Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 466
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
Преди да ѝ отвориш филтъра спри водата към нея от крана. Преди това опитай да я пуснеш само на центрофуга или изпомпване, за да я видиш дали ще изхвърли водата, а и като отвориш да не тече много вода.

# 556
Настоящият ми пост е с най-добри намерения и иска да каже — не всеки уред, който има формата на перална машина и се зове пералня Е пералня.
Завърнах се от море и както и преди съм писала, винаги наемам имот с перална машина по ред причини, на които няма да се спирам сега.
Уредът беше някакво произведение без марка, явно беше произведен по поръчан за местния пазар от фирма, но информационна табела от производител липсваше.
Програмите бяха с добро времетраене. Аз ползвах тази за Памук. 2 часа беше и спазваше времето. И хубавото свършва тук.
За 2 часа, на 60 С и с прах Скип за бяло, прането стоеше мърляво, раздърпано и с усещане за неизпрано.
Уж избирах 1400 оборота на центрофугата, но нещастният уред успяваше да докара ефект от центрофугиране на 800 оборота, въпреки, че кг пране бяха далеч под нормата.
Няма да влизам и в подробности кои основни функции липсваха на този уред.

Основната идея на публикацията ми — мили хора, никога, никога, никога не си купувайте посредствена пералня. За пореден път се убеждавам, че ниският клас перални НЕ перат. Те са нещо като електрически леген с изключително посредствен изпиращ резултат и отрицателен ефект върху тъканите.

Перална машина не се купува нито всеки ден, нито всеки месец, нито всяка година. Ако нямате финансова възможност за момента, купете на изплащане, основните търговски вериги предлагат тази опция.

# 557
Това същото мога да го кажа и за моя Бош- не остави тениска , на която да не усуче ръбовете. Аз го настройвам на 800 оборота центрофуга, той си завършва с 1400, както е зададена програмата.
Трябва да приемем, че из всички марки има дефектни бройки- приемам го за такъв и с радост в края на месеца се сдобивам със Самсунг. Теи години мъка ми стигат.

# 558
Това същото мога да го кажа и за моя Бош- не остави тениска , на която да не усуче ръбовете. Аз го настройвам на 800 оборота центрофуга, той си завършва с 1400, както е зададена програмата.
Трябва да приемем, че из всички марки има дефектни бройки- приемам го за такъв и с радост в края на месеца се сдобивам със Самсунг. Теи години мъка ми стигат.
Помисли още малко за конкретната марка, да не стане от трън на глог.
Ако бройката ти е била дефектна, трябвало да я смениш, респ. ако има повреда в пералнята, да я види техник, защото това, че настройваш 800 оборота, а пере на 1400, няма как да е от марката (какъвто е контекстът на поста ти) и машината просто да е произведена така и да е здрава. Единствената ситуация, за която се сещам, здрава машина да прави това,  е самата програма да не е вариабилна по отношение на оборотите. Виж си кои програми позволяват допълнителни настройки, кои - не. Този номер не го е правила и старата ми Индезит, имам и Сименс на над 20 години - също. А усукването на ръбовете не е от пералнята, а от начина на ушиване на тениските и материите - имам такива тениски, имам и с неусукани ръбове - прани са и ги пера в еднакви перални.

# 559
А усукването на ръбовете не е от пералнята, а от начина на ушиване на тениските и материите - имам такива тениски, имам и с неусукани ръбове - прани са и ги пера в еднакви перални.

Не съм съгласна, Кубратова.
Тениски, които са прани многократно в моята пералня, се деформираха при последното ми предизвикателство.

… и с радост в края на месеца се сдобивам със Самсунг. Теи години мъка ми стигат.
И моят съвет е — преосмисли изборa на марка.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 13:47 от Djordja

# 560
Е, не бих сравнявала модел на Бош с неизвестната марка от твоя случай - това имам предвид. Селската ми пералня е Сименс, производителят на Бош и Сименс е един, нямам този проблем. Т.е. имам го с тениски, които са си така ушити или материята е податлива.  Тук имаме много потребителки с Бош, не са споделяли да не им работят добре пералните или да съсипват дрехи. 

# 561

Изобщо не вярвам това да е достоверно... Аз съм изключително доволна от BOSCH!!! Над 20 години използвам марката, като отскоро отново си купих тяхна пералня. Изпира всичко перфектно, кашмир, пух, деликатни дрехи и са всички като нови... Изобщо няма база за сравнение със Самсунг Laughing.. за мен тази марка вече е с много занижено качество не само при пералните, които издържат буквално до изтичане на гаранцията..

# 562
Е, не бих сравнявала модел на Бош с неизвестната марка от твоя случай - това имам предвид. Селската ми пералня е Сименс, производителят на Бош и Сименс е един, нямам този проблем. Т.е. имам го с тениски, които са си така ушити или материята е податлива.  Тук имаме много потребителки с Бош, не са споделяли да не им работят добре пералните или да съсипват дрехи.  
Явно не съм се изразила правилно.
Имам предвид, че пералня (без да визирам конкретна марка и модел) може да деформира тъкънта.
Деформацията на дрехите зависи от два фактора — как е кроена материята (правилото е по правата нишка) и факторът “пералня”.

# 563
Е, не бих сравнявала модел на Бош с неизвестната марка от твоя случай - това имам предвид. Селската ми пералня е Сименс, производителят на Бош и Сименс е един, нямам този проблем. Т.е. имам го с тениски, които са си така ушити или материята е податлива.  Тук имаме много потребителки с Бош, не са споделяли да не им работят добре пералните или да съсипват дрехи.  
Явно не съм се изразила правилно.
Имам предвид, че пералня (без да визирам конкретна марка и модел) може да деформира тъкънта.
Деформацията на дрехите зависи от два фактора — как е кроена материята (правилото е по правата нишка) и факторът “пералня”.
Може, да, принципно и аз съм съгласна, визирах конкретното изказване за Бош Flowers Hibiscus

# 564
Без да съм с пералня Бош ще ви кажа следното - за работа си купувам евтини тениски и всички след няколко пранета излизат с усукани ръбове. С тениска примерно adidas нямам такива проблеми.

# 565
Според мен от съвсем бюджетните марки, като наскоро търсеха такава за възрастен човек Indesit и Beko може би са съвсем прилични. Като качество и здравина надали ще изкарат над 3 години, но все пак вършат работа.
LG колкото и да е модерна и с много функции на майка ми не бихме повторили марката, както и комбинирана абсурд.

# 566
С моята комбинирана вградена Neff нямам нито повредени и усукани дрехи, нито имам друг повод да се оплача, но не сме в темата. Само маркирам, че не винаги комбито е лош вариант, ако и да е наистина компромисен в сравнение с отделни уреди. В селската къща съм с отделни уреди, но в градското жилище нямам място. Поне гледах да е висок клас (не че са много вградените комби модели), не гледах бюджет, пък нататък каквото - такова, това беше единственото, което можех да направя по въпроса.

# 567
То май Piole1 по-скоро имаше предвид, че за възрастен човек не са подходящи уредите комби, защото и те са с много функции. Не че не познавам и един младеж, който си купи комбо и след близо месец ми сподели, че то всъщност до сега само сушал, вместо да пере и накря гаджето го светнало къде бърка.

# 568
След като съм ползвал доста отделни уреди, моето мнение за комбитата е много некачествено сушене, имам опит с 3 комбита, може би единствено моделите на AEG с термопомпа се доближават до качеството на сушене при отделните уреди.
Единствено за жилища, в които няма вариант за отделни уреди може да се направи компромис с комби. Това е личното ми мнение, може би има доволни от комбитата.

# 569
След като съм ползвал доста отделни уреди, моето мнение за комбитата е много некачествено сушене, имам опит с 3 комбита, може би единствено моделите на AEG с термопомпа се доближават до качеството на сушене при отделните уреди.
Единствено за жилища, в които няма вариант за отделни уреди може да се направи компромис с комби. Това е личното ми мнение, може би има доволни от комбитата.
Да де, точно за липсата на друг вариант говоря и аз, не че препоръчвам комби пред отделни уреди - надявам се да е станало ясно.
Но засега с моето се разбираме и както съм писала и преди, смали единствено една кашмирена барета при сушене, ама то си беше от задпералното устройство - тя просто не е за сушилня, пък бях забравила, че е вътре и не я извадих след пране.
Всичко останало се пере и суши безупречно, дори палта (и от тях имам вълнени, както и смес), сушила съм даже яки и обкантени с естествена козина палта.

Общи условия

Активация на акаунт