Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 393
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте.
Бих искал да попитам относно килограмите капацитет на пране . Ясно е ,че не е препоръчително пералнята да е slim. Въпроса е , когато избирам модели ,които са между 8 кг. и 9 кг. , когато става въпрос за неголямо семейство , имат ли някакво друго предимство тия с 9 кг. пране освен ,че побират 1 кг. повече ?

# 616
Здравейте.
Бих искал да попитам относно килограмите капацитет на пране . Ясно е ,че не е препоръчително пералнята да е slim. Въпроса е , когато избирам модели ,които са между 8 кг. и 9 кг. , когато става въпрос за неголямо семейство , имат ли някакво друго предимство тия с 9 кг. пране освен ,че побират 1 кг. повече ?

Най-често имат по-голям обем на барабана, по-добро окачване и лагери.
2 до 3 програми могат да се зареждат на максималния капацитет, останалите са за по-малко килограми.
Преди да купите пералня се запознайте от ръководството с видовете програми и максималните кг пране за всяка от тях.

# 617
  • до най-прекрасния мъж
Когато аз избирах, обемът на барабана на 9 кг беше плюсът, който наклони везните към нея. Никога не съм слагала 9 кг пране, но обемните завивки и одеяла се събират перфектно. Като цяло това ми беше проблемът с предишната ми. За да изпера одеяло, първо го пусках на плакнене да се омокри и после пусках програма за пране. А зимната олекотена я носех на химическо, защото не влизаше в барабана изобщо. Постепенно спрях да я ползвам. То беше по-евтино на две-три години нова да купувам, отколкото да я нося на пране.

# 618
Здравейте.

Тези килограми имат по-скоро отношение към оразмеряването/мощността на мотора, отколкото към обема на барабана.
9-килограмовите са с горе-долу 10-12 литра по-големи барабани от 8-килограмовите.
Голямото им предимство е, че в тях се събира цялото спално бельо на семейството, без да се натъпква, събират се от най-големите олекотени завивки, а в 8 килограмовите това е трудно и в повечето случаи е невъзможно.
Спестяват и брой пускания на пералнята. Идете в магазиниа и вижте разликата, но сравнявайте за една и съща марка.

# 619
Аз пак идвам с въпроси за потребителите на АЕГ. Бях питала за един модел, но в крайна сметка не го купих и продължавам да следя.

Има ли някой, който ползва 9000 Absolut Care и заслужава ли си функцията със солта? С много твърда вода сме, ако наистина работи добре, бих заложила на перални с тази функция. Намерих единични мнения, че солта не се разтваря и всички дрехи и пералнята да в сол, но дали е единичен дефект или много потребители имат този проблем?

Моля и за мнения, от специалистите в темата, дали функцията работи или е по-скоро рекламен трик?

# 620
  • на последния етаж
Трябва да купим пералня, висок клас, но с дълбочина максимум 46см. Дали има такива или е загубена кауза?

# 621
Освен на AEG Slim вариант...
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 20AEG%20L6SNE26SE
Мисля, че и Electrulux имат slim модели.

# 622
Без да съм с пералня Бош ще ви кажа следното - за работа си купувам евтини тениски и всички след няколко пранета излизат с усукани ръбове. С тениска примерно adidas нямам такива проблеми.
Вкъщи мъжете носят Том Тейлър, Пума, Армани, Найк и Адидас и то купувани от Щатите. Аз съм по евтинджосите.
Не само тениските усуква, но и калъфките .
И не , не си въобразявам, защото първо са прани многократно със Самсунга и понеже явно е бил зает, съм сглупила да ги пусна в Боша.
Изключително наблюдателен и анализиращ човек съм, та мога да правя разлика в състоянието на дрехите, изпрани в едната и в другата.
Вече командировах Боша в гаража, поне за едно мога да го похваля- на 30 Мин програма изпра перфектно маратонки , първо накиснати и търкани с четка, де.
Зс обувки, работни дрехи и вещите на кучовците ще го ползвам.
И друг път няма да пращам друг да ми купува пералня, мен консултантите ме могат ме метна. Почнат ли да хвалят и препоръчват нещо, работата не е ОК.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 07:55 от Mateah

# 623
Без да съм с пералня Бош ще ви кажа следното - за работа си купувам евтини тениски и всички след няколко пранета излизат с усукани ръбове. С тениска примерно adidas нямам такива проблеми.
Вкъщи мъжете носят Том Тейлър, Пума, Армани, Найк и Адидас и то купувани от Щатите. Аз съм по евтинджосите.
Не само тениските усуква, но и калъфките .
И не , не си въобразявам, защото първо са прани многократно със Самсунга и понеже явно е бил зает, съм сглупила да ги пусна в Боша.
Изключително наблюдателен и анализиращ човек съм, та мога да правя разлика в състоянието на дрехите, изпрани в едната и в другата.
Вече командировах Боша в гаража, поне за едно мога да го похваля- на 30 Мин програма изпра перфектно маратонки , първо накиснати и търкани с четка, де.
Зс обувки, работни дрехи и вещите на кучовците ще го ползвам.
И друг път няма да пращам друг да ми купува пералня, мен консултантите ме могат ме метна. Почнат ли да хвалят и препоръчват нещо, работата не е ОЛ.

Е как пък аз съм супер доволна от BOSCH, като ползвам марката над 20 години и имам наблюдения и от Samsung.. Подбирайте правилно програмите и няма да имате проблем, другият вариант е нещо да ви е повредена пералнята.. За първи път чувам такива проблемни да създава пералня, при правилно боравене с програмите спрямо видовете дрехи..

# 624
  • до най-прекрасния мъж
Текстилът вече масово е боклук. Дори и скъпите и хубави марки не са това, което бяха. Последните години се наблюдава особено осезаемо. Кой тъкал, кой кроил накриво...Марки, които преди произвеждаха качествени дрехи, вече и те са снижили качеството.

# 625
Текстилът вече масово е боклук. Дори и скъпите и хубави марки не са това, което бяха. Последните години се наблюдава особено осезаемо. Кой тъкал, кой кроил накриво...Марки, които преди произвеждаха качествени дрехи, вече и те са снижили качеството.
Абсолютно! И не само текстилът, а и багрилата са с ниско качество покраи разни регулации... Затова и дрехите масово избледняват при пране, а при сушене, от триенето, пък съвсем. Не са виновни перални и сушилни, а ниското  качество на дрехите.
А това, че нещо било купено от САЩ, ами то и там е същият боклук, че даже и по-голям.

# 626

MM обича да си купува евтини тениски, изкуствени от новите тънки материи, за моткане из града в големите жеги. Ми какво да кажа - пера ги на 40 градуса заедно с всичко и се изпират еднакво. И на 50 градуса нищо им няма - нито избеляване, нито изкривявне или измятане. Белите съм пускала и на 60 градуса с чаршафи и пак нищо им няма.  Та явно е според зависи.

# 627
Оооо, Черна станция, тези са железни. Моя мъж също има такива. Това не мърда даже да се суши с памук на програма за памук, но тези памучните или някаква смес с памук, повечето са зле.

# 628
Много зависи от серията на дадената марка . Вкъщи се носи Nike основно  , както и Levi’s  , Adidas , CK , част от дрехите избеляват ( при пране на 40 и 60 градуса ) повече , други по-малко .
Нормалната серия на Nike , примерно , избеляват доста по - бавно , отколкото Nike Tech (едно долнище избеля зверски от първото пране ), въпреки , че второто е доста по-скъпо .
Някои черни тениски се налага да ги пускам и на 30 C , синтетика , тъй като се съсипват доста бързо (не съм аз тази , която държи да се купуват , за жалост ) .

# 629
Оооо, Черна станция, тези са железни. Моя мъж също има такива. Това не мърда даже да се суши с памук на програма за памук, но тези памучните или някаква смес с памук, повечето са зле.

Аз памук вече не купувам като цяло. Ако отида във фитнеса след половин час кардио с памучна фланелка после оставам с едно подгизнало, тежко и лепнато за мен нещо. А с модерните материи е леко влажно и изсъхва след 15 минути.  да не говорим, че след пране и центрофуга на 1600 (нищо им няма) изсъхва след половин час.

Общи условия

Активация на акаунт