Отговори
# 90
Добро утро ( то май вече е ден),

Уж да идвам на у-ще и пак се изложих ... Но вчера след като се наядох имах чувството че бебо ще излезе, случвало ви се е? Първо се разрита здраво и после започна да се движи в доната част на матката и имах чувството че натиска шийката и тя се отворя ... не че знам какво е усещането на разширяване на шийката, ама паниката си казва работата ...
За киселините - и при мен се засилиха от вчера и още траят ... Пийте магнезий, помагал казват дофторите ...
За количките - някои беше писал в една предна тема за количка chicco от 550 лева ... Не си спомням кой? Но и аз се интересувам, че една приятелка си търси chicco до тази цена ...
За матраците - чакам информация за една фирма, която произвежда бебешки кокосови матрачета по поръчка! БИли ги правили само от кокос и не слагали никакви допълнителни прожини които увреждали матрачето... Които се интересува да изчака, трябва да получа координатите week енда ...
За кърменето на големи "бебета" - моя бивш зъболекар казваше че майка му го е кърмила до 5 годишна възраст ... Но на тази възраст нали уж се засилва едиповия комплекс, а може би и любопитството  да видим у мама  или тате, това което го няма у нас... На една приятелка дъщеря и към 5-6 годишна възраст дебнеше да види на тате пишката  Crazy ...
Хайде лек ден и до скоро!

# 91
Здравейте мили мами Simple Smile

Аз от два дена вече съм си в къщи, 2 седмици преди да изляза по майчинство Simple Smile
Миналата седмица бях на преглед и се оказа, че бебчо е разположен напречно, а аз съм с контракции (не болезнени) от 15 дена. И док ми каза да си стоя в къщи и да не се правя на героиня да ходя на работа. Та сега си стоя в къщи Simple Smile))
Като изключим разположението на бебчо, което е по-скоро мой проблем, ако не се обърне, всичко друго му е наред, даже повече от наред. По-голям е с около 1-2 седмици. Тежи някъде около 2300, а бях в 31-ва седмица по време на прегледа.
Утре ще ходя на излседване за гестационен диабет - количеството околоплодна течност било много голямо и док се притеснява да не съм развила диабет.

За киселините - Направо не се трае, няма значение какво ям, само да хапна нещо и няколко часа след това е кошмар. Особено вечер - заспивам за около 1-2 и след това се събуждам от ужасно парене и така няколко часа безсъние!

Ние все още нищо не сме пазарували, но имам доста неща от баткото. Ще трябва да купим количка и няколко дрешки, но не много, защото имаме от баткото, шишета и разни други дребни неща ...

Хайде, май това е засега от мен! Вече се надявам да пиша по-редовно Simple Smile Целувки и  Hug
Слънчев ден на всички!!!   

# 92
Здравейте!

За контракциите вечер: дано да ви бъда полезна. Докторът ми каза щом контракциите започват по едно и също време вечер, поне половин час преди това да изпия 2 нош па.
Ефектът е, че спах съвсем нормално и нямах контракции. Едновременно с това пия МагнеБ6.
Бебка мърда почти непрекъснато и понякога става доста болезнено, но няма как.

За киселините: мисля, че ви писах някъде в темите - купете си Алмагел и щом започнат да ви притесняват - пийнете малко и легнете на ляво. Минава.
Желая ви приятен и слънчев ден!

# 93
добро утро и от нас

да ви се отчета как изкарах празника  Laughing . сутринта подарих на милиото подаръка, а той ми каз,а че бързам (явно не се беше подготвил все още). вечерта бях на лекция и след това ме посрещнаха с бяла орхидея (не искал роза защото ми подарява на 8 декември и после на 1 януари). тръгнахме към ресторанта, където имахме резервация и се оказа, че са го направили турски ресторант  Shocked и аз казах, че не искам (не знам защо) и така хоп на "годзила"  Laughing (това ми беше тайното желание да си похапна там). обслужването беше перфектно. след като се прибрахме вкъщи в леглото открих плюшено мече което свири със 7 мелодии и държи надпис love  в ръцете си който свети  Laughing . много ми хареса всичко във вчерашния ден. надявам се всички мами да са имали моите положителни емоции.

и лекцията беше страхотна. говорихме за раждането и упойките с акушеро-гинеколог. имаше и един мини дебат за и против упойките

против: когато майката ражда без упойка в организма се отделят ендорфини които действат и на бебето и то изпитва по-малко стрес от раждането

за: епидуралната майката не изпитва болка и е спокойна. когато настъпи момента за напъните е спокойна и има сили ако е без е изтощена и не може да напъва адекватно. също някой твърдят, че дори и да няма ендорфини след като майката не изпитва болка и бебето не изпитва. също така епидуралната упойка е напълно безвредна и няма странични действия и тези неща за дископатии, инвалидност и т.н.т са мит

разисквахме и много други неща, но като цяло разговора се въртеше около нормалното раждане и , че ако не се налага секцио поради медицински причини по-добре да се ражда нормално.  Laughing

ако някои има въпроси да пита ако сме го коментирали ще пиша  Laughing

чао за сега

лек ден на всички

# 94
brambarche във вторник гледах ме такава количка в магазина на chicco  до централна гара ,имаше една бройка и беше в синьо.Снощи ходих ме до Хиполенд и от там ни казаха ,че  
chicco имат проблеми с вноса .Ние търсим същата количка ,но да е червена .

# 95
Добро утро на всички!
За мен нощта беше кошмарна newsm46, с три часа сън сега седя пред компютъра на работа и едвам държа очите си отворени kaffeetrmker_2. Ние изкарахме спокойно вечерта, като последно бяхме на гости и нямаше романтична вечера,но какво да се прави Rolling Eyes.
Като слушам за големите кореми и се притеснявам newsm78,защото моят изобщо не е голям.Дори една част от колежките наскоро забелязаха, че съм бременна и ме питат дали съм в 5-6ти месец, а аз толкова му се радвам на коремчето Blush....
Аз също бих посъветвала за кърменето на голямото "бебе", да поговориш със сина си, даже ако имаш някакви материали за деца относно кърменето да му ги покажеш. Не мисля, че би имало някакво последствие за него, ако му дадеш да "опита", по-скоро това притеснява теб.
Спокоен ден на всички и да разказвате за лекциите  smile3525

# 96
Да,ама мен доктора ми каза,че Алмагела е противопоказен за бременни! Иначе едно време Алмагела ме спасяваше....

# 97
Да,ама мен доктора ми каза,че Алмагела е противопоказен за бременни! Иначе едно време Алмагела ме спасяваше....
Аз вярвам на съпруга си - той е гастроентеролог и не би искал да ми навреди с нищо.
Странно с какво точно е вреден Алмагела за бебето? Чак пък противопоказен?
На мен ми помага.

# 98
  • Стара Загора
За киселините - пробвали ли сте да спите на висока възглавница? Преди няколко вечери се събуждах от киселини и накрая взех още една възглавница и така си доспах без проблеми. Така си нагласих възглавниците, че не само главата ми да е на високо, а и част от раменете, за да не се изкривява врата. Много ми помогна и ви препоръчвам да пробвате преди да пиете лекарства.

# 99
Здравейте,мамчета!!
Вчера писах,писах и накрая нищо не е излязло...много кофти-все по-често започна да ми се случва това.Явно е нещо от нета ми,а може и да пиша,когато е претоварен сървъра.
В деня за консултации(когато повечето априлки бяха ходили) и аз се записах с ходене при доки.Изненада ни с новината,че сега е момченце!!!Преди два месеца беше момиченце.. JoyЯвно докато не се роди няма да съм убедена какво е -то може ли вече да му повярвам на него ?!
Иначе каза,че се е обърнало с главичката надолу и всичко си му е добре.
Това са от нас новините.
За съня -и аз започнах да се бъдя през ноща много по-често отколкото преди.И все си повтарям-спи,че сега ти се е паднала,ама на!То сякаш нарочно не мога да заспя!
За контракциите - аз преди имах доста ,но доки ми изписа Гинепрал и съм много доволна.Сега ако ме стеген веднъж най-много на ден.

# 100
  • София
Здравейте!
Току що се прибирам от Майчин дом. Отидох да си взема резултатите от изследванията. Нормални са. Хемоглобинът ми е в ниската граница, но такъв ми е бил винаги. А и при майка ми е така.
Понеже се притеснявах от контракциите, а и татито изпадна в паника (той имим чувството, че обожава ходенето на лекар и гълтането на лекарства за щяло и нещяло) - отидох да ме видят и на видеозон. То аз утре съм си на преглед и при моя лекар, ама как да изляза на глава с мъжо... И ме гледаха в патологията на МД на хубавия апарат. Потвърди се, че няма да ме "подяждат" с козметиката и парцалките - момче е. И се е обърнал с дупето нагоре, поради което и усещанията ми са се променили. КАзаха ми да почивам и да гълтам хаповете, че до 34-та седмица белият дроб не е озрял и е рисковано да се ражда... А и пак настояха да отида на очен лекар, понеже с 6 диоптъра не им се рискувало да ме оставят да се напъвам... Освен това главата на бебока е с 3 седмици по-голяма (по принцип и от моя страна и от тази на мъжа ми голямата глава е наследство). И да дауспокоя мамите, на които им казват, че бебето им е по-голямо за сидмиците си. И моето е така - с 2 седмици избързва. Било защото с мъжа ми сме високи.

За прилошаването - може с киселините да няма пълно спасение, макар схемата, която ви описвах да действа при мен. Но за прилошаването си има чалъми. Аз например не усещам вече глад, а директно ми прилошава. За това си знам урока. Сутрин като стана веднага слизам в кухнята  и си правя един огромен фреш от лимон, портокал, грейпфрут или мандарина. Изгълтвам го направо на екс. После закусвам нещо комплексно като например 1-2 яйца на омлет с 1-2 филии Бонус. Или сандвич с Бонус, шунка и кашкавал. Или банан с кисело мляко, пшенични зародиши и мед. Идеята е да се зареди хубаво организма с храна, която да даде част от енергията си веднага за отскок, а останалата да я отделя бавно поне 2-3 часа (до следващото ядене). И така цял ден - яде се на малки порции, но доста начесто.
МЕтодът действа и ще кажа защо - цяла нощ като не се приема храна бебето извлича от кръвта ни всички хранителни вещества и енергия. На сутринта организмът е изчерпал всички запаси. След ставането, докато се вземе душ и се обличе човек и хайде - хоп - лошо му е... През деня пак така ,приетата храна за около 3 часа се усвоява и енергията й се изчерпва. И пак трябва да се яде...
Това прилошава не се нарича хипогликемия - пада кръвната захар, кръвното налягане и започват да те обливат топли и студени вълни, ушити зашумяват, причернява ти...
А - и при такова често похапване трябва пък и за килцата да се внимава. ТЕ се трупат, ако се набляга на сладкиши, мазни и тежки храни, а също и като се яде в големи количества с надеждата, че количеството е застраховка срещу прилошаването.
Кафето - хич не помага при прилошаване. НАпротив - става още по-лошо, особено ако се пие нагладно. Аз докато не забременях се наливах с кафе и си гладувах, пазех разни диети и т.н. Обаче на бременните кафето не им действа тонизиращо, особено нагладно. Получава се сърцебиене, свиват се кръвоносните съдове, а това нарушава кръвообръщението, тъй като кръвта при бременност е с 2 литра повече...

# 101
Здравейте,
Имам питане към пловдивските мамета.Кой ще ходи на лекцията на 9 месеца на 19.02? и в 09.30  в К2 ли беше?Как не ми се иска да е толкова рано и да си поспя но.........

# 102
Здравейте,
Имам питане към пловдивските мамета.Кой ще ходи на лекцията на 9 месеца на 19.02? и в 09.30  в К2 ли беше?Как не ми се иска да е толкова рано и да си поспя но.........

# 103

Здравейте,
Имам питане към пловдивските мамета.Кой ще ходи на лекцията на 9 месеца на 19.02? и в 09.30  в К2 ли беше?Как не ми се иска да е толкова рано и да си поспя но.........

доста мами ще сме. на предната среща всички потвърдиха, че ще идват. ние сме я минали тази лекция на нашия курс, но аз пак ще дойда за да се видим, а може и после да хапнем някъде  Laughing

за сега знам за benitta , maraya75 , filka , san ya (за нея не съм сигурна, но така си мисля аз  Laughing) и аз с теб ще сме с още една бройка отгоре

# 104
Здравейте,

да кажа и аз за лекцията в Пловдив че много ме е яд че не мога да идвам но все ги правят във работен ден през деня.  А аз съм си неотлъчно на работа.  Tired Няма ли такива кърсове да ги правят някъде през почивните дни?

И аз да се похваля че ходих на лекар вчера и беба е вече 1900 гр. Потвърдиха пола пак и всичко друго е наред.  Но много интеррсно не ме викат по често на прегледи. Доктора каза като ми пусне Джи Пито болничния и следващата седмица да ходя при него за да ми пусне всички изследвания за раждането вече.

Интересно ми е Ая дали има вече назначена дата за секцио? Или някой друг. Като гледам има доста бременни съвсем в началото на Април и тези които ще са със секцио може вече да си знаят датите.

Ако искате Ая може отпед на първата страничка да пише назначени дати за секцио за да знаем да стискаме палци на деня.

А и още нещо се сетих Ая беше поставила въпроса но тогава нищо не се разбра дали има някоя мама която е по на ти с копютъра и има време, съответно желание да замести Ая защото тя ще е една от първите които ще раждат може би (Ая не ти го пожелавам)  Heart Eyes

Поздрави  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт