Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 35 300
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
8 ма серия пералните на Електролукс с какво са по - добри от 7 ма серия на същата марка , че ми е трудно да се ориентирам ? Технологиите ,които са вложени в Електролукс и АЕГ еднакви ли са , понеже ми прави впечатление ,че сравнени по серии , АЕГ са чувствително по- скъпи ?
За сериите на Електролукс:

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 22:09 от petiaivanov

# 706
Привет, купихме си нова пералня АЕГ и съответно я пуснах по указанията. А те бяха, 2 литра вода в отделението за прах и после малко прах и пускаш на определена програма.
Проблемът обаче е, че ни дадоха някаква мостра за прах за пране с пералнята. И аз като пълен идиот, понеже ми беше свършил прахът, викам дай да пусна първото празно пране с нея. Оставям я да си работи в пералното и след малко отивам и гледам пяна на земята. Помислих, че е пропуснала, но оказа се, че прахът така се е запенил, че изтекъл даже и от отделението на прах на земята.
Сега работи уж, но се притесних, тази пяна може ли да е влязла някъде под шкафчето за прах и трябва ли някъде да бърша след това...
Сложих го на око този прах, уж съвсем малко, пък то какво стана...Беше течен някакъв. Такава глупост не ми се беше случвала откакто прах завесите на мама. Ей тогава какъв купон беше.
Накратко: Уникалната технология за смесване на праха на АЕГ вярно била уникална Smiley Ама късно го разбрах Satisfied

# 707
Честита и друг път не прави така Simple Smile
Слага се една чаена лъжичка, когато пералнята е празна. Това са концентрирани препарати.
Не знам за шкафове, подове и т.н. това си ги мислете, но избършете под пералнята да няма вода и като приключи пуснете 2-3 последователни цикъла да плакне без никакъв препарат.

# 708
Добре, благодаря. Ще плакна сега, какво да правя. Иначе тя си е в перално помещение, няма опасности за шкаф, но е под плот за сгъване на дрехи. Колкото можах, обърсах под нея... Ще стискам палци.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 14:54 от prolet_inchen

# 709
Преди няколко страници се коментираше използването на цветоулавящите кърпички и възможността да попаднат между гуменото уплътнение и барабана. Аз от години ги ползвам и просто ги слагам в пералнята. Днес пускам пералня, поставям кърпичките и ми мина мисълта, защо не ги сложа в мрежичка. Да, ама сами мисъл. Когато пералнята свърши - те бяха наполовина между уплътнението и барабана. Ако програмата беше по-дълга биха могли спокойно да продължат към филтъра. Казах си, какво си правила до сега си правила, но слушай форума, ха-ха. Така че - вече само в мрежичка.

# 710
Привет и от мен!
Предстои ми закупуване на пералня, но от разглеждане вече се обърках.
Като марки съм се насочила към Бош и АЕГ, като характеристики да има програма за петна, 9 кг.
Има ли и други марки, към които да се начоча - чух мнения за ЛГ и Самсунг.
И може ли някой да ми обясни автоматичното дозиране само с течен препарат ли се използва или може и с прахообразен?
Полезна ли е тази опция?

# 711
За автоматичното дозиране последно видях на близък пералнята - току що инсталирана АЕГ, има отделение за капсули, за прах е обичайното чекмедже, не знам при други марки как е. Моите нямат (едната е комби Neff, другата Сименс), но допускам, че е полезна функция дотолкова, доколкото човек като свикне, не му се занимава вече да дозира. Дали върши работа за всяка програма и степен на замърсяване, не знам.

# 712
  • София
Аз съм мн доволна от LG-тата и преди и сега. Не ползвам автоматично дозиране, нямам желание (специално гледах да няма) и не съм запозната.
По принцип не ми харесват най-новите модели, защото им стават все по-дълги и дълги основните програми, не само на тази марка, даже тя все още е с идея по-кратки, да може и се съкращават, обаче понякога искам пълноценно дълга програма, когато е мн пълна пералнята и не искам тя да отнема четвърт ден, та четох ръководства, сравнявах, избрах си нещо прилично за мен, като времетраене, с функциите, които исках.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 17:57 от Angel_Dust

# 713
Автоматичното дозиране е само с течен препарат. Има възможност да с еизключи автоматичното доиране и да се премине на прахообразен препарат или просто течен, който сами си дозирате.
Капсулите са отделна възможност и нямат общо с автоматичното дозиране.

# 714
Автоматичното дозиране е само с течен препарат. Има възможност да с еизключи автоматичното доиране и да се премине на прахообразен препарат или просто течен, който сами си дозирате.
Капсулите са отделна възможност и нямат общо с автоматичното дозиране.
Аха, аз си помислих, че има отвор да дозира капсула, защото мястото ми се видя доста широко за единична - поне така останах с впечатление, а и сякаш в книжката ми се стори така написано. Ползвах пералнята няколко пъти, докато бях в къщата му, но с прах.
Извинявам се, ако съм подвела някого Flowers Hibiscus

# 715
  • Somewhere beyond the moon and stars
Феята Мили,
Аз лично не ползвам автоматичното дозиране, защото сортирам доста прането и ползвам различни прахове, част от които - прахообразни. При мен, ако ползвам само течен, остават неприятни отлагания в пералнята и дрехите не ми миришат добре. За хората, които ползват само течен и 1-2 вида, сигурно ще е много удобно.
Различните прахове са и в различна концентрация, което автоматичното дозиране няма как да съобрази, така че не знам дали винаги е най-доброто решение.

# 716
Привет и от мен!
Като марки съм се насочила към Бош и АЕГ, като характеристики да има програма за петна, 9 кг.
И може ли някой да ми обясни автоматичното дозиране само с течен препарат ли се използва или може и с прахообразен?
Полезна ли е тази опция?

Само да кажа, програмата петна е просто едно предпрене и още, ако не се използва специален препарат за петна, няма абсолютно никакъв смисъл.
Аз имам програма петна, ето какво пише:
7.12 Петна/Предпране
Натиснете този бутон неколкоктратно, за
да акттивирате една от двете опции.
На дисплея светва съответния индикатор.
Петна
Изберете тази опция за предварително
третиране на силно замърсено или
зацапано пране с препарат за
отстраняване на петна.
Изсипете препарата за отстраняване на
петна в отделението . Препаратът за
премахване на петна е предварително
смесен и затоплен с перилен препарат,
за да се подобри неговата ефективност

Тази опция не е налична при
температура под 40 °C

Аз предпочитам да третирам петната локално и да пера нормално.

Още нещо, отделението за капсули е по-големичко, за да събира две капсули при нужда. Но ги взема и двете, ако ги сложите, НЕ дозира капсули. Дозирането е само за течен препарат.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 20:17 от deede

# 717
Здравейте. Може ли да дадете мнение , струват ли си подобен вид оферти https://www.texnomax.com/mobile/product/details?Id=1143 ? Казват ,че уредите им са нови , внос от Германия с транспортен дефект. Гаранцията обаче е само 2 години. Меню на Немски , уж били по качествени уредите предзназначени за Германския пазар .

# 718
Аз съм много доволна от системата за автоматично дозиране Twin Dos. Пускам поне 4-5 перални на седмица. Още не е свършило първото зареждане, защото си  тегли прането и взема толкова колкото трябва.

# 719
Скрит текст:
Привет и от мен!
Полезна ли е тази опция?

Само да кажа, програмата петна е просто едно предпрене и още, ако не се използва специален препарат за петна, няма абсолютно никакъв смисъл.
Аз имам програма петна, ето какво пише:
Скрит текст:
7.12 Петна/Предпране
Натиснете този бутон неколкоктратно, за
да акттивирате една от двете опции.
На дисплея светва съответния индикатор.
Петна
Изберете тази опция за предварително
третиране на силно замърсено или
зацапано пране с препарат за
отстраняване на петна.
Изсипете препарата за отстраняване на
петна в отделението . Препаратът за
премахване на петна е предварително
смесен и затоплен с перилен препарат,
за да се подобри неговата ефективност

Тази опция не е налична при
температура под 40 °C

Аз предпочитам да третирам петната локално и да пера нормално.

Още нещо, отделението за капсули е по-големичко, за да събира две капсули при нужда. Но ги взема и двете, ако ги сложите, НЕ дозира капсули. Дозирането е само за течен препарат.
Бопднатото не е вярно. Опцията "Петна" върти дрехите по различен начин от предпрането и трябва да се използва препарат за петна. Казвам го, понеже използвам тази опция активно. С останалата част от изречението съм съгласна.

Здравейте. Може ли да дадете мнение , струват ли си подобен вид оферти https://www.texnomax.com/mobile/product/details?Id=1143 ? Казват ,че уредите им са нови , внос от Германия с транспортен дефект. Гаранцията обаче е само 2 години. Меню на Немски , уж били по качествени уредите предзназначени за Германския пазар .
И в края на краищата по-високият клас уреди на АЕГ се произвеждат в Италия(от 7 до 9 серия), без значение от пазара, на който ще се пласират. Може да имат" софтуерни" разлики.
Конкретно този уред е от старите модели на 7 серия и той толкова си струва. Иначе е много добър модел.
Ако цената на някоя пералня е много примамлива, то си преценете дали да рискувате (скрити дефекти, може да е върната...)), но за сушилни-никога. Никога не рискувайте. Може да е непоправимо дефектна-скрити дефекти от удари, изтекъл охлаждащ агент и т.н..
Накратко: аз не бих рискувала за нищо.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 20:50 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт