, но нямам скорошен час.

Общи условия

Активация на акаунт