Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 394
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Оооо, Черна станция, тези са железни. Моя мъж също има такива. Това не мърда даже да се суши с памук на програма за памук, но тези памучните или някаква смес с памук, повечето са зле.

Аз памук вече не купувам като цяло. Ако отида във фитнеса след половин час кардио с памучна фланелка после оставам с едно подгизнало, тежко и лепнато за мен нещо. А с модерните материи е леко влажно и изсъхва след 15 минути.  да не говорим, че след пране и центрофуга на 1600 (нищо им няма) изсъхва след половин час.

За фитнес да, подходящи са, но за ежедневието цял ден в горещините изкуствените материи са некомфортни и не са препоръчителни. Памука и ленът са незаменими за горещите летни дни..

# 631
Зависи кои материи. Аз много сериозно преосмислих влечението към естествени материи. Разбира се, не за бельо, ама за тениски, полари, връхни дрехи...

# 632
  • до най-прекрасния мъж
Е, то на изкуственяка какво да му се усуче или деформира? Най-много ластиците или ликрата да се разтегне от високата Т. Памучните дрехи като ги скроят накриво, а не по нишката и ето ти усукани ръбове при пране. Имам тениски от Турция, от Уайкики, които не са високо качество все пак и не са мръднали, а са на по 4-5 години. От тук каквото купя, става на нищо за един сезон. От тениските на Декатлон за едри хора съм доволна. Купих на ММ памук с полиестер. Хем не са мръднали, хем не го потят така като изкуствените. Аз мразя изкуствени материи, спарват ме, а аз така или иначе се потя зверски лятото, особено след като родих.

# 633
Миналото лято си купих 4 - 5 тениски от Лидъл за по 7 лв. Второ лято ги нося, ежедневно. Мисля, че съвсем леко се поскъсиха, но не съм 100% сигурен, че и тумбака ми малко порасна 😂 Ами пера ги на 40°, максимална центрофуга и суша в сушилнята - спокойно си изкараха две лета - за тия пари са идеални. Дори и да се износи бързо или усуче - хвърляш и нова. За цената на 1 "маркова" тениска ще имам да сменям и нося нови тениски цяло лято.
Не оспорвам качеството на марковите неща. Маратонки от вече повече от 20 г. не си вземам на някакви "обикновени" марки. Убедил съм се в качеството на марковите. Но никога не съм държал да се изтъквам с това, че нося маркови неща. Има хора, които държат на това. Всеки си избира Simple Smile Но за съжаление качеството на марковите дрехи падна страшно много и не знаеш дали тениската от 7 лв., няма да излезе по - качествена от тази за 50 лв.

# 634
Знам, че масово текстилът е боклук и мога да направя сравнение в качеството на дадена марка през годините.
Вече нищо не е същото.
Но знам и как една дреха, прана в едната и после в другата пералня. Забелязах даже и памучни усукани чаршафи, ползвани с години., прани  в стария Електролукс и май в още по- стария Силтал.
Писах вече- вероятно съм попаднала на дефектна бройка, но абсолютно знам, че никога повече няма да избера марката .
Това пране почти без вода, невъзможност да си регулираш оборотите на центрофугата, малко плакнене , удължаване на времето, малък отвор, за да напъхаш завивка, няма да си го причиня.
Даже не мога да си представя как би се справила с 8- те кг, за които уж е, аз пускам все по 1/3 от капацитета, за да се понамокрят и често доливам вода. Такива хамалски дейности съм нямала  с никоя друга.
Спирам по темата с облекчение, че се отървах от нея.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 10:50 от Mateah

# 635
Аз не знам кой е този Бош, на който не могат да му се регулират оборотите.
Относно малкия отвор: не го ли видя в магазина?

# 636
Аз не знам кой е този Бош, на който не могат да му се регулират оборотите.

Аз много се съмнявам, че става въпрос за BOSCH с тези характеристики, които се описват.. Направо звучи нереално даже абсурдно това, което казва за марката.. Да я сменя тази пералня, че ми омръзна да слушам за нея..Аз при това описание, отдавна щях да имам нова пералня!

# 637
Ми не знам защо ми е да лъжа …
Новата, перфектна за сега:
https://www.emag.bg/peralnja-samsung-9-kg-1400-ob-min-klas-a-ai- … cs7/pd/DXMGFKYBM/

# 638
Ми не знам защо ми е да лъжа …
Новата, перфектна за сега:
https://www.emag.bg/peralnja-samsung-9-kg-1400-ob-min-klas-a-ai- … cs7/pd/DXMGFKYBM/
Кой модел е този Бош?

# 639
Зависи от серията и от страната производител. Това и за пералните и за текстила се отнася според мен.
Има Бош произведени в Турция, които са от по-бюджетните серии и са доста орязани към материал и програми.
Затова мисля, че внимателно трябва да се преценя.

# 640
Зависи от серията и от страната производител. Това и за пералните и за текстила се отнася според мен.
Има Бош произведени в Турция, които са от по-бюджетните серии и са доста орязани към материал и програми.
Затова мисля, че внимателно трябва да се преценя.

Глупости, няма никакво значение къде е произведена.. марката държи контрол за качеството безкомпромисно навсякъде.. И това се отнася на само за перални BOSCH.. а за всички марки.. Мерцедес като се произвежда в Турция, да не би да е друга категория качество..?!

# 641
Написах, че има серии, които се произвеждат само в Германия. Зависи не толкова от страната, а от това коя серия е произведената пералня. Това написах. Не променяйте смисъла на моите думи.

# 642
Написах, че има серии, които се произвеждат само в Германия. Зависи не толкова от страната, а от това коя серия е произведената пералня. Това написах. Не променяйте смисъла на моите думи.

Избираш и си плащаш за серията и характеристиката с които върви и после не се оплакваш от избора си... Серията дали е прозведена в Германия или Турция е без значение, защото и в Турция произвеждат висок клас уреди, не само в Германия. А иначе и 4 серия BOSCH е с безкомпромисно качество и има всички необходими програми за качествено изпиране.
Относно текстила ..в момента в България се шие за DIOR,  Burberry, BOSS и др..

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 17:23 от SHE_IS

# 643
Не разбирам защо спорите за нещо ,  което не твърдя. Тази година избирах пералня и за функциите, които търсех намерих само произведени в Германия. Направих уточнението, защото следя темата и исках да съм полезна с наученото, а имаше мнение на потребител, който не беше доволен от Бош, затова споделих, за да уточня, че не марка се избира , а функции, материал, енергийна ефективност, всичко. И разбира се, че всичко си има цена и всеки преценява за себе си.

# 644
След като си купих сушилня и хладилник след питане и препоръки в този форум, сега дойде ред и на пералнята. Четох малко назад темата и се спрях на тази https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R61944BE/p/651300 и https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg244z2by-9-kg-speed-perfect-1400-ob-min
Има ли друг модел или марка в този ценови диапазон, които да ми препоръчате?

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 19:31 от XS

Общи условия

Активация на акаунт