91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 92 712
  • 600
  •   1
Отговори
# 105
  • София по рождение
Има сръбска скара на Стамболийски, срещу нея - KFC.

# 106
  • София
Здравейте,
да попитам -  в началото на 9 клас правят ли се входни нива по ООП при положение, че 8 клас е бил подготвителен?

# 107
  • София
Входни нива се правят само по предмети,  които са изучавани в предходната учебна година.

# 108
Входни има по Бел и Мат.

# 109
Всъщност правиха входни по доста предмети, независимо, че не бяха изучавани предната година. По история дори беше на немски език.

# 110
  • София
Всъщност правиха входни по доста предмети, независимо, че не бяха изучавани предната година. По история дори беше на немски език.
По наредба, не е допустимо.

# 111
Правиха - но с даност 3 години назад. Дълбоко се уповавам в здравомислието и законосъобразното поведение на новата директорка. Смятам, че и профилите ще се раздвижат и най-вече няма децата да започват 11-ти клас, без да знаят в какъв профил са.

# 112
Децата вече си знаят профилите, въпреки разнообразието от комбинации тази година. Беше ни съобщено в Школо около
 1-2 седмици след подаването на молбите. До колкото разбирам до сега не е било така?!?

# 113
Не, нашите попълваха декларации с алтернативен вариант и до 16.09. в 11-ти клас не се знаеше кому кое изявление се зачита.  Ето, че само за няколко месеца се променят лоши стереотипи. Да видим сега, с приема в 8-ми клас кога ще обявят разпределението по паралелки, за да се пресекат слуховете, че при две от класните  са само "правилни" деца.

# 114
  • София по рождение
Децата вече си знаят профилите, въпреки разнообразието от комбинации тази година. Беше ни съобщено в Школо около
 1-2 седмици след подаването на молбите. До колкото разбирам до сега не е било така?!?
Какви бяха възможните комбинации?

# 115
Нямаше готови комбинации. Писаха по три желания за 3ти профил и по 3 за 4ти профил, от всички изучавани предмети(без Музика, ИИ,физическо). Класират ги по първото написано, ако не се съберат деца по второто и т.н. Комбинацията е според желанията на ученика.

# 116
Здравейте, твърдо сме си приети в Нег и няма мърдане и на второ. Силно ме вълнува, училището подходящо ли е за технически специлности в последствие, на този етап иска да учи инжинерни специалности, и поради тази причина се насочи към математически паралелки, за където не успя за много малко. Как е математиката в училището? Виждам че има профили мат. в последствие, но дали е достатъчно. Ще изпусне ли много материала,  все пак е ЕГ. Колебае се дали да участваме на трето, шанса и е голям но и риска също тази година.

# 117
Здравейте, твърдо сме си приети в Нег и няма мърдане и на второ. Силно ме вълнува, училището подходящо ли е за технически специлности в последствие, на този етап иска да учи инжинерни специалности, и поради тази причина се насочи към математически паралелки, за където не успя за много малко. Как е математиката в училището? Виждам че има профили мат. в последствие, но дали е достатъчно. Ще изпусне ли много материала,  все пак е ЕГ. Колебае се дали да участваме на трето, шанса и е голям но и риска също тази година.
[/quotes           https://
Всичко е везможно. Нашият опит. Синът  се отписа от ТУЕС , СП и записа НЕГ през 2015 . Имаше  и сълзи …Сега завърши семестриално Информатика във ФМИ , което си е доста математически Blush
Английският е задължителен за тези специалности , немският ако учи в Германия, но той не замина за Ахен 2020 г. и затова не знам там дали щеше да се справи там. За приема нямаше проблем
Сега програмира за американска компания.
Всички пътища водят към Рим , стига да си го пожелал силно и си постоянен .
PS
Исках да кажа, че от езиковата гимназия  учат технически унита. Но , ако мнооого иска нещо друго от НЕГ, не знам-риск печели ! Осми клас се учи здраво  немски.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 11:27 от ROKI_MAKI

# 118
raiaee, спокойно. Нищо няма да изпусне и ще учи техническа специалност, щом това му е желанието.

# 119
  • София
Страхотна беше госпожата по МАТ на дъщеря ми, която обаче за съжаление напусна. Дъщеря ми я обожаваше.
Детето изкара 100т в 10клас по МАТ без да си дава никакъв зор. Тя си имаше солидна основа по МАТ, но все пак госпожата я вдъхнови и мотивира, въпреки електронната среда и КОВИД времената.
Дали сега с новата директорка, няма да пожелаят да се върнат тези кадри, които НЕГ изгуби.

Общи условия

Активация на акаунт