Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 548
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Всеки купува това което му е  по джоба. Няма хора които да мислят че Беко и Миле са едно и също качество и Трабант и Мерцедес возят еднакво
Тук съм срещала такива, в реалния живот също. Логиката е “ е, какво толкова?-нали все пере”. Тези, от реалния живот, повечето ги знам, че проблемът им не са парите. Просто са си с такава нагласа.

# 481
Всеки купува това което му е  по джоба. Няма хора които да мислят че Беко и Миле са едно и също качество и Трабант и Мерцедес возят еднакво
Тук съм срещала такива, в реалния живот също. Логиката е “ е, какво толкова?-нали все пере”. Тези, от реалния живот, повечето ги знам, че проблемът им не са парите. Просто са си с такава нагласа.
Извинявам се,но не съм съгласна...Всеки купува каквото му е по джоба,дали и аз не искам пералня за над 1000 лв.,уви мога да отделя само около 600,а  готинити марки са бая над тези пари,плюс и размерите са важни,както винаги се получава с бялата техника и не само хахаха

# 482
Той джобът пак олеква с повече при евтината и по-некачествена /съответно и по-неиздръжлива/ техника, ама не се вижда толкова на първо четене.
Колкото и да звучи странно сентенцията на англичаните "Не съм толкова богат, за да купувам евтини вещи", е вярна в крайна сметка. Между най-ниския и бюджетен клас и най-високия има среден клас достойни уреди от всеки вид, които ще служат дълго и качествено, просто няма да са снабдени с всички екстри на високия клас. Бюджетните уреди изискват повече средства от средния и висок клас, защото налагат по-честа подмяна (а цените не стоят на едно място дори за година-две), да не говорим за експлоатационните им качества и крайния резултат от недоброто функциониране - може да съсипят и дрехите (при перални и сушилни) или да изискват и тяхната по-честа подмяна.
При условие, че в днешно време буквално всичко може да се вземе на изплащане и без особено оскъпяване, въобще не бих си помислила за бюджетен уред, който ще трябва да заменя след година-две или от чиято работа има риск да остана крайно недоволна и ще чакам с нетърпение да се повреди, за да го изхвърля. Е, те в този момент дори и средният клас ще ми излезе по-скъпо, отколкото ако още в началото съм се ориентирала към него.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 12:29 от Кубратова

# 483

Всеки знае кое е хубавото, и да не знае по цените в магазина ще разбере  Simple Smile

Както писах по-напред, не е само джобът. Играе и виждането за това кое е важно и кое не. Респективно за кое си струва да се дават пари и за кое не. Аз самата мога да изброя за какво съм решила да се бръкна по-дълбоко и за какво не съм намерила смисъл.
Освен това между Беко и Миле, както и Между Трабант и Мерцедес има много опции.

# 484
Привет ..  приключих с чуденето/маенето за пералня .. вече е платена чака се доставка утре. Благодаря за менията ви и съветите. Консултациите в магазините също наклониха везните и то с много (техно-микс : доста адекватни и онлайн и на място, за разлика от конкурентите си )

Ето я и нея .. "принцесата" .. утре/вдругиден като почна да я тормозя качествено ще споделя мнения/впечатления ..

https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wcr860-wps-pwash2-0andtdos-xlandwifi.

Бос съм в домакинската техника, защото не съм се занимавал ..  запознат съм с технологиите в други сфери.

Поздрави : Петров Simple Smile

# 485
Тази логика “ все пере”  е малко спорна.
Имам колежки с якета, на които яките са тъмни и пропити от мазнотия. Със скъпи перални са, ама явно им седят само и едната поръчва някакви листчета за пране от Тему.
Ако си сменяш дрехите редовно и ползваш качествен препарат, все пере и за мен, то няма какво толкова да се пере.
Ама ако го носиш до степен засичане и чакаш модерната пералня да направи чудо, няма да стане.
Един куриоз- в магазин за спално бельо с една от въпросните колежки, търси комплект чаршафи. Предлагат ѝ бял с флорални мотиви, не го взе, че щял да се засече.😀 С продавачката само се спогледахме .
Та Милето няма да направи чудеса с прането на такъв тип хора, перящи с листчета от Тему.

# 486
  • до най-прекрасния мъж
Но принцип не е задължително да си мърляв, та да ти се засекат белите дрехи. При нас водата е много варовита и въпреки че пера с хубави прахове и не нося тениска повече от 2-3 часа, с времето бялото посивява. Може би това е имала предвид жената.

# 487
Здравейте. Имам пералня Gorenje WEI843 на 4 години. Изведнъж спря да центрофугира. Беше хвърлила ремъка. Сложихме го, пуснах две перални, на третата започна да пуши. Оказа се, че ремъка е скъсан вече и по задната част на барабана има разтопени участъци. Викнахме майстор, смени ремъка, всичко друго по барабана било наред освен евентуално някаква шайба или нещо подобно, "но да пера пък ще видим". Пуснах я на отворен капак, изкара си програмата, но се вижда да капе вода по задната част на барабана. Проблем ли е това и какво можем да направим? Трябва ли да викам техник пак и мога ли да я пускам да пере?

# 488
Здравейте. Имам пералня Gorenje WEI843 на 4 години. Изведнъж спря да центрофугира. Беше хвърлила ремъка. Сложихме го, пуснах две перални, на третата започна да пуши. Оказа се, че ремъка е скъсан вече и по задната част на барабана има разтопени участъци. Викнахме майстор, смени ремъка, всичко друго по барабана било наред освен евентуално някаква шайба или нещо подобно, "но да пера пък ще видим". Пуснах я на отворен капак, изкара си програмата, но се вижда да капе вода по задната част на барабана. Проблем ли е това и какво можем да направим? Трябва ли да викам техник пак и мога ли да я пускам да пере?
Аз бих купила нова пералня.
Не бих си правила експерименти с компрометиран до такава степен уред.

# 489
И за мен е проблем - това прокапване на вода утре може да бъде и теч, а все пак говорим за електроуред, наводнението като риск - отделно.
И на следващо място - какъв е този майстор, който вижда повреда, пък казва "Пери и ще видим"?
Значи не е само ремъкът - без да твърдя, че съм специалист (има в темата много вещи съфорумци, може да пишат), но смятам, че работата с отпуснат ремък е довела и до друга повреда (щом е започнала да пуши) и тя не е отстранена.
Също бих купила нова пералня, вместо да се занимавам със съмнителни ремонти - на тази май й е изтекъл ресурсът. И този път не бих купила Горение, таман вчера в темата обсъждахме как вторите уреди след бюджетни излизат по-скъпо.

# 490
Проблем е. Купи си нова, хубава пералня и не наливай повече пари в тази. Не я пускай повече, че и моторът може да изгори и да пострада някой.

# 491
Сега на работа колеги ми дават акъли да слагаме силикон на барабана около фланец и не знам къде още. Има ли смисъл да го правя поне докато взема нова? И в тази връзка препоръчайте до около 1400 лв макс, може би АЕГ или Бош, не знам кое е по-добро. Сушилнята ми е АЕГ.
Благодаря!

# 492
  • София
Изобщо не бих рискувала повече с това течащо, пушещо устройство, купи си нова, каквато там си харесаш като марка. За 1000-1400лв можеш да си вземеш хубава пералня.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 12:24 от Angel_Dust

# 493
Сега на работа колеги ми дават акъли да слагаме силикон на барабана около фланец и не знам къде още. Има ли смисъл да го правя поне докато взема нова? И в тази връзка препоръчайте до около 1400 лв макс, може би АЕГ или Бош, не знам кое е по-добро. Сушилнята ми е АЕГ.
Благодаря!
Не се занимавай с глупости, за ден може да се вземе пералня - все пак не я правят по индивидуална поръчка с месеци, а дори и за 2-3 дни без пране нищо няма да стане.
Никой тук не може да ти каже какво да направиш (като ремонт) при условие, че  не вижда самата пералня и евентуалните увреди и възможни последици от тях. 
Има множество модели и от АЕГ, и от Бош - виж си максимума на бюджета и си прецени по функции, режими и т.н. (по упътване) според твоите нужди - на всеки са различни и нуждите, и приоритетите, и компромисите с някои екстри, поради което няма как да се каже/препоръча абстрактно дали Бош или АЕГ.
Отделно темата изобилства с обсъждане на конкретни модели и препоръки, така че ще ти помогне да се ориентираш дори само четенето назад.

# 494
Разглеждам перални вече 😁
Доколкото се ориентирам по книжките им, разликата между тези двете е програмата с пара, wi-fi, автоматично дозиране. Тези функции не са ми необходими така или иначе.
Въпросът ми е само това ли е разликата или има и други по-съществени?
Това, което търся, е голям барабан, пера основно на програма памук на 40 и 60 градуса, да има програма за дънки, за якета, за петна, да може да се добавя пране след започване на програмата и друго май не се сещам.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R61944BE/p/651300
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R73944OE/p/651311
Ако разликите са само в изброените по-горе, да взимам по-евтината?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт