Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 659
  • 723
  •   1
Отговори
# 210
  • Велики Преслав
Джорджия, аз съм имал пералня с четки и никога не съм я чакал. Той четковия двигател (специално при пералните) е за продължителен режим на работа.

# 211
Джорджия, аз съм имал пералня с четки и никога не съм я чакал. Той четковия двигател (специално при пералните) е за продължителен режим на работа.
Може, не споря, защото не разбирам.
Един техник така ми беше казал, когато го питах дали трябва да изчаквам между циклите. Бях още със старата пералня, но и тя не беше с четков мотор, та аз от време оно не чакам.

# 212
Благодаря ви Simple Smile
Ще си ги пускам тогава.

# 213
  • София
Както дойде, не изчаквам целенасочено.

# 214
Взех си Bosch WGG244A0BY, защото дотолкова стигнаха средствата.
Някой с впечатления от модела? Съвети за програмите и т.н.?

# 215
Взех си Bosch WGG244A0BY, защото дотолкова стигнаха средствата.
Някой с впечатления от модела? Съвети за програмите и т.н.?
Честита и със удоволствие да се използва.
Пералнята си е добра, не знам защо пишете това зa средствата.
За всичко останало си прочетете упътването - най-вече таблицата с програмите и съвместимите им функции, защото Вашите дрехи и материи са си Ваши и не можете да разчитате на "някойси" как пере.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 23:11 от petiaivanov

# 216
Благодаря Ви!

Не съм слагала Калгон на старата ни пералня, изкара 14 години, но водата е варовита.
Какъв Калгон или друг препарат ползвате и как поддържате "здравето" на пералнята.
Всякакви съвети за справяне с космите също ще са ми полезни, защото имаме куче с твърд косъм и нямат чистене.
Четох за кърпички и топки, които улавят мръсотиите, космите, но ще съм щастлива да споделите своят опит.

# 217
Благодаря Ви!

Не съм слагала Калгон на старата ни пералня, изкара 14 години, но водата е варовита.
Какъв Калгон или друг препарат ползвате и как поддържате "здравето" на пералнята.
Всякакви съвети за справяне с космите също ще са ми полезни, защото имаме куче с твърд косъм и нямат чистене.
Четох за кърпички и топки, които улавят мръсотиите, космите, но ще съм щастлива да споделите своят опит.
Здравето се поддържа с омекотяване на водата при много варовита, избягване на течни перилни препарати и омекотители най-вече.
Почистване на уреда веднъж на 2-3 месеца с прахообразен почистващ  препарат за перални, като например тези на K2r или HG. Течните почистващи не вършат същата работа.
Отделно, веднъж месечно пералнята се почиства, като се пуска да пере празна на програма за памук на 60 градуса, а в чекмеджето се сложи една лъжичка прахообразен препарат за бяло пране.
За космите не знам-освен да си почиствате дрехите с лепящи ролки преди да ги сложите в пералнята.

# 218
Сипвам една капачка и не го гълта веднага, следя и виждам после бистра вода на мястото му. Освен омекотитела взима и праха от първото отделение-както написах взима всичко дето има в чекмеджето. Ще почистя дюзите, исках мнение от собственик на такава, дали пълни с налягане или си тече кротко и тихо като при мен?
  трябва да взима препарата от чекмеджето по-силно не просто да тече кротко. Аз съм със Самсунг, а омекотителя трябва да го вземе, когато му е времето, а не в началото. Може проблема да е в тръбата отзад от където влиза водата, там има една миниатюрна мрежа може да се е запушила и затова така да пълни едва-едва. Ако
решите пишете ми на лично да не спамим темата.

Ще купя днес нов захранващ маркуч за най-лесно, ще видя и филтъра, но се притеснявам да не е повреда в уреда нещо.
Ще пусна и програмата за почистване на пералнята!
Ясно ми е кога трябва да взима омекотитела...ама да подлизва чак до отделението за предпране е странно! До сега пера моите дреки на dark, днес ще пробвам друг цикъл, за да елиминирам и това, и остава да е повреда...
п.п. Какво значи да не спамим в тема със заглавие като нашата?

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 02:46 от Iezekil

# 219
Струва ми се излишно да купувате нов маркуч. Просто го почистете, както откъм крана за вода, така и откъм пералнята.
Да не би отделението за омекотител да е запушено, че да прелива и подлизва встрани? Нивелирана ли е добре- в смисъл, че тя може да стои стабилно без да се клати, но в същото време да е под наклон.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 08:01 от petiaivanov

# 220
Да не би отделението за омекотител да е запушено, че да прелива и подлизва встрани?
Със сигурност не можем да се разберем нещо с Вас Simple Smile  Но вадих цедката и маркуча, нямаше запушвания.
 Да докладвам - извадих чекмеджето и я пуснах.
-  Първо пускане на вода - в отделението за предпране въпреки, че мига индикация за основно пране! До тук не е драма, устройва ме, понеже отделенията са плитки, а ползвам старите "не концентрирани прахове", така че ще зареждам въпросните 150гр. прах в двете отделения...така и така не се събират в основното само.
- Второто пускане на вода е в основното отделение, обаче прикапват по 1-2 дюзи и в останалите отделения. От там и взимането на омекотитела. Няма подлизване, направо си прикапват.
 Явно има проблем - остава да я отворя и разуча, евентуално да сменя клапана с надежда, да не е програматора нещо бъгав... иска ми се да разглобя и кутията на чекмеджето, но с толкова скъпа и нова пералня до сега не съм си играл..

# 221
  • София
Няма ли гаранция?

# 222
Първо пускане на вода - в отделението за предпране въпреки, че мига индикация за основно пране! До тук не е драма, устройва ме, понеже отделенията са плитки, а ползвам старите "не концентрирани прахове", така че ще зареждам въпросните 150гр. прах в двете отделения...така и така не се събират в основното само.
- Второто пускане на вода е в основното отделение,
Това е нормално — да не кажа всички, но повечето перални така правят.
Първо пускат вода в отделението за предпране (без значение, че е зададена програма само за основно пране), а основното количество вода тече в отделението за основно пране.

Перилния препарат го поставям само в отделението за основно пране.

Обаче за прикапвания на дюзи в съседни отделения не мога да коментирам. Да не би някое маркуче/уплътнение да се е разместило и от там да е този проблем?

# 223
Да не би отделението за омекотител да е запушено, че да прелива и подлизва встрани?
Със сигурност не можем да се разберем нещо с Вас Simple Smile  Но вадих цедката и маркуча, нямаше запушвания.
 Да докладвам - извадих чекмеджето и я пуснах.
Първо пускане на вода - в отделението за предпране въпреки, че мига индикация за основно пране! До тук не е драма, устройва ме, понеже отделенията са плитки, а ползвам старите "не концентрирани прахове", така че ще зареждам въпросните 150гр. прах в двете отделения...така и така не се събират в основното само.
- Второто пускане на вода е в основното отделение, обаче прикапват по 1-2 дюзи и в останалите отделения. От там и взимането на омекотитела. Няма подлизване, направо си прикапват.
 Явно има проблем - остава да я отворя и разуча, евентуално да сменя клапана с надежда, да не е програматора нещо бъгав... иска ми се да разглобя и кутията на чекмеджето, но с толкова скъпа и нова пералня до сега не съм си играл..
Ами не знам защо така не се Beersдоразбираме
--- Така трябва да бъде
---  проблем
---  радвай се на цената, Самсунг са евтини перални; там където свършават цените на Самсунг, други едва започват  Blush Blush Blush

# 224
  • Sofia
Здравейте! Моля за съдействие при избор на пералня. Двоумя се между AEG L9FBB49B и BOSCH WGB256A0BY, 10 кг, 1600 об/мин, i-DOS. Ще съм благодарна да изкажете мнение за тези, както и да предложите някоя друга, която смятате за по- добра. Бошът е таванът на бюджета, който съм си определила. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт