Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 506
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
Автоматичното дозиране само с течни препарати ли е?
Да.

Течният препарат се намира в контейнер/и, от който/които машината си “дърпа” необходимото количество според кг пране, зададените стойности на твърдост на водата и замърсеност на прането.

Ползвам автоматично дозиране, когато пера малко кг пране, за да не се случи да предозирам перилен препарат и после да се налага да пускам програма/и само за изплакване.

# 511
Аз съм със същата, но моята е 8кг., прала  съм олекотена завивка ( зимна) без проблем.

Какъв размер е завивката?
Трябва да е 180х200см., ползвам я за спалня 160х200см., не знам какъв грамаж е, но не е от много дебела.

# 512
Хайде, за wi-fi, не че се дърпам много, но някъде из темата май срещнах, че пералнята трябвало да бъде близо до рутера, някакви усилватели слагали, нещо такова, не запомних, че не ми трябваше към онзи момент.
Ама автоматично дозиране със сигурност не ми трябва, защото пера само с прахообразни препарати, без омекотител.

# 513
  • Пловдив
Аз не успях да свържа моята с wi-if.
Рутера е на 3-4 метра от нея.

Иначе автоматичното дозиране е голяма благинка.

# 514

Трябва да избереш мрежата на 2.4 GHz, a не на 5.

# 515
Аз свързах моята (Миле) с wi-fi съвсем спокойно, усилватели не съм слагала. Дори сега чувам за такива неща.
ПМ и рутер са в отделни помещения, но ако се прекара мислена права линия м/у двете, то разстоянието ще е около 3 - 4 м.

# 516
  • Пловдив

Трябва да избереш мрежата на 2.4 GHz, a не на 5.
Нея избирам.

# 517
  • до най-прекрасния мъж
Ще я взема на изплащане, така че може и по-скъпа да е, ако си струва. Но не ми се плаща за автоматично дозиране и wi-fi,  защото не мисля да ги ползвам. В по-евтината не ми харесва липсата на добавяне на дрехи по време на пране основно, пък е и с по-малко програми. Не знам.
Ако няма много вода или пяна, преспокойно се отключва вратата и се добавят дрехи. Но все пак гледам да е в началото.
Относно програмите - дори и наличните не ползвам всички. Но това вече си зависи от начина на живот и материите, които се носят в дома.
Относно големината - голям е барабана доста. Събира спокойно лятна или зимна завивка 200/220 или протектор за матрак 160/200, който си е доста плътен. Като ориентир - пера два комплекта за спалня спокойно наведнъж - два долни, два плика и четири калъфки. И моят съвет е да заложиш на 9 или 10 кг. Вече кой модел, избери според нуждите и наличните програми. Аз също съм със сушилня на марката и горе-долу програмите съвпадат, което ми е голямо улеснение.

# 518
Моята стара Сименс в селската къща (вече е над 20-годишна, но още пере безупречно) позволява добавяне на пране, но има моменти, в които не може да се отвори вратата - преценката не е оставена на задпералното устройство Simple Smile, а свети червена лампа, досущ като пред зает рентгенов кабинет Grinning
Щом светне синя, значи мога да отворя и да добавя - много рядко ми се е налагало, но и не е да не се е случвало.
Ако толкова е останало нещо, просто ще отиде в следващата пералня, и без това се пере често.

# 519
То и нама смисъл да се добавя пране след като половината от фазата на изпиране с перилен препарат е минала вече.

# 520
То и нама смисъл да се добавя пране след като половината от фазата на изпиране с перилен препарат е минала вече.
Да, така е. Добавяла съм съвсем в началото. Веднъж ми се наложи да я отворя, за да извадя нещо, а не да добавя, та тази функция в случая се оказа полезна.

# 521
Първата ми лична пералня, един чудесен за времето си Аристон АВД 109, ми позволяваше първите около 5 минути да имам възможност да отворя люка.
Предното ми Миле — първите 2 минути, а сегашната — и тя, мисля, толкова.
В общи линии рядко ми се налага да добавям. А ако просроча времето — остава за следващото пране.

В старото жилище нямах достатъчно място и разполагах само с един кош за пране. Уж едно по едно вадех и слагах в пералнята, но нерядко се случваше черен чорап да се върти в бялото пране — как се умъкваха, идея нямам, а много внимавах.
Та, и аз като Кубратова — ползвах, за да вадя.

# 522
Първата ми лична пералня, един чудесен за времето си Аристон АВД 109, ми позволяваше първите около 5 минути да имам възможност да отворя люка.
Предното ми Миле — първите 2 минути, а сегашната — и тя, мисля, толкова.
В общи линии рядко ми се налага да добавям. А ако просроча времето — остава за следващото пране.

В старото жилище нямах достатъчно място и разполагах само с един кош за пране. Уж едно по едно вадех и слагах в пералнята, но нерядко се случваше черен чорап да се върти в бялото пране — как се умъкваха, идея нямам, а много внимавах.
Та, и аз като Кубратова — ползвах, за да вадя.
Аз черен чорап съм прала, когато не съм го видяла навреме, не беше страшно Simple Smile, ама вадих запалка (добре, че беше се подпряла на люка, та я видях, инак щеше в сушилнята да отиде, а там вече...). После имаше извънреден инструктаж на притежателя, за всеки случай проведен на висок тон, че и комшията да се научи.
П.П. Нали знаеш, че черните чорапи имат специални свойства - губят си ешовете, един от чифт остава извън пералнята, влизат в бяло пране и т.н., все  необясними за редовата домакиня работи стават с тях Open Mouth

# 523
И знаеш ли, Кубратова, тези черни чорапи са създадени само ядове да създават.
В старото жилище пералнята беше под кухненския плот, точно срещу масата за хранене.
Ако не бях успяла да уловя нарушителя преди люкът да се заключи, то той най-нагло заставаше най-отпред на стъклото и се въртеше арогантно срещу мен. Имам чувството, че ми се присмиваше. 😵

Сега съм с два коша за пране — тъмно- и светлосив. Логично за всички кой кош за какъв цвят пране е. За всички да, но не и за мъжа ми. Най-редовно бели слипове откривам в цветното пране, а черните чорапи — е, то се знае — в коша за бяло. Стреми се човекът да ми държи сетивата изострени…

А иначе, запалки, зарядни, салфетки… Всичко съм препирала.

Да знаете, купувайте си носните кърпички на Zewa. Не се разпиляват в прането на милиони парченца и власинки, а си стоят на топка в съответния джоб. Дори и след сушене в сушилня са едно цяло и не създават ядове като един черен чорап, например. 😜

# 524
Здравейте старата ми пералня се развали. Чудя се между тези два модела. Проблема е, че дълбочината ми е 59 см. и не мога да сложа по дълбока, защото имам шкаф, който няма да може да се отваря. Решила съм да е AEG или Bosch.Моля за вашите отзиви.
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт