91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 95 042
  • 600
  •   1
Отговори
# 345
  • София
По принцип съм объркана - има профилиращи предмети от 8-10 клас, и други от 11-12...
Има избор на първи и втори ПП направен още със записването за 8ми клас. Те са фиксирани в ДПП (държавен план-прием) публикуван на сайта на РУО, но те не се изучават в периода 8-10 клас освен като ООП, евентуално в някое училище може да има допълнителен час ИУЧ и/или ФУЧ. 3ти и 4ти ПП се избират в края на 10 клас и всичките 4 се изучават вече в 11 и 12 клас. В НЕГ са 4 и масово е така, но има и гимназии, в които са само 3.
В НЕГ фиксираните от 7ми клас са двата езика НЕ/АЕ. В десети клас до скоро се избираше от 4-5 варианта сдвоени ПП , но доколкото знам има промяна откакто е новата директорка и може да се избира свободно съчетаване. Дали след 3 години (минимум, ако сте с настоящ седмокласник), ще се предлагат всички предмети, по които сега има преподаватели, дали въобще ще има профилиране, как ще ореже настоящия министър чуждоезиковото обучение, което вече на няколко пъти споменава... предстои на всички ни да видим.

И аз съм с един въпрос - проучвам учители в школа по БЕЛ за бъдещ 7ми клас и ми изскочи името на Нелида Перянова. Пише, че преподава в 91НЕГ, но в състава на сайта на у-щето не я виждам. Синът за 5 г. си остана с един учител по БЕЛ (от мъжете) и нямаме разнообразни отзиви. Докато за Христемова и Гюлеметова съм чела много в темата, за Перянова почти не помня да е имало отзиви. Някой с мнение? Как е като отношение към учениците? Особено по-свитите?

# 346
  • На планетата Земя
Ако Марта Джалева преподава БЕЛ в някоя школа, вижте и нея.

# 347
  • София
Нелида Перянова не съм чула да преподава в 91НЕГ в момента. По-скоро е бивш учител от гимназията, но поне последните 8 години не е сред преподавателите по БЕЛ в НЕГ.

# 348
Според резултатите от ДЗИ 2025г. 91НЕГ отново е на първо място в България с най- добре представили се зрелостници в матурата по БЕЛ. Училището е сред първите и в матурите по аглийски, немски и математика. Поздравления за зрелостниците и учителите! Успех на децата в следващите предизвикателства!

# 349
  • София
Ако не бъркам, Нелида Перянова е бивш учител на НЕГ от преди над 5 г. Дъщеря ми ходеше при нея - 6 и 7 клас.
Строга е, не толерира лентяйства и не пести забележки (чух я веднъж при онлайн урок), ... и ги надъхва за НЕГ
(свърши моята работа в това отношение Joy ). Дъщеря ми я харесваше (тя успява да намери общ език със всякакви странни птици-учители), аз съм доволна от постигнатото (не ѝ е сила БЕЛ, резултатът й бе над очакванията ми), не учи в НЕГ, но заради недоглеждане по Математика.

Заедно с Гюлеметова бяха в школата (Милениум), като по онова време  Перянова водеше на (6то-) 7-мокласниците в Лозенец в делнични дни, а Гюлеметова в някакво училище през уикенда.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 12:16 от Desem

# 350
Знаете ли кога ще е дипломирането на 12.клас?

# 351
  • София, Лагера
На 23 юни, във Военния клуб.

# 352
  • На планетата Земя
Как бързо лети времето - същата дата преди 2 години, сякаш беше вчера!

# 353
От колко часа ще бъде?

# 354
  • София, Лагера
От 13:00, децата трябва да са там 15 минути по-рано, дрес код официален делови.

# 355
Как бързо лети времето - същата дата преди 2 години, сякаш беше вчера!

На вашето дипломиране всички учители ли бяха (които са преподавали на завършващия випуск) ?

Благодаря за информацията! 🙂

# 356
  • На планетата Земя
Да, всички български. Те накрая не са много за учениците в немския отдел.

# 357
Да, всички български. Те накрая не са много за учениците в немския отдел.

Тоест само българските учители, които са преподавали в 12.клас?

# 358
  • На планетата Земя
Не знам, дали може да се каже точно по този начин, защото там са всички български класни ръководители, а част от тях са й преподавали по-рано (музика и философия) или сега в 12 клас (Джалева).

# 359
Не знам, дали може да се каже точно по този начин, защото там са всички български класни ръководители, а част от тях са й преподавали по-рано (музика и философия) или сега в 12 клас (Джалева).
Ок, мерси за разяснението 👍🏻

Общи условия

Активация на акаунт