Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 499
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
  • Pazardjik
Боботоо ,обърни чекмеджето за праха и омекотителя отдолу трябва да има 2 кръгчета със стрелки. Едното е годината, другото месеца. Аз имах такава преди години, беше 2006, пенсионирах я работеща перфектно.

# 166
  • оттам, откъдето започва България
И на AEG така е отбелязано на чекмеджето. Не знаех, че и на другите марки отбелязват месец и година на производството по този начин.

# 167
  • Велики Преслав
Дами, това на чекмеджето е датата на самото чекмедже. На казана има друга дата, на платките друга и на мотора друга. Инфо за точната година на коята уреда е бил готов само по сериен номер.

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 22:40 от Васил Василев

# 168
  • Sofia
Трябва ми спешно пералня с по-малка дълбочина и се двоумя между тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 2636-N-S/p/680126
и
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew6sn426wi
Ще съм благодарна за всяко мнение.

# 169
Трябва ми спешно пералня с по-малка дълбочина и се двоумя между тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 2636-N-S/p/680126
и
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew6sn426wi
Ще съм благодарна за всяко мнение.
Мисля че Electrolux e за предпочитане.

# 170
Така. Стига толкова съм правил експерименти. Оказва се, че при нашето AEG L7FEC41PS автоматичното регулиране на времето на пране нещо не работи както трябва, поне според мен. Първо си мислех, че е от количеството пране - взех кантар и тегля прането. Оказва се, че ние трудно достигаме до 5 кг. пране. Обикновено пускам около 4. После започна играта с перилния препарат - прахообразен. Оказа се, че това оказва влияние на времето за пране. Ползваме Тайд за цветно. На пакета пише 105 мл. препарат за 4 - 5 кг. слабо замърсено пране. Аз намалих дозата до 40 - 50 мл. Не прави пяна, и при центрофуга също не изкарва пяна на люка. Няколко пъти пералнята сама си намаляше времето, както е редно. Един ден пак си я следя - намаля времето на програма памук на около 2 ч. Всичко точно и след малко БАМ отива на 3+ часа и толкова време пере. Говорим за малко под 4 кг. пране микс, слабозамърсено, предимно памук и перилен препарат около 40 мл. Последвах съвети от тук и започнах сам да си нагласям времето. Сега вече за такова пране пускам програма памук, с бутона намалям на два пъти времето и добавям две плакнения. Така се получава малко над 1 ч. и 40 мин. време за пране. Което за мен е удовлетворително. Прането излиза добре изпрано. Понякога ползвам и Микс 69 с добавени изплаквания и регулиране на желаната температура. И по този начин вече се сработихме както трябва с пералнята Simple Smile
Сега съм купил нов перилен препарат - ДАШ за цветно. Там на опаковката пише други количества перилен препарат, че се ползват. И там малко ще се заиграя докато нацеля правилната доза Simple Smile

# 171
Писарев, програма Еко ли ти правеше тези въртели с времето на пране?

# 172
Мен най-много ме устойва за пълна пералня - Памук на 40 или 60 градуса с 1 път съкращаване на времето 1:47-1:53 часа и са си изпрани и изплакнати перфектно.
За половин пералня Микс 69 без нищо да добавям.

# 173
Писарев, програма Еко ли ти правеше тези въртели с времето на пране?

Не. На програма Памук. Програма Еко на пералнята не съм я пускал.
Мен най-много ме устойва за пълна пералня - Памук на 40 или 60 градуса с 1 път съкращаване на времето 1:47-1:53 часа и са си изпрани и изплакнати перфектно.
За половин пералня Микс 69 без нищо да добавям.
При мен програма Памук е два часа и петдесет и няколко мин. Като я намаля веднъж става два часа и десетина мин., колкото ми го намаля и автоматично пералнята, когато сработи де 😁 С второто намаляне става час и малко.
И друго което забелязах, което предполагам е логично, е че като ползваш ръчно намаляне на времето, автоматичното не "работи".

# 174
Интересно ми и , ако се сложи само една дреха или много малко пране (под 1 кило) дали пак ще пере 3 часа . Според мен това време е програмирано за максималните  килограми , а доколкото разбрах слагате само около 1/2 от тях , в такъв случай поне според мен трябва и времето да е с 1/2 по- малко .

# 175
Има някаква зависимост с количеството пране и количеството перилен препарат, който ползвам. Мисля, че влияние оказва и размера на самите дрехи. Имаме малчуган, като основната част от прането са негови неща - дребни са още. Мислех, че сме уцелили кое как до последния път, когато ми увеличи времето. Тогава ако не се лъжа сложих един спален комплект от детското легло с останалото пране. Беше нов и исках да мине през пералнята преди да го ползваме. Затова предполагам, че и размера на дрехите влияе по някакъв начин. До сега не сме слагали повече пране от 5 кг. със сигурност. Коша ми за пране пълен хубаво до горе едва побира 5 кг. наскоро го установих. Никога не чакаме да се напълни. Но вече доста време се занимавам с това и честно - започна да ми омръзва. Затова ще си цъкам с бутоните и ще нагласям както на мен ми е удобно. Няма да чакам пералнята да решава 😁

# 176
Важен е крайният резултат. Пери си както ти е удобно.
На мен не ми се наглася нищо, освен ако не бързам.  Оставям ги машинките и си излизам. Да се оправят сами Simple Smile

# 177
Аз дозирам на ръка препарата и съм забелязала, че хавлиени материи искат най-малко, чаршафи средно, а шарените дрехи най-много. Та зависи и от материите определено, не само от теглото.

# 178
  • оттам, откъдето започва България
При включване на бутон допълнително плакнене също се удължава програмата.

# 179
  • до най-прекрасния мъж
За пералнята не съм забелязала да има отношение размера на дрехите, но за сушилнята определено има. На детето ги суши много по-бързо.
Всяка допълнителна екстра увеличава времето - допълнително плакнене, бутон за петна и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт