Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 35 317
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз даже на новата така й се зарадвах, че е по-тиха и от тази в апартамента, само едно жууууууу се чуваше от нея, като пчеличка, че пробвах тогава да я снимам, но тъпия телефон я изкара като изтребител бучаща... Та после мм ми даваше някакво техническо обяснение, как микрофона усилвал звука и тн... Та се отказах да се пробвам. (всъщност на другата в апартамента най-шумна е не центрофугата, а има една централна пръскалка над вратата🤣та като налива шурти яко). Остава да измислим плана как в тази теанотия да метнем отгоре сушилнята.... Оказва се, че ще е не малък проблем.

# 691
Скрит текст:
Аз даже на новата така й се зарадвах, че е по-тиха и от тази в апартамента, само едно жууууууу се чуваше от нея, като пчеличка, че пробвах тогава да я снимам, но тъпия телефон я изкара като изтребител бучаща... Та после мм ми даваше някакво техническо обяснение, как микрофона усилвал звука и тн... Та се отказах да се пробвам. (всъщност на другата в апартамента най-шумна е не центрофугата, а има една централна пръскалка над вратата🤣та като налива шурти яко).
Остава да измислим плана как в тази теанотия да метнем отгоре сушилнята.... Оказва се, че ще е не малък проблем.
Защо? Над пералнята не е ли свободно мястото?

# 692
  • София
Благодаря Ви за препоръките! А за Горене, какво ще кажете, колежка много ми хвали, въпреки, че май напоследък отзивите за тази марка не са ок.

# 693
Благодаря Ви за препоръките! А за Горене, какво ще кажете, колежка много ми хвали, въпреки, че май напоследък отзивите за тази марка не са ок.
Сигурно е писано многократно назад в темите, но ако на колежката е нова, може и да е за хвалба, но въпросът е и колко ще е надеждна във времето. Аз не бих рискувала.

# 694
  • София
Пред пералнята има 60см, до нея - 50,тя е в ъгъла, това е цялото помещение, ще е трудно завъртанетои маневрирането.

# 695
  • Велики Преслав
Горене се произвежда от Хайсенс. Подминете.

# 696
Пред пералнята има 60см, до нея - 50,тя е в ъгъла, това е цялото помещение, ще е трудно завъртанетои маневрирането.
Аз питах дали отгоре-над пералнята е свободно.

# 697
  • София
Свободно е, ама нали трябва да се внесе в помещението, завърти, вдигне и намести...мн трудно ще се побере тя и двама маневриращи мъжа, които не могат просто да застанат от двете й страни и да я носят, вдигат и тн... Тя трябва да влезе настрани на вс отгоре да я завъртят във въздуха... Както и да е, недомислица на архитекта, по принцип трябваше да са една до друга, но в завършен вид не стигат 5-7см за целта.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 16:43 от Angel_Dust

# 698
Само, ако си силно ограничена в бюджета. Не могат да се сравняват с Бош и Електролукс.
Имаха преди 5-6 години останали добри модели, но китайците затриха всичко.
Може би това да става, но е сравнително от скоро на пазара, та не е имало време да си покаже рогата:
https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/peralni-mashini/ … 00000000000741980

# 699
Наскоро гледах бюджетни перални за баба ми и загледах Горение имат модели които са малко по-здраво и стабилно изглеждащи като посочената, имат и едни слимки с друг барабан и дисплей, които ми изглеждат мега китайски.
Загледах и новите MYtime на Indesit, даже по-добре ми се видяха от Gorenje и разбира се са елементарни като за възрастен човек.
Тези по-скъпите Gorenje все пак са една идея по-висок клас, но дали е така в действителност ?

# 700
https://zora.bg/product/wnhvb72sds - това е пълен боклук . Ползвах 5 дни такова на морето - ммм , не . Много дълги програми , dark care е най-кратката програма на 60C , quick 15 на 40C с допълнително вода/плакнене е 36 минути , само за бански става .

# 701
Точно тези са баш китайските.

# 702
Миналата есен купих Горене и не мога да свикна с новите методи на пране. В крак с повелята на европейски съюз избрах пералня клас А. Smile Пуска водата с капкомер. На всичкото отгоре лангърка здраво прането, чак ми е жал за дрехите. Пере и центрофугира добре, обаче аз все недоволна. Сменям програми, чета и препрочитам табличката с указания, правя всевъзможни комбинации. И изплакванията и те икономични. На старата пералня съм изплаквала с повторни цикли по 6 пъти. Тук можеш да прибавиш най-много едно допълнително изплакване. И какво е това безумие основната програма за памук да е 4 часа? Разбирам да съм събрала 7-8 кила, ама пера по-малки количества пране, защото предпочитам да сортирам дрехите.
И не харесвам онези издадени джаджи вътре в барабана, според мен те повреждат тъканта на дрехите по-бързо. Старата имаше гладък барабан.
Аз също ползвам най-много програмата за тъмен памук, тя е с кратко изпиране и дълго плакнене, да кажем 15 мин на 45 мин. За бяло пране забелязах, че много по-добри резултати се получиха когато оставих на основната памучна програма да се пере за 1 час на 60 градуса и след това прехвърлих на изплакването за 40 минути с допълнителното плакнене. Явно ензимите на праха за пране се нуждаят от време за да се активират.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 21:50 от Morphea

# 703
8 ма серия пералните на Електролукс с какво са по - добри от 7 ма серия на същата марка , че ми е трудно да се ориентирам ? Технологиите ,които са вложени в Електролукс и АЕГ еднакви ли са , понеже ми прави впечатление ,че сравнени по серии , АЕГ са чувствително по- скъпи ?

# 704
8 ма серия пералните на Електролукс с какво са по - добри от 7 ма серия на същата марка , че ми е трудно да се ориентирам ? Технологиите ,които са вложени в Електролукс и АЕГ еднакви ли са , понеже ми прави впечатление ,че сравнени по серии , АЕГ са чувствително по- скъпи ?
Инат джет система, която пръска дрехите по време на пране и някоя друга глезотийка. При AEG е по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт