Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 35 280
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
  • Somewhere beyond the moon and stars
Здравейте! Налага се да разположим бойлер и (евентуално) пералня в ниша с широчина от 45 см.
Поради малката широчина, не е възможен хоризонтален бойлер; а не открих перални с предно зареждане, които да са под стандартните 59-60 см.
Пералня с горно зареждане не е вариант, защото няма да може да се отваря люкът под бойлера.
Някой справил ли се е с подобна ситуация? Thinking
Черпя предварително! :beer

# 661
Това помещение не е за пералня. Заек от шапката, тук, няма да излезе.
Търсете друго място.
Под бойлера може да има чудесен шкаф, който да събира много неща.

# 662
  • На брега на реката
Наистина трудна ситуация!
Ако нямате друго място, вижте размерите на по-малките бойлери - 50 л. и вижте в отворено положение на капака на  пералня с горно зареждане, дали няма да се съберат!

Може и проточен бойлер:
https://balmax.com/produkt/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%B0% … 80-dhc-x-premium/

# 663
Тази пералня добра ли е като качество и здравина?
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … olux%20EW6FN348AW.
 Не мога да избера сама нещо добро и надеждно в ценовия клас до 1000 лв.и с дълбочина 60 см. И за това моля за вашия съвет!

# 664
Буболина,
Бшагодаря ти! Heart Точно с 50 л. Обмеен бойлер сметнах размери и мисля, че ще се съберат и ще има достатъчно място за свободен ход на капака на пералня с горно зареждане.

# 665
Тази пералня добра ли е като качество и здравина?
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … olux%20EW6FN348AW.
 Не мога да избера сама нещо добро и надеждно в ценовия клас до 1000 лв.и с дълбочина 60 см. И за това моля за вашия съвет!
За този ценови клас  е добра машинка. Дълбочината е 57.2 см, а с дръжката на вратата 60.1см.

Буболина,
Бшагодаря ти! Heart Точно с 50 л. Обмеен бойлер сметнах размери и мисля, че ще се съберат и ще има достатъчно място за свободен ход на капака на пералня с горно зареждане.

Да, но в момента пералните с горно зареждане никак не ги бива. Не залагай на надеждност, защото тези перални не са такива, а си организирай жилището така, че да имаш място за нормална пералня.
Ако се счупи това чудо на техниката, съм сигурна че повече няма да искаш такава, а пък едва ли ще ти се преправя кухня, за да слагаш нормална пералня.

# 666
Не става въпрос за моето жилище, аз си имам отделно перално. Blush
Сградата е строена, без да се предвидят и проектират изводи за пералня. В кухнята също няма място, тя е направо миниатюрна. Да се изкара отделно мокро помещение също няма вариант. Поначало каквато и да е пералня е по-добре от никаква.

Моята предишна пералня беше с горно зареждане, някаква съвсем обикновена Whirpool. Десет години си работи без грешка, единствено два пъти сме сменяли ремък. Напуснахме жилището и я оставихме работеща. Така че аз съм всъщност с добри впечатления.

# 667
  • Велики Преслав
Тя  Петя казва, че от новите никоя с горно няма да ви хареса, защото наистина нищо от тях не става като модели, само този модел на АЕГ и то пак има кусури.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-gorno-zarezhdane/PERALNY … TR7E373E/p/652136

Заради конструкцията на тези перални, си позволяват да ги олекотяват много, от там още проблеми.
Иначе аз имам 31 годишна пералня с горно, която един път се разби, и аз я оправих, но тежи 95 кг. Не може да помръдне.

# 668
Разбира се, вярвам, че е така, за десетина - петнайсет години много неща се променят инженерно. Вече живеем в епохата на изкуствения интелект и виртуалната реалност. Blush

Благодаря за съвета за AEG! По една или друга причина, съм ползвала повечето популярни марки перални на пазара; сега тъкмо ще се запознаем с AEG по друг повод и ще си съставя мнение за качеството и времето на изпиране.

# 669
  • Велики Преслав
Единствения плюс на това АЕГ, че лагерите могат да се сменят, но те страдат повече от фланци, а те пък не могат да се подменят. Лагерите се вадят като цялото лагерно тяло се развие отвън, ама пък фланеца остава в казана, който е капсулован.
А най-гадния минус (поне в моите очи) системата за наместване на барабана. Само му следи дали вратата се качва нагоре. Ако се извърти с отвора нагоре, изписва Край на програмата, но ако някой парцал е залепнал, може от тежестта пак да се завърти и да трябва се намества. Тука Миле, Аристон и Хувър (канди) биеха (преди вече и те са така) като направо заключваха барабана с отвора нагоре. А дъртата пералня, която аз имам, е с така направен барабан, с “тупуз” който го извърта с вратата нагоре и 95% от случаите е правилно наместен.

# 670
Здравейте! С пералня whirlpool awo/c7113 сме. Честно казано, изобщо не съм доволна (то и цената и беше необяснимо ниска) и нямам търпение да я сменя. Преди години когато я купихме, горе долу месец след използването ѝ дрехите ни започнаха да миришат точно на мухъл🫠. Викнахме техник, обясни ни че сме ползвали течен гел за пране, а тази пералня не била подходяща за такъв и да перем само с прах за пране. Течния гел полепвал по барабана и мухлясвал. Оказа се, че наистина това беше проблема и от тогава перем само с прах. От известно време когато я пусна на програма синтетика за 2 ч и 15 мин спира и дава грешка за водата. Като я пусна наново и няма проблем, изпира си. Сменихме маркуча и филтъра, продължава да я дава тази грешка. Един път само ми показа номер на грешка F04. Ще викаме техник, ясно, но някой има ли някаква идея от какво може да е?

# 671
Скрит текст:
Здравейте! С пералня whirlpool awo/c7113 сме. Честно казано, изобщо не съм доволна (то и цената и беше необяснимо ниска) и нямам търпение да я сменя. Преди години когато я купихме, горе долу месец след използването ѝ дрехите ни започнаха да миришат точно на мухъл🫠. Викнахме техник, обясни ни че сме ползвали течен гел за пране, а тази пералня не била подходяща за такъв и да перем само с прах за пране. Течния гел полепвал по барабана и мухлясвал. Оказа се, че наистина това беше проблема и от тогава перем само с прах. От известно време когато я пусна на програма синтетика за 2 ч и 15 мин спира и дава грешка за водата. Като я пусна наново и няма проблем, изпира си
. Сменихме маркуча и филтъра, продължава да я дава тази грешка. Един път само ми показа номер на грешка F04. Ще викаме техник, ясно, но някой има ли някаква идея от какво може да е?
Скрит текст:
Вероятно има проблем със загряването на водата. Бих я сменила на мига. Един лев няма да инвестирам в това нещо.

# 672
С удоволствие ще покажа коментара ви на мъжа ми😅🤣

# 673
Здравейте, доскоро бяхме с Hotpoint Ariston (от 2016г.) и 2 малки деца. Безотказно пране, никакви грешки. Всичко беше 6, но от скоро издава шум при центруфуга. Лагера си е заминал и не може да се смени, трябва целия барабан. Сега се чудя между нов модел  Hotpoint Ariston и LG. Препоръчват ни LG, защото нямало ремък и можело да се отвори и смени лагера, ама сигурно имат друга слабост 🤔 Иска ми се да събера повече мнения

# 674
Здравейте, доскоро бяхме с Hotpoint Ariston (от 2016г.) и 2 малки деца. Безотказно пране, никакви грешки. Всичко беше 6, но от скоро издава шум при центруфуга. Лагера си е заминал и не може да се смени, трябва целия барабан. Сега се чудя между нов модел  Hotpoint Ariston и LG. Препоръчват ни LG, защото нямало ремък и можело да се отвори и смени лагера, ама сигурно имат друга слабост 🤔 Иска ми се да събера повече мнения
LG имат готини функции, перат прилично, Но са много шумни на центрофуга, не знам при нашата дали е фабричен дефект или новите модели са такива. Пускам клип от youtube. Не винаги е такъв звука, но в 80% от случаите последната центрофуга преминава така.
https://youtu.be/EvwCJefYNN4?si=Y2U-qV9o_Ryo8Pts

Общи условия

Активация на акаунт