91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 94 702
  • 600
  •   1
Отговори
# 450
  • На планетата Земя
Швейцарците в условията си са описали къде трябва да е получена немската диплома, за да не се налага допълнително представяне на сертификат - диплома от училище на територията на Германия, Австрия, Люксембург и вече по-специфични дипломи на училища на Южен Тирол, Белгия (ако сложат тук някой ден и немския отдел на НЕГ ....)

# 451
  • София
Е, добре де, на немците също ли им искат сертификат?

Нашите немски дипломи са с печат на българската гимназия, националността също ни е българска и може би затова някъде искат това листче. Затова и ни го дават с дипломата.
След немските матури им дадоха удостоверения, че ще имат сертификат и диплома на 26-ти., ако някъде при предварително кандидатстване им искат нещо.
В нашия случай (не беше предварително кандидатстване) го качихме на исканото място, за да продължим с попълването.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 14:27 от elita

# 452
  • На планетата Земя
Е как само печат на НЕГ, имат и ето този печат:

# 453
  • София
Mileto, не съм написала "само", а че са с български печат. Simple Smile
Имат два печата.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 15:39 от elita

# 454
  • На планетата Земя
Ясно, не съм те разбрала правилно. Ами явно щом не е Muttersprache, на някои места идват допълнителните изисквания.

# 455
Здравейте!
Може ли да помоля за малко информация относно вземането на ДСД сертификат в следващата учебна година след завършването на гимназията. Става въпрос за случаите, когато това не е било възможно в 12.клас. Към кого трябва да се обърне желаещият да вземе сертификат, в какви срокове, както и къде е възможно да положи изпитите - само в училището, което е завършил, или и в други училища, които са ДСД - центрове. Много благодаря предварително на всички отзовали се! 😊

# 456
  • На планетата Земя
Мисля, че DSD не може да се вземе извън училище. И трябва след това да се явите за някой от другите сертификати. Поправете ме, ако греша.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 09:06 от Mileto

# 457
  • Sofia
Аз разбирам, че ученикът е бил в 91 НЕГ, но по някаква причина (вероятно основателна) не е могъл да се яви с останалите съученици в 12 клас. Не съм запозната има ли възможност да се яви следващата година - би трябвало да е при наистина сериозна причина и може би с някаква предварителна уговорка. Не съм чувала да е практика..

# 458
Аз разбирам, че ученикът е бил в 91 НЕГ, но по някаква причина (вероятно основателна) не е могъл да се яви с останалите съученици в 12 клас. Не съм запозната има ли възможност да се яви следващата година - би трябвало да е при наистина сериозна причина и може би с някаква предварителна уговорка. Не съм чувала да е практика..
Такъв е случаят.

# 459
  • ту тук, ту там
Здравейте!
На сайта на НЕГ има посочени необходимите учебни помагала за 8 клас, знаете ли трябва ли да ги купим отсега, или да изчакаме родителската среща?
Колебанията ми идват оттам, че за споменатата като задължителна литература са дали списъка още при записването, а за помагалата никой нищо не е споменал.
На телефона за контакт от сайта никой не отговаря.

# 460
По немски се правят групови поръчки. По другите предмети преподавателите ще кажат.

# 461
  • ту тук, ту там
За немски ставаше въпрос. Ясно, благодаря!

# 462
По немски се правят групови поръчки. По другите предмети преподавателите ще кажат.

това не беше така в нашият клас - всеки сам се спаси , кой както може и от където може

# 463
Възможно е, на род. среща ще се разбере.

# 464
  • На планетата Земя
Няма нужда да бързате, в първите дни ще се разбере всичко, има достатъчно време и за обща организация, и за поединична.

Общи условия

Активация на акаунт