91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 95 295
  • 600
  •   1
Отговори
# 225
Приятно съм изненадана от един дребен детайл - предполагам, че не е само за нашия клас, най-вероятно за новпостъпилите. Получили са комплимент за добре дошли - тефтер и химикал с надпис името на всяко дете и 91 НЕГ.
Много приобщаващо!

Да! Това беше едно много приятна изненада.

# 226
Мили хора, вие имате ли Школо? На ме ми изчезна профила на сина ми, след като заредиха профила на малкия. Thinking
Не, чакаме си го.

# 227
Много се надявам, че новата ни директорка чете тук, предвид направените промени в 8-ми клас.
Ще карам направо по позната тема от предни страници - един цял випуск е обречен да не разбере изобщо какво е това Биология. Не става дума за деца, които биха искали да следват медицина (те ще се спасят с частни уроци), а за обща култура. Втора поредна година ще се играят карти, ще има сладки приказки, ще се излиза от часовете (не мога даже да употребя глагола “бяга”) да се рита футбол или на разходка, или просто ще се зяпа в Инстаграм.Sad. Жалко, че не се намери някой млад и амбициран учител да замени това изморено от живота недоразумение. Обидно е за децата, че в гимназията се допуска да вегетират такива “учители”.
Скрит текст:
И понеже някой пак ще скочи да каже, че децата очевидно не са възпитани, само ще отбележа, че въпросната г-жа намира дисциплината на класовете за безупречна и не я притеснява фактът, че няколко класа ѝ показват една и съща тетрадка, за да види колко прилежно си записват новия урок или, че едно и също дете отговаря 5 пъти при проверката за присъстващите, за да покрие липсващите)
Сигурно не се уволнява лесно учител в пенсионна възраст, но изкупителната жертва ще са отново децата.😕
Тя може и да чете, но дисциплинарно производство по постове в БГ МАМА няма как да се образуват .

# 228
  • София
Решение може да се намери, както се намери и за една друга “любимка” от темата. Достатъчно е, че внезапни проверки точно в този час имаше,  а как се е стигнало до тях и дали форумът с нещо е допринесъл -няма значение. Директорката е видяла, каквото е трябвало да види 🙂.
Винаги може да реши да говори и с учениците или с други преподаватели.

# 229
  • София
И какво решение се е намерило за т.нар. друга любимка от темата?

# 230
  • София по рождение
Момичета, Георгиева каза, че държи на обратната връзка.
Имате зелена светлина.

В темата ни много ми харесва фактът, че нещата се обсъждат  без излишен PR и захаросани мнения, свободно.
Дори и да четат не се намесват.
Това не е така на други места.

# 231
  • София, Лагера
Благодаря за отговорите, мили дами! Flowers Hibiscus

# 232
Момичета, Георгиева каза, че държи на обратната връзка.
Имате зелена светлина.

В темата ни много ми харесва фактът, че нещата се обсъждат  без излишен PR и захаросани мнения, свободно.
Дори и да четат не се намесват.
Това не е така на други места.
На кои други места не е така?

# 233
  • Sofia
Вече имаме Школо. Докато обяснявах в наборната тема на една съфорумка нещо за него, се сетих, че обещаха до 20.09. и реших да проверя - работи. Още не е въведено седмичното разписание, но предполагам, че съвсем скоро ще се появи.

# 234
Здравейте,
Включвам се в темата, защото имаме интерес към училището. Simple Smile
Синът ми е 6. клас, но въпреки това започвам да следя.
Успешна учебна година на всички!

# 235
майки на 8-класници, как се справят децата ? моето е всеки ден с по 100 думи за домашно и едва смогва. А отделно се налага да се обясняваме и с математиката, защото в училище от обясненията на математичката нищо не разбира. Вече съм пред нервен срив , а годината тепърва започва.

# 236
И аз съм на същото мнение за математичката...

# 237
  • Sofia
Моето плака вчера под душа след контролното по немски Weary Уж беше доста подготвена, но не ѝ стигнало времето Sad После си открила и грешки. Мисля, че стресът ѝ идва в повече. Щом събра смелост да се обади на треньорката да помоли днес да не ходи на тренировка, за да има повече време за учене, сериозна е работата.
През уикенда се ограмотих във факториели и пермутации, тя изгледа клиповете в уча.се и заедно коментирахме задачите от домашното. В тетрадката имаше написана не повече от страница по темата. Надявам се тази седмица да решат повече задачи.

# 238
За съжаление началото на 8-ми клас е доста стресово за децата, особено ако никога не са изучавали езика. До Коледа всички ще са едно ниво и ще са изградили рутина. Относно математиката - г-жата е много мила, но е факт, че не се справя много добре в преподаването на материала(реално няма и много време за упражнения - имат само 3 часа седмично). За някой хубаво, за друг не толкова, от 9 клас няма да са с нея Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 14:32 от S. M. M.

# 239
Г-жата по математика няма да ги научи нищо в 8 клас. Споделям, за да помислите как им помогнете да преминат през стреса и да се адаптират.

Общи условия

Активация на акаунт