Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 574
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Сериозно ли давате толкова пaри за пералня?  

Пералня за 5000 лв. и 1 500 лв няма никаква разлика..

Купувайте 9,10 кг до 1500лв. Не си давайте излишне пари

# 466
Вижте и тази
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwi860-wcs-pwashandtdosand9kg
На страхотна цена е в момента, защото този модел се заменя с юбилеен по случай 125 години Миле, който има бонус Пара.
Купих същата преди две седмици.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 23:48 от Не се сърди, човече

# 467
Втората- wcr860

Скрит текст:
Aко качеството е безупречно и нямаш поне едно 20 години абсолютно никакви проблеми с машината, то тогава наистина би си заслужавало цената.

Но ако почне да трака барабана на втората третата година,
Скрит текст:
това че няма да ти мачка дрехите центрофугата и има повече програми и е енокс, няма да ти върне нервите по занимаването със сервизи

И малко по спокойно. Хората изразяват мнение. Всеки има такова правилно или не
Точно това няма как да се случи Simple Smile

# 468
Петя дано е така. Ако ми гарантираш безупречна работа без проблеми, главоболия и изгорели платки и 10 000 лева да даде човек за Миле или АЕГ, ако няма да пипа нищо

Но ако ще трябва да се занимавам със сервизи, не благодаря

И Беко може да ми ги осигури  Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 16:23 от dsfds

# 469
Петя дано е така. Ако ми гарантираш безупречна работа, без проблеми и главоболия и 10 000 лева да даде човек за Миле или АЕГ, ако няма да пипа нищо

Аз точно така бях с това Зануси .. 15+ години само профилактика няколко пъти и маркучи .. а е тормозено доста.Сега гледам на чекмеджето пише 2006г (взимано е от безмитните, когато ги имаше)
Затова идеята ми е да дам повече пари УЖ за по-безпроблемно ползване.

Пример имам климатик Митсубиши (heavy industries) - който 10+ год е само на профилактика(и то 1-та му я направих на 5-та година), имам и китайче Gree : е още в гаранция го посетиха 10-на пъти за какво ли не, имам и Дайкин (чешки) и той не дава ядове 10г поне

# 470
Забравих за изгорелите платки: включвайте ги през защити де.

Искам да мога да си регулирам градусите през 10, оборотите през 100, да има опция против петна, да има предпране, центрофугата да е на степени, да може да се пуска допълнително вода и изплаквания, да има интелигентно източване на водата, да има отложен старт и програма за пране на връхни дрехи, д аима опция против намачкване..... Само това искам, защото искам да искам  Simple Smile

# 471
мнения относно ФИНЛУКС?

# 472
Аз съм и малко консервативна. Много от екстрите и новостите просто не ми трябват и не ги искам изобщо. Това wi-fi, автоматично дозиране, регулиране на температурата през 10 градуса, регулиране на оборотите през 100 и прочее за мен са безполезни изгъзици.
Искам да пере добре, да плакне добре, да не мачка и разваля дрехите, да е стабилна, ако може да е тиха, да е с голям барабан, да е аквастоп... Такива стандартни работи.

# 473
И аз съм като petiaivanov, добавям и да върти барабана след като приключи, че у нас сме заплеси и ми е важно 😁

Извинете, че малко офтопик, но какъв прахообразен перилен препарат ползвате? Аз лично дълго време перях с един италиански, концентриран, но нещо много поскъпна изведнАж (700г за 21.55лв/ 12г за 5кг пране, а цената му беше почти наполовина преди година.. ), та се чудя на какво да заложа. Искам да избегна течните максимално.

# 474
wi-fi го намирам за много полезна функция в селската къща - местата извън столицата, големите градове и околностите им буквално подивяват от години и няма ни транспорт, ни майстори, та в някои случаи поне диагностика и преценка може да се направи на уред от разстояние, а после вече да се мисли как ще се транспортира, ако се налага ремонт. А някои софтуерни проблеми могат да се решат и от разстояние от специалист, но не и от мен. Аз повече за тази цел го оценявам, но и за ползването и наблюдението никак не е лошо.
Ти, ЧС, си инженер, за теб може да е по-лесно да се усетиш за естеството на някой проблем, ако и да не ти е тясна специалност, ама ние с гайдите що да правим, ммм? Simple Smile

# 475
И аз съм като petiaivanov, добавям и да върти барабана след като приключи, че у нас сме заплеси и ми е важно 😁

Извинете, че малко офтопик, но какъв прахообразен перилен препарат ползвате? Аз лично дълго време перях с един италиански, концентриран, но нещо много поскъпна изведнАж (700г за 21.55лв/ 12г за 5кг пране, а цената му беше почти наполовина преди година.. ), та се чудя на какво да заложа. Искам да избегна течните максимално.
Ariel за цветно и Персил за бяло, като на Персил-а предпочитам перлите. Всичките са концентрирани.

# 476
Петя дано е така. Ако ми гарантираш безупречна работа без проблеми, главоболия и изгорели платки и 10 000 лева да даде човек за Миле или АЕГ, ако няма да пипа нищо

Писах вече по темата,  но да повторя.
Предишната ми пералня беше Беко.
Сега съм с Мийле , немско производство/ има и производство в други страни/
Абсолютно нищо общо нямат двете перални.
За мен критерий например е възможността да се изпере яке от пух без сплъстяване. Беко ми развали няколко такива, въпреки че използвах щадяща програма и топки в барабана.
Петна изкарваше само ако предварително третирам.
Мийле перфектно изпра якета от пух и станаха като нови. Петната излизат без третиране, много тиха и почти не се чува,  мога да изпера и 2 тениски само с отделна програма. Мога и още много разлики да  посоча, но да спрем до тук. Така че, не, не е едно и също. Личен опит.

# 477
  • до най-прекрасния мъж
Аз замених Електролукс нисък клас с АЕГ среден клас. Разликата е огромна, а са машини от една група. Така че, никой не може да ме убеди, че евтината пералня прави същото като скъпата. Ами НЕ! Скъпата има защо да е скъпа.

# 478
Wi fi и аз си мислех, че е екстра, която е създадена само дати дръпнат парите.
Ми не, не е така. Практиката ми го е доказвала многократно — всяка допълнителна благинка ти създава удобство в използването на даден уред.
От две седмици съм с пералня с wi fi и вече искам всичките ми уреди вкъщи да са с тази функция.
И преди съм казвала — започнеш ли да ползваш по-висок клас уреди, разбираш защо си дал толкова пари. И си доволен.

А относно базови евтини перални — по летните ни ваканции съм ползвала хиляди знайни и незнайни марки перални. Пълна трагедия са — тракане, завалване на материите. В такива моменто си мисля, че хората с подобни перални в домакинството само си въобразяват, че имат пералня и са добре изпрани.

# 479
Всеки купува това което му е  по джоба. Няма хора които да мислят че Беко и Миле са едно и също качество и Трабант и Мерцедес возят еднакво

Всеки знае кое е хубавото, и да не знае по цените в магазина ще разбере  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт